Forum » Wolne Myśli

MARSZ W OBRONIE WOLNYCH MEDIÓW

• 26 wrz 2012

A gdyby się z wami chciał załapać na tą wycieczkę do Warszawy, to są jeszcze miejsca?

3 12 Cytuj
  • 26 wrz 2012
    bono napisał/a:

A gdyby się z wami chciał załapać na tą wycieczkę do Warszawy, to są jeszcze miejsca?

Spoko. bono. Ja cię zabiorę...do Warszawy

7 10 Cytuj
  • 26 wrz 2012
    mieszkaniec napisał/a:

bono napisał/a: klepię zdrowaśki aż do zaśnięcia, tak trochę bez sensu, ale wtedy mózg pracuje na minimum i zasypiam.Ot prawdziwy powód modlitwy. Odmóżdżenie.
    Niestety co byśmy nie powiedzieli to od dawna badany związek między wykształceniem (i wnioskowaną z niego z dużą dozą prawdziwości inteligencją) a deklaracją wiary mówi sam za siebie: ludzie wykształceni nie wierzą w bogów. Trochę prowokują mnie na siłę wciskane sugestie, że fizycy i biolodzy są głupi bo nie wierzą w boga natomiast wielką mądrością wykazuje się rolnik bo jest wierzący. Bzdura.
    sh_ma - szanuje Twoje poglądy, szanuje że starasz się być merytoryczny i często Ci nawet wychodzi (a to trudne gdy mówi się o rzeczach na które brak dowodu) ale musisz zauważyć jedno: wierzących ubywa, Bóg przestaje być popularny i jeśli uznasz, że to sprawka diabła to niestety będziesz także musiał uznać, że w nauce tkwi szatan więc naturalnym stanem człowieka jest kamień łupany i jaskinia. To byłaby całkiem logiczna konkluzja Religii i jej celu.
    Nie da się zaprzeczyć, że świadomość jednostki wynika z jej wiedzy na temat świata. Ta wiedza oddala ludzi od niewidzialnego ducha.

bredzisz

6 12 Cytuj
  • 27 wrz 2012

-ksenon-
    Zostaniemy przy sloganach?

4 10 Cytuj
  • 29 wrz 2012

O właśnie obserwuję, że reprezentacja KiK rusza do Warszawy.
    Zakładają moherowe berety bo zmarzli.

6 8 Cytuj
  • 29 wrz 2012

Ciekawe, czy nasze mohery będą się wyróżniać w Warszawie. Posła i Szlachetkę wzięli? Obajtka na pewno, bo wartości rodzinne w temacie.

3 11 Cytuj
  • profesor profesor 29 wrz 2012

Dlaczego wam tak przeszkadza ten marsz? Zupełnie mija się z moimi poglądami, ale na tym polega demokracja, że każdy może wyjść na ulice i manifestować swoje poglądy.

7 6 Cytuj
  • 29 wrz 2012
    profesor napisał/a:

Dlaczego wam tak przeszkadza ten marsz? Zupełnie mija się z moimi poglądami, ale na tym polega demokracja, że każdy może wyjść na ulice i manifestować swoje poglądy.

ale też każdy ma prawo do krytyki marszów, bo demokraccja, a obłuda naszych pisiorczyków szalona, wartości rodzinne, katolickie, koń by się uśmiał.

7 7 Cytuj
  • 29 wrz 2012

Powinno sięprzyznać przeciwnikowi prawo do jego prawd,nie trzymać się tylko prawd własnych.Oni nic złego nie robią.To tylko marsz

3 5 Cytuj
  • 30 wrz 2012

Ale oni muszą wiedzieć, że działają tylko e swoim imieniu.
    A im wydaje się że spełniają misję apostolską, uzdrawiają społeczeństwo, otwierają mu zamknięte oczy i że mają wsparcie, aprobatę i glejt miasta a tak nie jest, ale oni w swoim zadufaniu o tym nie wiedzą, myślą że głoszą jedyną prawdę i w swym zachowaniu i głoszonych poglądach, przypominają światków jehowy.
    No więc ja należę do tych mieszkańców i wiernych, którzy od ich praktyk się odcinają.

4 6 Cytuj
  • 30 wrz 2012
    jasmin napisał/a:

Powinno sięprzyznać przeciwnikowi prawo do jego prawd,nie trzymać się tylko prawd własnych.Oni nic złego nie robią.To tylko marsz

popierasz łączenie modlitwy z nienawistnymi hasłami, to obrzydliwa mieszanka, słowo zdrajca to straszne słowo, marsz i odmienne poglądy owszem, skąd tyle nienawiści w potulnych moherach, kto tę nienawiść podsyca, kto manipuluje, kto zyskuje, i to także moja sprawa, bo jestem katolikiem i moja religia wykorzystywana jest do niecnych celów, katolicy są też podzieleni, Rydzykowy katolicyzm daleki od ewangelii Chrystusowej wbrew pozorom się wzmacnia i to on chce zmonopolizować polski Kościół. Tu protestować trzeba. Kaczyński i PiS odbierają nam prawo do bycia Polakami i patriotami, Rydzyk prawo do bycia katolikami, a wydaje mi się, że są dużo więksi patrioci niż Kaczyński i bardziej ewangeliczni katolicy niż Rydzyk., Ale tacy ludzie w Polsce są i chwała Bogu, że stanowią około 20% społeczeństwa, urozmaicają krajobraz demokratycznego państwa, ale są bardzo groźni ze swoimi fobiami, kompleksami, latwi do zmanipulowania, co Rydzyk i Kaczyński wykorzystują, a Duda na przylepkę, może go posłem Pi-u zrobią, jak Śniadka, bo Solidarność na psy sprowadza, mały człowiek tego związku nie poprowadzi, taka jest obecna olidarność lokalna,przewodniczący kupowani przez dyretkorów, zxałatwiają prywatne interesy i odchodzą, przewodniczący ogólnopolscy chodzą na pasku PiS-u. Wałęsa ma rację. to nie jest ruch społeczny jak pierwsza Solidarność ani zwiazek zawodowy. Ni pies ni wydra.

6 7 Cytuj
  • 30 wrz 2012

Gdyby nie było w Polsce wolnych mediów, o jakie niby walczą mohery, to dawno zapadł by wyrok jak w Rosji, gdzie dziewczyny zaśpiewały piosenkę "Boże przegoń Putina" i mają kryminał, za wzywanie do nienawiści religijnej.
    Mohery "walczą o wolność mediów" z hasłami, - precz z Tuskiem, złodzieje, mordercy-
    w imię wolności mediów.
    To co jeszcze chcieli by głosić? Tusk bandyta, s...syn, poganin........, no już nie wiem co można moherom jeszcze podpowiedzieć, czego z bogiem na ustach jeszcze nie wymyślili. W Rosji za obecne hasła,mieli by dożywocie.
    U nas chcą uchodzić za wzór chrześcijanina, który w imię miłości, najchętniej zepchną by bliźniego w przepaść.
    Takie pojmowanie wiary, religii jest mi obce i będę tępił takie zachowanie, na każdym kroku.

4 8 Cytuj
  • 30 wrz 2012

Proponuje przeczytać artykuł otwierający najnowszy numer Tygodnika Powszechnego z 30 września pt. "Grzech milczeć" Marka Zająca

2 8 Cytuj
  • Bartek Bartkowski 1 paź 2012

i jak ? obudziliscie POlske? :)

3 12 Cytuj
  • 1 paź 2012

Wrócili towarzysze z darmowej z wycieczki do Warszawy /taka nowa komuna z towarzyszem Rydzykiem zwanym ojcem, nowym ideologiem/.
    Twórcy nowego ustroju TKM /teraz k. my/
    Przywódca związku zawodowego Duda, nawołuje do obalenia rządu. / gdzie my żyjemy?/
    Kiedyś już tak było, ale wtedy utraciliśmy niepodległość.

8 8 Cytuj
  • mirek@ 1 paź 2012
    bartek napisał/a:

i jak ? obudziliscie POlske? :)

dobre pytanie - Polska juz nie spi po waszej wyprawie?

5 8 Cytuj
  • 1 paź 2012

Temat uważam za zamknięty, takiej manifestacji Polska jeszcze nie widziała od obalenia komunizmu, 200 tys. ludzi z całej Polski zjechało się tego dnia do Warszawy aby protestować.

g]

9 6 Cytuj
  • 1 paź 2012

Tak dla Waszej informacji, wyjazd kosztował 70 zł więc nie był darmowy, a w autobusach nie spotkałem i nie widziałem nikogo z PISu, byli za to mieszkańcy Myślenic i okolic.

Redakcję proszę o zamknięcie tematu, ponieważ Marsz się już odbył i temat jest już nie aktualny, kto był w Warszawie to był a kto nie niech żałuje :-)

10 8 Cytuj
  • 1 paź 2012

O nie zamykamy tematu!
    Nawarzyliście piwa to teraz trzeba go wypić.

7 9 Cytuj
  • 1 paź 2012

Zadałem sobie trud policzenia ludzi na tych zdjęciach i nie doliczyłem się nawet 20 tyś.
    No chyba, że było 10 placów z Kaczyńskim i Dudą i Ziobro / sami apolityczni działacze Radia Maryja i TV TRWAM- a może oni mają już święcenia?/.

6 9 Cytuj
  • 1 paź 2012

;;bono;;fajnego masz pieska(tego na obrazku)taki niby zadziorny,alejest w nim dóżo łagodności,wyrozumiałości,

1 7 Cytuj
  • 1 paź 2012
    bono napisał/a:

Zadałem sobie trud policzenia ludzi na tych zdjęciach i nie doliczyłem się nawet 20 tyś.
    No chyba, że było 10 placów z Kaczyńskim i Dudą i Ziobro / sami apolityczni działacze Radia Maryja i TV TRWAM- a może oni mają już święcenia?/.

Tak było tylko 200 osób w tym połowa to rodzina Dudy i Kaczyńskiego i księża z Radia Maryja,
    wiesz co śmieszny jesteś :-)

Dla twojej wiadomości jak na Placu Trzech Krzyży rozpoczynały się już przemówienia ludzie wychodzili dopiero z Placu Zamkowego- ale co ja Ci będę tłumaczył jak Ty nigdy nie byłeś w Warszawie i nawet nie wiesz ile to jest kilometrów ... do tego całe ulice wokół tych placów były pełne ludzi, nie każdy pchał się na siłę na plac i słońce jak już zabrakło miejsca - pomyśl trochę człowieku ...

Nawet Niemcy umieją liczyć w przeciwieństwie do Ciebie :-p

zdjecie

Niemcy podają 300 000 osób na Marszu "Obudź się Polsko",
    natomiast nasza rodzima komuna 150 000 (TVN) i 40-50 000 (GW).

9 7 Cytuj
  • 1 paź 2012

Gdyby było 300 tyś to w przeliczeniu na autobusy jakieś 6 tyś.
    Jeżeli każdy autobus ma jakieś 12m dł., to gdyby te autobusy ustawić jeden za drugim na Gierkówce
    / pewnie się poplujesz na tą nazwę/
    to miały by długość 72 km, biorąc pod uwagę miasta i skrzyżowania to minimum 100km, ciągiem.
    A gdyby jechały w bezpiecznej odległości od siebie, to gdyby Duda wysiadał na Śląsku, to ostatni autobus wyjeżdżał by z Warszawy to jakieś 5 h samego wyjazdu z Warszawy, to ty w Myślenicach byłbyś na drugi dzień na obiad.
    A ty już od śniadania opisujesz zdarzenia.
    Ale mogę się mylić , bo tam, ze mnie taki wieśniak, stolycę znam tylko z Okęcia, fakt, że z transportu arystokratów z RM nigdy nie korzystałem, bo i nie mam kontaktów z tak zamożnym środowiskiem.

4 10 Cytuj
  • 1 paź 2012

Ale skąd ci do diabła wpadło do głowy aby się powoływać na Niemców, fuj, oni nam tak źle życzą.
    W Izraelu we wiadomościach padła liczba 301 tyś.
    Jeżeli powołujesz się na Niemców, którzy trzymają z Tuskiem, fuj, to dlaczego nie na Żydów, którzy są w każdej cząstce Polaka.
    Ostatnio czytałem o żydowskich korzeniach Macharskiego, Glempa, Kaczyńskiego, że wymienię tylko mały procent ludzi z błękitną krwią w żyłach, nazywających siebie "prawdziwymi polakami"

4 10 Cytuj

Odpowiedz