Forum » Wolne Myśli

Ktoś nie śpi aby spać mógł ktoś.

• 30 paź 2010

Ja nie śpię, a i chciałem edytować wcześniejszy wpis, bo napisałem >do Luna< , a powinno być >do Luny<, jednak nie zdążyłem.

Mona te zmiany czasu to dla mnie pomyłka, tak jak jest teraz jest dobrze.

• 30 paź 2010

Na wiosnę znowu trza będzie przestawiać zegarki. Czy nie można bez przestawiania?? Wszystko zmieniają mogliby i to zmienić. Dobranoc wszystkim.

• 30 paź 2010

Pojawiały sie sygnały że nie będzie zmian czasu, jednak na tym się skończyło. Czy człowiek może ingerować w naturalny bieg, pewnie ktoś zbadał racjonalnośc takowego posunięcia, mnie jednak żadne argumenty chyba nie są w stanie przekonać że ma to głęboki sens i daje wymierne korzyści.

• adzygmunt 30 paź 2010

Ja zdecydowanie jestem przeciwny zmienianiu czasu. Co mi tam argumenty ekonomistów, jak ja teraz z wielkim trudem dosypiam, raczej doleżę do 6/30, 7/00.
    Teraz mi dojdzie jedna godzina czekania aby w rozsądnych granicach wstać.
    Brr to okropne, jak ja nie lubię bezsennego ranka, ohyda!

• adzygmunt 30 paź 2010

Widzisz mon-max, w przeciwieństwie do Ciebie ja wiosnę lubię bo... "Na wiosnę dzieją się takie bziczki, pękają pączki i staniczki. /Sztaudynger/
    I nie od parady będzie fakt, że można wcześniej wstać o tę godzinę - dobre i to!

• 31 paź 2010

Ad zawsze możesz wczesnym rankiem wybrać sie na grzyby, to już nie istotne czy jakieś znajdziesz, ale zapach lasu kiedy wstaje mgła, szmer leśnych strumyczków, to wszystko pompuje w człowieka radosć z życia.
    Oczywiście jestem wujek dobra rada, bo nie wiem iloma końmi trzeba by mnie zwlekać z łóżka o 6:00 na zwiedzanie lasu pokrytego szronem pierwszych przymrozków.

• 5 lis 2010

Mamy cudowną pogodę. W sam raz na spacer do lasu, choćby na grzyby. Oby tak ciepło było do wiosny:)

• 5 lis 2010

Znów mi chlasnęli wpisy, a byłem taki elokwentny;(

Luna, zima musi być taka strefa, ja też nie przepadam za nią aż tak. A te temperatury w listopadzie są boskie, jest lepiej niż na wiosne, szkoda tylko że tak wcześnie zapada zmrok.

• 5 lis 2010

Nawet nie marzyłam, że jeszcze będzie ciepło, a tu taka niespodzianka. Wiem, że zima może nadejść w każdej chwili ale na razie cieszę się tym co jest:)

• 5 lis 2010

Ja pamiętam taką historie, którą chętnie tu opowiem.

Rozsiądźcie sie wygodnie, bo historia niezwykła, ciekawa i mająca rys historyczny. Gotowi zaczynam.

Dawno dawno temu, w pewnym pięknym kraju żył smok hmmm.... nie to nie ta bajka.
    Dawno dawno temu, w pewnym pięknym kraju była zima, ale nie było śniegu, a mróz był nie większy od kiszonego ogórka i ludzie chodzili smutni, dzieci(też ludzie)
    też były smutne i wszyscy dziwnie sie czuli, aż przyszła wiosna...tak było i to po stanie wojennym, i ja tam byłem, tak, tak...

• 5 lis 2010

... I przyszedł Maj, ale dziwny Maj. Bez pochodu, bez radości za to w kuchni zagościł okrągły stół. Może to i dobrze bo babcia cały czas powtarzała mi żebym nie siadał "na rogu" bo zostanę starym kawalerem..."

• 5 lis 2010

Niestety podważe autorytet babci, siadałem na rogu i nic to nie dało:)

• 5 lis 2010

Nie mów hop, Cygnusie. Ja znam wielu "kawalerow z odzysku" ;) (czego ABSOLUTNIE Ci nie życzę)

• 5 lis 2010

Bo nie na tym rogu siadałeś co trzeba;)

• adzygmunt 5 lis 2010

Że przypomnę słowa Wyspiańskiego: "miałeś chamie złoty róg, został ci się jeno ..."
    Luna czyżby o ten "róg" Ci chodziło?

• 5 lis 2010

Luna wiesz więcej niż babcia 007(sie babcia nie obrazi), ale chyba nie jesteś jego babcia;)

• 5 lis 2010

Babcia wiodła żywot jakiego moglibyśmy pozazdrościć nawet dziś. Przyszła jednak wojna i zakończyła sielankę...

• 5 lis 2010

Cóż moim też było lepiej przed wojną, może teraz mają należny im spokój.

• adzygmunt 6 lis 2010

Tym razem już jest dzisiaj i mówię najwytrwalszym jestescie lepsi ode mnie, dobranoc!

• 6 lis 2010

Ja też zaraz zmykam. Rano trzeba wstać, niestety...

• 6 lis 2010

Zostań Ad jeszcze, przecież ....już późno, a nam się wcale nie chce spać...

• 6 lis 2010

Jak to mawiał Elektryk ze Stoczni Gdańskiej "Nie kcem (iść spać) ale muszem" Więc Cygnus, pogaś swiatła i nie zapomnij sprawdzić gaz... Dobranoc. ;D

• 6 lis 2010

No nie wszyscy poszli, żeby chociaż jakieś babki zostały, mogą być w piżamach;)

• 6 lis 2010

Wystarczy Cygnusa zostawić na chwilę samego i już myśli o piżamach, lub jej braku :)

• 6 lis 2010

Babki Cygnusa zostały w piaskownicy... Wątpię, żeby miały piżamy;)

Odpowiedz