W rozliczaniu ich ze swoich postępków i zachowań, z wypełniania ślubów,
kto ich ma krytykować, jak nie my wierni?
Kto ich ma sprowadzić na właściwą drogę, gdy błądzą?
Teraz wyobraź sobie że piszesz o wychowywaniu własnej córki. Jaki skutek będzie?
Córki bym do księdza nie porównywał.
Dziecko to najwyższe dobro, które Bóg nam daje,
ksiądz, nic wielkiego,
mogłem nim sam bez trudu zostać, małe piwo, studia o wiele łatwiejsze niż inne,
99.9% je kończy,
też bym wam mówił jak macie myśleć i co jest dobre a co złe.
jasmin napisał/a:;;bono;;fajnego masz pieska(tego na obrazku)taki niby zadziorny,alejest w nim dóżo łagodności,wyrozumiałości,Pełna zgoda, no może poza błędami w pisowni.
Bycie wyśmianym nie jest miłe,ale zależy kto się śmieje i z czego.pozdrawiam
Naprawdę dużo pisze się przez "u", nie jak powyżej piszesz "dóżo" i jeszcze bronisz swojej nieudolności.
Ze śmiechem ma to niewiele wspólnego, bardziej ze wstydem!
Marsz w obronie Ojca Rydzyka był naszym obowiązkiem. Kto nie pojechał, jest marnym katolikiem a kto nie popiera walki o wolne media dla Ojca Rydzyka, ten nie jest katolikiem i powinien być z kościoła wykluczony (parafrazując z poetą, jest śmieciem)
Walka o media Tadeusza Rydzyka, jest naszym, katolików obowiązkiem.
A teraz pomódlmy się
.......i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom i nie wódz nas na pokuszenie.......
niedziela 30 IX 2012 kazanie
Jakoś mi to głupio, ale jednak skojarzyło się z konkurencyjną religią i atakiem na wieże w Nowym Jorku.
Wiem ze to jest prowokacja do dalszej dyskusji.Dla mnie wstyd to brak kultury osobistej,ponizanie innych'wyśmiewanie.Zrobie to co ty.Mnie zawstydzają twoje bajki w których brak morału,tak jak ciebie moje ''ó''''.Więc jest to wielki obustronny wstyd je suis desole
Wiem ze to jest prowokacja do dalszej dyskusji.Dla mnie wstyd to brak kultury osobistej,ponizanie innych'wyśmiewanie.Zrobie to co ty.Mnie zawstydzają twoje bajki w których brak morału,tak jak ciebie moje ''ó''''.Więc jest to wielki obustronny wstyd je suis desole
Oj bono,bono zrób dzisiaj coś inaczej niż zwykle np;sposób pisania zachowania a będziesz szczęśliwym człowiekiem.Ale się napociłam żeby nie napisać ,,ó; zamiast ;u;
Ale Cię ubodło to "ó", choć tak delikatnie próbowałem Ci na to zwrócić uwagę.
Nie znosisz uwag, takie drobne cechy despotów .
To stawianie mnie ponad wszystkimi, jest dla mnie nobilitujące, choć nieuprawnione, wypowiadałem się w większości o duchownych.
I dalej pozostanę przy swoich przekonaniach, że katolicyzm, na świecie uchodzi za religię ubogich.
Z pośród wszystkich prezydentów USA tylko Kennedy był katolikiem, reszta to protestanci.
W USA 1/3 wierzącego społeczeństwa jest katolicka głownie za sprawą Irlandczyków / z nich wywodził się Kennedy/.
Pozycja Irlandczyków katolików w USA zawsze była bardzo niska, ze względu na katolicyzm i Kennedy musiał, dobrze się tłumaczyć z katolicyzmu i stosować różne zabiegi, aby jako katolik zostać prezydentem.
Dotyczy to pozycji /.niskiej/ również katolików Polaków, których przez swój kakolicyzm traktuje się jak społeczeństwo II kategorii.
W USA większość wierzacego społeczeństwa, nie przyjmuje do wiadomości aby mieć szefem obcego przywódcę w obcym państwie a takim jest papież.
[quote=sh_ma]Bono -> Rozumiem że nie oglądasz TV Trwam. Skąd więc czerpiesz swoją wiedzę o tej telewizji?
Marla -> Ja zrozumiałem, że Rydzyk dostarczył dokumenty w których pisało o finansach radia, tylko nie zgodził się aby te informacje upublicznić.[/quote]
Idiotycznym piszesz, obowiązkiem spółki rydzyka jest złożenie sprawozdania finansowego do sądu, 14 dni po jego zatwierdzeniu, najpóźniej do 30 czerwca każdego roku, sprawozdanie jest do wglądu dla każdego zainteresowanego. Co takiego próbuje ukryć rydzyk i czemu nie wypełnia swoich ustawowych obowiązków?
Gdyby była taka szansa, zrobił bym to natychmiast.
No ale protestanci w naszej okolicy nie są aktywni.
Nie będę jeździł na msze do Bielska Białej lub do Cieszyna.
Czego to ludzie nie robią żeby być obywatelem pierwszej kategorii.Tobie na przeszkodzie stoi tylko tych kilkanaście km.Ja bym pojechała gdybym była pewna(tak jak ty) że protestanci to jest TO
Nie trzeba wcale do Bielska ani do Cieszyna. W Krakowie też masz duży wybór:
Pełna zgoda, no może poza błędami w pisowni.
Teraz wyobraź sobie że piszesz o wychowywaniu własnej córki. Jaki skutek będzie?
Córki bym do księdza nie porównywał.
Dziecko to najwyższe dobro, które Bóg nam daje,
ksiądz, nic wielkiego,
mogłem nim sam bez trudu zostać, małe piwo, studia o wiele łatwiejsze niż inne,
99.9% je kończy,
też bym wam mówił jak macie myśleć i co jest dobre a co złe.
dobrze ze byl marsz moglismy przynajmniej pokazac tym z PO jaka sila dyspoinujemy
Bycie wyśmianym nie jest miłe,ale zależy kto się śmieje i z czego.pozdrawiam
Naprawdę dużo pisze się przez "u", nie jak powyżej piszesz "dóżo" i jeszcze bronisz swojej nieudolności.
Ze śmiechem ma to niewiele wspólnego, bardziej ze wstydem!
Marsz w obronie Ojca Rydzyka był naszym obowiązkiem. Kto nie pojechał, jest marnym katolikiem a kto nie popiera walki o wolne media dla Ojca Rydzyka, ten nie jest katolikiem i powinien być z kościoła wykluczony (parafrazując z poetą, jest śmieciem)
Walka o media Tadeusza Rydzyka, jest naszym, katolików obowiązkiem.
A teraz pomódlmy się
.......i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom i nie wódz nas na pokuszenie.......
niedziela 30 IX 2012 kazanie
Jakoś mi to głupio, ale jednak skojarzyło się z konkurencyjną religią i atakiem na wieże w Nowym Jorku.
http://www.youtube.com/watch?v=PnX8A76I2YM
http://www.youtube.com/watch?v=BKbf34XZFIk
http://www.youtube.com/watch?v=Y8chhTSHIdI
Dla równowagi, po wysłuchaniu Figurski Wojewódzki
Bono - Córki do księdza nie porównuję, tylko wpływ naszego zachowania na ich rozwój i psychikę...
To dobrze, że dbasz o rozwój i psychikę córki
A co z synem? na zachowanie syna i jego psychikę, mają wpływ zakonnice zakonnice?
Co tam na francuskim wybrzeżu słychać?
Ręce mi już opadają :(
Oj bono,bono zrób dzisiaj coś inaczej niż zwykle np;sposób pisania zachowania a będziesz szczęśliwym człowiekiem.Ale się napociłam żeby nie napisać ,,ó; zamiast ;u;
To ty znasz moje zachowanie?
A ja ciebie jeszcze nie poznałem.
Może się ujawnisz? spotkanie?
Jeszcze mnie nie poznałeś?dziwne.Krytyk wie wszystko o wszystkich,jest ekspertem w każdej dziedzinie
Ale Cię ubodło to "ó", choć tak delikatnie próbowałem Ci na to zwrócić uwagę.
Nie znosisz uwag, takie drobne cechy despotów .
To stawianie mnie ponad wszystkimi, jest dla mnie nobilitujące, choć nieuprawnione, wypowiadałem się w większości o duchownych.
I dalej pozostanę przy swoich przekonaniach, że katolicyzm, na świecie uchodzi za religię ubogich.
Z pośród wszystkich prezydentów USA tylko Kennedy był katolikiem, reszta to protestanci.
W USA 1/3 wierzącego społeczeństwa jest katolicka głownie za sprawą Irlandczyków / z nich wywodził się Kennedy/.
Pozycja Irlandczyków katolików w USA zawsze była bardzo niska, ze względu na katolicyzm i Kennedy musiał, dobrze się tłumaczyć z katolicyzmu i stosować różne zabiegi, aby jako katolik zostać prezydentem.
Dotyczy to pozycji /.niskiej/ również katolików Polaków, których przez swój kakolicyzm traktuje się jak społeczeństwo II kategorii.
W USA większość wierzacego społeczeństwa, nie przyjmuje do wiadomości aby mieć szefem obcego przywódcę w obcym państwie a takim jest papież.
[quote=sh_ma]Bono -> Rozumiem że nie oglądasz TV Trwam. Skąd więc czerpiesz swoją wiedzę o tej telewizji?
Marla -> Ja zrozumiałem, że Rydzyk dostarczył dokumenty w których pisało o finansach radia, tylko nie zgodził się aby te informacje upublicznić.[/quote]
Idiotycznym piszesz, obowiązkiem spółki rydzyka jest złożenie sprawozdania finansowego do sądu, 14 dni po jego zatwierdzeniu, najpóźniej do 30 czerwca każdego roku, sprawozdanie jest do wglądu dla każdego zainteresowanego. Co takiego próbuje ukryć rydzyk i czemu nie wypełnia swoich ustawowych obowiązków?
Bono z tym ;ó;to masz rację.Reszta to???Zmień wyznanie i będzie fajnie dla ciebie.Jedni widzą za szybą piękny widok,inni tylko brudną szybę.
Czego to ludzie nie robią żeby być obywatelem pierwszej kategorii.Tobie na przeszkodzie stoi tylko tych kilkanaście km.Ja bym pojechała gdybym była pewna(tak jak ty) że protestanci to jest TO
A którzy protestanci?
Bo chyba nie wszyscy mają odpowiednik Mszy
Tak przynajmniej zrozumiałem z rozmowy z kolegą protestantem
Nie trzeba wcale do Bielska ani do Cieszyna. W Krakowie też masz duży wybór:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbory_protestanckie_w_Krakowie
To jeszcze pomóż mi wybrać!