Forum » Sport

Wolne tematy o rajdach, motoryzacji itp

• Michal P. 25 sie 2010

Vivaldi - zdjecie ktore wrzuciles - akcja juz grubo za meta lotna (ktora na prosbe zawodnikow zostala przesunieta jeszcze dalej) aaa no i Ci ludzie nie stali tam gdzie ten maluch stoi (zeby ktos nie myslal ze oni uciekali z tego miejsca:) ) miedzy nimi a samochodami byl znaczny "bufor", ktory jak widac byl w stanie zatrzymac pojazd :) jak sam wiesz na takim imprezach zadne miejsce nie jest bezpieczne:) ale to nie znaczy ze ludzie powinni byc zamknieci w klatce:)

• 25 sie 2010

Vivbaldi trzeba przyznać że chłopaki robią naprawdę dobre imprezy,WRT,Niepołomice i zawsze mają dużą obsadę.Z tego co da się zauważyć nie rżną ekspertów i kiedyś myślą o "wyjściu na drogi".
    Co do zdjęcia nie mieli busa żeby go postawić za metą lotną tak jak to było w Jaworniku.

• 25 sie 2010

w Myslenicach pod wyciągiem robili chłopaki z AMK Świątnicki ale klub się rozpadł bo sie nie dogadywali, została ich garstka i poszli do południowego.. tyle

• 26 sie 2010

@..

amk świątnicki zarejestrował się w PZM pod nazwą południowy :-)

• 26 sie 2010

Cytat"w Myslenicach pod wyciągiem robili chłopaki z AMK Świątnicki ale klub się rozpadł bo sie nie dogadywali, została ich garstka i poszli do południowego.. tyle"
    AMK Świątnicki z tego co wiem nigdy nie był zrzeszony w PZM a chłopaki dogadują się świetnie czego nie można powiedzieć o Myślenicach.
    Gdyby Motosport zorganizował tyle imprez to Prezes udzielałby już pewnie wywiadów co najmniej dla CNN i Eurosportu.

• Michal P. 26 sie 2010

[quote]w Myslenicach pod wyciągiem robili chłopaki z AMK Świątnicki ale klub się rozpadł bo sie nie dogadywali, została ich garstka i poszli do południowego.. tyle[/quote]

a smok w tej bajce byl?:) :D

• 27 sie 2010

[quote]amk świątnicki zarejestrował się w PZM pod nazwą południowy :-)[/quote]ja także tą wersję znam

• 27 sie 2010

[quote=zajcev]akcja juz grubo za meta lotna (ktora na prosbe zawodnikow zostala przesunieta jeszcze dalej)[/quote]właśnie dlatego napisałem, że się szybko uczycie mając zaletę umiejętności słuchania i reakcji-korekty na bieżąco.

Takie sytuacje (kiedy miejsca lub środków za mało) świetnie rozwiązuje właśnie meta STOP. Mimo, że takie rozwiązanie posiada wielu przeciwników jednak jest stosowane i dużo wnosi w zakresie bezpieczeństwa. Wykluczając awarię ukł.heblowania zawodnik może przepałować co najwyżej 2 metry, podczas gdy po lotnej w przypadku braku miejsca tak na prawdę stop nie jest przewidywalny i bus (narzucony teoretyczny dzwon) także nie jest rozwiązaniem problemu.

Ktoś zaraz napisze, że to element który nic nie wnosi. W rajdach wyższej ligi może i tak ale na poziomie kręciołków czyż nie chodzi właśnie o naukę jazdy i hamowania (szybkie i/lub precyzyjne zatrzymanie)? Tym bardziej na śliskiej i kiepskiej nawierzchni?

W MSM musiał to zrobić sam Robert aby zrozumiano, wcześniej było wymysłami wziętymi z kosmosu.

• 27 sie 2010

Fajny piomysł ale kolego zauważyłeś pewnie że Pan B. ma otwarte 7 dni w tygodniu.

• 27 sie 2010

"W MSM musiał to zrobić sam Robert aby zrozumiano, wcześniej było wymysłami wziętymi z kosmosu."

Ale ty opowiadasz człowieku głupoty i może powiesz że to Ty wszistkim to mówiłeś i nikt jak zwykle Waldusia nie słuchał ---KIEPSKi JUŻ JESTEŚ W TYCH SWOICH OPOWIADANIACH RODEM Z NARNI

Szkoda mi tych ludzi w tym MSM mają takiego kiepskiego krytyka że ręce opadają

• 27 sie 2010

[quote]"W MSM musiał to zrobić sam Robert aby zrozumiano, wcześniej było wymysłami wziętymi z kosmosu."

Ale ty opowiadasz człowieku głupoty i może powiesz że to Ty wszistkim to mówiłeś i nikt jak zwykle Waldusia nie słuchał ---KIEPSKi JUŻ JESTEŚ W TYCH SWOICH OPOWIADANIACH RODEM Z NARNI

Szkoda mi tych ludzi w tym MSM mają takiego kiepskiego krytyka że ręce opadają [/quote] Jeszcze się nie zdarzyło aby z MSMu w pierś się stuknął kto słyszał. Kto wie ten wie, po co więcej gadać?

Chodziło o przykład lotna vs stop.

• adzygmunt 29 sie 2010

Czy Kubicy "pomogli" przeciwnicy zająć trzecie miejsce,czy z kanałem "F" było lepiej?
    Nie oglądałem całej transmisji, lecz wiem, że było sporo wypadków.

• Marek Stoszek 29 sie 2010

Wszystko po trochu moim zdaniem , ale jak to mówią "lepszym szczęście sprzyja". Nie da się tez ukryć że druga pozycja praktycznie "leżała na talerzu" ale i tak było nie źle moim zdaniem.

• 29 sie 2010

dobrze się skończyło jak się skończyło. Gdyby Robert nie stracił pozycji być może Sebastianek przyłożyłby właśnie w niego. Jest dobrze. Z czasów wynika, że kanał "F" zdecydowanie zrobił z Renówki konkurencyjny bolid. Gdyby ktoś powiedział, że do końca sezonu będą takie wyniki ja brałbym je w ciemno.

• 29 sie 2010

niestety nie będzie fotek z Barum :( Ekipa nie dopisała, a jechać w trzy osoby blisko 400km w jedną stronę nam się nie opłacało. Z Myślenic jest znacznie bliżej, niżeli ja bym miał ostatnio jechać, więc szykujmy się na za rok :)

• 29 sie 2010

Łeeee prawdziwi killerzy to nawet we dwóch by pojechali a nie tam zaraz pinionse liczyć czy się opłaca. A opłacało się kiedyś? Co za różnica ściepać się na paliwo po 100 czy 130 ?

• 29 sie 2010

a pisałem Ci żebyś jechał, to się byczysz po Niemcach, morzach i oceanach zamiast spaliny wąchać!! Sam znów nie dałem rady :) ale odrobimy za dwa tygodnie!

• 29 sie 2010

A podobno za 2 tygodnie są mistrzostwa świata i okolic w okolicach Opoczna cała czołówka na wózkach tam zjeżdża (broń boże inwalidzkich )

• 29 sie 2010

[quote=Civic]niestety nie będzie fotek z Barum :( Ekipa nie dopisała, a jechać w trzy osoby blisko 400km w jedną stronę nam się nie opłacało. Z Myślenic jest znacznie bliżej, niżeli ja bym miał ostatnio jechać, więc szykujmy się na za rok :) [/quote]
    Pojechał bym ale ciekawsze były zawody DH na naszej górce Chełm zdjęcia też jakieś się znajdą

• 29 sie 2010

Wiem Waldi jak nie brak taśmy tak teraz brak wyników jak ktoś chce to dziurę znajdzie w całym wyniki były u pana Hojnora każda załoga oraz kibice zapoznali się z nimi a co to interesuje forumowiczów mogli wpaść impreza była otwarta zaraz ktoś powie że nie wiedział bo radio maryja i tv trwam nie ogłosiło.

• 29 sie 2010

Pod tym 1 linkiem który wkleiles nie ma zdjec z tegorocznego Barum.
    www.ewrc.cz i www.rallynews.pl tam pojawily sie juz jakies galerie.

Chuchała pozamiatał, ma gość mega talent, pieniadze tez sa wiec miejmy nadzieje ze w przyszlym roku chlopak wyplynie na szerokie drogi bo tak szybkiego i skutecznego kierowcy nie mielismy bardzo dawno.

• 29 sie 2010

Kuba też zwróciłem na gościa uwagę. Coś a`la Kajtek, nooo obaczym co będzie w 2011. Takich rodzynków to jest cały worek, kasa skrzydła przycina :-/

Michał jakbym był na wsi to na 100% byłbym na placach. A że brało udział kilku chłopaków którzy od początku jeździli to i mnie tak samo interesuje jak Barum, dzisiejsze F1 SPA, czy Przemka Lausitz na których także nie byłem. Jaśniej nie dam rady.

• 29 sie 2010

[quote=michalsko1] Wiem Waldi jak nie brak taśmy tak teraz brak wyników jak ktoś chce to dziurę znajdzie w całym wyniki były u pana Hojnora każda załoga oraz kibice zapoznali się z nimi a co to interesuje forumowiczów mogli wpaść impreza była otwarta zaraz ktoś powie że nie wiedział bo radio maryja i tv trwam nie ogłosiło. [/quote]

a olać ten system, bo na MSM nadal wyników, a nawet żadnej relacji nie ma, bo i po co?! Po co co się podniecać imprezą, było i jej już nie ma. Mało mnie to co prawda obchodzi i się w tym nie wypowiadam, ale jak się zaczęło to pasuje postawić kropkę nad "i". Bo i po cholerę reklamować wyniki, które nie obchodzą nikogo poza zawodnikami :)

Odpowiedz