Forum » Myślenice

Pizzeria w myślenicach

  • 18 cze 2010

    Ja też najbardziej lubię Lisią Łapkę,zarówno jeśli chodzi o zapiekanki jak i o pizze..jedyna w swoim rodzaju:)Civic a jeżeli chcesz żeby była prosto z pieca,proponuję poczekać na następną "partię",wtedy na pewno bedzie gorąca i prosto z pieca-polecam z szynką:-)Lubiłam też pizze w Corrado,ale ostatnim razem była fatalna.Zamówliśmy klasyczna z serem i szynką i dostaliśmy pizze przypominającą te kupione w piekarni za złotówke,zero sera i pieczarek tylko kawałek ciasta,następnym razem upomnę się o składniki :)W Alibi też pizza w porządku,zammówliśmy na wynos i była bardzo dobra,mają tam też pyszny szpinak z kurczaekim i ryżem-polecam.W Waldim natomiast zdarzyło mi się jeść(choć staram się unikać),co prawda ciasto zjadliwe bo poprosiliśmy o cienkie,ale szynka zastąpiona mielonką!!!Nie komentuje,bo i po co.Niech każdy je tam gdzie lubi.SMACZNEGO !!!!!

    Cytuj
  • 18 cze 2010

    Dla mnie najlepsza pizza to ta na przeciwko policji. Pizza naprawdę dobra ale wystrój odstrasza...dziwi mnie ze przez tyle lat nie było tam jakiegos remontu??

    Legendario też zjadliwa ale za droga według mnie.

    Cytuj
  • 18 cze 2010

    [quote]A w, którym z myślenickich sklepów można zakupić najlepszą pizzę mrożoną. Nie daje mi to spokoju.[/quote]

    Zbieraczu Parasoli jeśli Ci to nie daje spokoju - w Biedronce kupiłam kiedyś pizze,co prawda nie mrożoną tylko z chłodni(można zamrozić),dodałam ser i była wyśmienita:)cena 6-7zł.

    Cytuj
  • 18 cze 2010

    Dziękuję. Teraz już nie będę odczuwać dyskomfortu trawiennego, bo nie ma jak mrożona pizza.

    Cytuj
  • 18 cze 2010

    czyli w dużej mierze to sentyment i powrót do przeszłości skłania Was do Lisiej Łapki. Dziś tacy klienci to prawdziwy skarb :) Pozdr

    Cytuj
  • 18 cze 2010

    Dziwią mnie te zachwyty nad plackami ze wsadem serwowane u Lisa. Opona nasiąknięta sosem z pieczarek o smaku azbestu już na początku lat 90-tych była postrachem podniebień. Jeśli ktoś chciałby mnie torturować to proponuję postawić przede mną kaczora Jarosława z plackiem od Lisa, a w tle niech leci AC/DC.

    Cytuj
  • Trattoria Invito 3 lip 2010

    Trattoria Invito wprowadza dowozy swoich potraw: pizze, pasty i sałatki

    Menu dostępne jest na naszej stronie internetowej: www.trattoriainvito.pl

    Zamówienia przyjmowane są pod numerem: 0 511 250 813

    Zapraszamy i życzymy smacznego

    Cytuj
  • 6 lip 2010

    Musze wam powiedziec jedno pizze jadam od 3 lat moja opinia jest taka ze najlepsze były ale juz nie sa po tym jak zmienili pizzowego na innego w LEGENDARIO to już mi tam nie smakuje ja czesto zamawiam do domu i ciasto od legendario to taka guma ostanio bez smaku wiednieje po kilku minutach. Dlatego juz tam nie chodzę. W ITALIANO wystrój i sam klimat tam jest przerazający a co do pizzy to na poziomie słabym. CAMORRA jak na cene jest za cienka i mało składników. Smak jest na miarę dobrytm poziomie lecz oferta jest słaba i daje im 3+. Najbardziej mi smakuje w CORRADO pycha ten smak te ciasto ta oferta przebija wszystkich. Inni są daleko w tyle

    Cytuj
  • 7 lip 2010

    Nie... corrado nie. Ostatnio jadlam w In Vito... co prawda ciasto bardzo cienkie ale skladniki swieze i do tego pyszny wlasnorecznie robiony sos czosnkowy. Czesto jadam takze w Itali ale ilosc skladnikow jest ostatnimi czasy absurdalna.

    Cytuj
  • adzygmunt 7 lip 2010

    Absurdalnie mała, czy horrendalnie duża?

    Cytuj
  • 7 lip 2010

    Za grube ciasto, za cieńkie...
    Za dużo składników, za mało...

    Przez cały wątek się to przewija... a szkoda że nikt nie rozróżi "włoskiej pizzy" od wersji "amerykańskiej" czy innych modyfikacji. Nie wiem ilu z Was jadło pizze w Italii i ilu ona smakowała... bo smak i rodzaje pizzy to już zupełnie tylko kwestia gustu, ale ja osobiście mam słabość do tradycyjnej pizzy włoskiej i jeżeli na takową mam ochotę to z pewnością wybiorę cienkie, dobre ciasto i małą ilość składników. Najlepiej margherita lub wersja prosciutto/prosciutto crudo - i dla mnie to wystarczy. I tutaj Camorra jest bliższa temu niż inne pizzerie.
    Niemniej czasem mam ochotę na coś bardziej "amerykańskiego" i wtedy chętnie zamówię coś z Legendario na grubszym, bardziej puszystym cieście, z większą ilością składników...
    A czasem to i sam lubie zagnieść własne ciasto, zrobić pelati i samemu zrobić pizze albo calzone.

    Cytuj
  • 7 lip 2010

    do włoskiej pizzy najbardziej jest zblizona pizza w in vito i ewentualnie w camorze. W in vito lepsze składniki i jest ich dużo, w camorze sosy sa średnie

    Cytuj
  • 7 lip 2010

    Mi najbardziej smakuje w Itali:)
    u Waldiego -da sie zjeść
    Armado- beznadziejny ser,który po 10 minutach nie da sie juz zjesc
    legendario- kiedyś pizze byly lepsze:) teraz mega grube ciasto dają:P
    a co do Camorry;/ powiem tak;/ jeden WŁOS w jedzeniu i już napewno sie tam nie pokaże,jeszcze kazali mi zapłacić za cos takiego ;/ a jak zwrócilam im uwage to powiedzieli zebym wyrzucila a nie jadla;]

    Cytuj
  • 19 lip 2010

    a co powiecie o Armado?

    Cytuj
  • 22 lip 2010

    Najlepsza pizza jest w Da Grasso.Świetne ciasto świeże dodatki ser mocarella.No i te sosy coś pysznego!! Szkoda ,że nie ma w Myślenicach najbliższa w Krakowie.
    I do tego bardzo ładny wystrój.

    Cytuj
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 25 lip 2010

    Camorra znowu wysłała mnie w kulinarny kosmos. Dawno nie jadłem tak dobrej pizzy.
    Tak trzymać!

    Cytuj
  • 26 lip 2010

    Cammorra

    strasznie załują składnikow zamowilam sobie pizze fungi bo jestem wegetarianka ale ta pizza to ciasto + sos bo pieczarka to mozje jedna na calutka pizze była pokrojona:/

    duzy minus za brak keczupu!! wiem ze wlosi nie uzywaja keczupu bo uwazaja to za profanacje ale my ejstesmy w polsce i tutaj od dziecka jadamy pizze+ keczup. Niestety sos pomidorowy to nie to samo.Dostosujcie sie do upodoban klieta a bedzie dobrze:)

    Cytuj
  • 26 lip 2010

    eee czytam o tym invito i moi drodzy forumowicze przesadzacie z tymi wysokimi cenami!! nie byłam tam jeszcze ale przeglądalam menu na stronie internetowej i uważam że ceny są jaknajbardziej przyzwoite .. menu wygląda smakowicie i w końcu trzeba będzie tam zaglądnąć i posmakować :D mniaaam już mi ślinaaa cieknie

    Cytuj
  • 26 lip 2010

    mamy ketchup slodziutka, na ulotkach wszystko pisze...

    pozdrawiamy

    Cytuj
  • 26 lip 2010

    commora

    jeszcze jakis czas temu był tylko sos pomidorowy, ale ejsli wprowadiliscie ketchup to super.
    A powiedz czemu tak żałujecie skladnikow??pamietajcie ze nie zadowolony klient do was nie wroci wiec sami sobie robicie na złośc. Niestety te 6 plasterków pieczarki na całej pizzy mnie skutecznie zniechęcilo do ponownego zakupu w przyszlosci.
    Ale skoro z ketchupem sie dostosowaliscie do naszych oczekiwać to moze i jeszcze z dodatkami sie podciągniecie czego klientom i wam życzę:)

    Cytuj
  • Johann Gambolputty... Z Ulm. 26 lip 2010

    camorra666 - co się dzieje z Waszą stroną? Zmieniliście adres? Bo www.pizzeriacamorra.pl nie działa.

    moje zdanie - jeżeli oczekujesz w pizzy kilograma sera, pół kilo szynki itd. to nie dziwię się, że wydaje Ci się, że jest mało składników. :)

    Cytuj
  • 26 lip 2010

    podziękowania dla moderatora...bo aż mnie poniosło....wrrrrr ;0

    Cytuj
  • 27 lip 2010

    w waldim najesz sie jak świnia... i nie szukaj cizsta w cammorze

    Cytuj
  • 27 lip 2010

    tam człowiek idzie sobie zjeść a nie najeść sie tak żeby nie mógł wstać ale to jest chyba mentalność ludzi z poza myślenic.proponuje pizze 50-cio centymetrową z alibi tam napewno jest dużo składników

    Cytuj
  • 27 lip 2010

    [quote]podziękowania dla moderatora...bo aż mnie poniosło....wrrrrr ;0[/quote]
    Nie rozumiem dla czego usunięto moje posty.No ale cóż.

    Cytuj

Odpowiedz