do tommat - ustawowy termin zwrotu to 3 miesiące, zwroty robione są cały czas więc istnieje prawdopodobieństwo że dostaniesz wcześniej. jednak nie podam Ci dokładnie kiedy gdyż jest to niemożliwe.
coś mi sie kiedyś obiło o uszy, ale jakby ktos mógł zweryfikować, że Us nie ma okreśłonego czasu na oddanie nam nadpłaconego podatku, ale jeśli nie zrobi tego (no właśnie nie pamiętam) czy do 2 czy do 3 miesięcy, możemy upomnieć się o odsetki
???
do BetaBeta - przeczytaj wątek to się zorientujesz, bo już o tym pisałam.
do niecierpliwy - przełom lutego i marca i jeszcze to chwilę potrwa, bo wtedy większość dostała PIT-11 i złożyła zeznania.
A teraz do zainteresowanych zwrotami, tak jak pisałam wcześniej robione są zwroty z 02/03.
Owszem mogą się zdarzyć przypadki, że nie wszyscy jeszcze dostali. Nie zawsze jest to winą urzędu. Podatniku zastanów się czy:
1. zeznanie było złożone bez błędów (bo z tego co wiem to nigdy jeszcze nie było tylu błędnych zeznań, a to wiąże się z wezwaniem i wyjaśnieniem)
2. czy czasem nie masz czegoś na sumieniu np. niezapłacony podatek, mandat itp.
Jeżeli wiesz, że wszystko w porządku, to zawsze możesz zadzwonić i się dowiedzieć (tyczy się to przede wszystkim tych styczniowych zeznań).
aha, ja nie mam zamiaru wywoływać żadnej zaczepki, tylko pytam a Ty nie potrafisz odpowiedzieć.
Chcialbym się dowiedzieć gdzie mogę bezpiecznie pozostawić samochód na czas rozliczania się z fiskusem.
[quote=gość: podatnik] aha, ja nie mam zamiaru wywoływać żadnej zaczepki, tylko pytam a Ty nie potrafisz odpowiedzieć.
Chcialbym się dowiedzieć gdzie mogę bezpiecznie pozostawić samochód na czas rozliczania się z fiskusem. [/quote]
Dokładnie na to pytanie jak sądzę nie odpowie ani "aha"ani jej/jego przełożony. US nie dysponuje- co widać- miejscem przed budynkiem, ani obok niego- oprócz parkingu dla pracowników. Jedynym rozwiązaniem jest, aby pracownicy przychodzili na nogach do pracy, wtedy będzie parking dla podatników...
Chłopie Ja w styczniu złożyłem i do tej pory nie mam zwrotu, a Ciebie zaskoczyło że w czerwcu dopiero.
[quote=gość: lol] Chłopie Ja w styczniu złożyłem i do tej pory nie mam zwrotu, a Ciebie zaskoczyło że w czerwcu dopiero. [/quote]
fakt że ktoś zadaje pytanie nie świadczy o tym że jest zaskoczony, raczej o chęci dowiedzenia sie czegoś w konkretnej sprawie,
WITAM
JA SKAŁDAŁAM 22 LUTEGO I DZIŚ JUŻ MAM:)
do tommat - ustawowy termin zwrotu to 3 miesiące, zwroty robione są cały czas więc istnieje prawdopodobieństwo że dostaniesz wcześniej. jednak nie podam Ci dokładnie kiedy gdyż jest to niemożliwe.
ja dziś dzwoniłam bo tez chciałam wiedzieć to mówiła pani że robia przelewy z lutego i paptrze wieczorkiem na konto i mam:)
dzięki za odp. spokojnie czekam, im później dostane tym później wydam, bo to tylko (i aż) pieniądze, pzdr.
czy ktoś może wie jaka datę złożenia PIT realizują (robia przelewy)
coś mi sie kiedyś obiło o uszy, ale jakby ktos mógł zweryfikować, że Us nie ma okreśłonego czasu na oddanie nam nadpłaconego podatku, ale jeśli nie zrobi tego (no właśnie nie pamiętam) czy do 2 czy do 3 miesięcy, możemy upomnieć się o odsetki
???
do BetaBeta - przeczytaj wątek to się zorientujesz, bo już o tym pisałam.
do niecierpliwy - przełom lutego i marca i jeszcze to chwilę potrwa, bo wtedy większość dostała PIT-11 i złożyła zeznania.
@aha, gdzie ma US parking dla podatników ?!!!
Proszę o odpowiedź.
przed budynkiem ale musisz być w poniedziałek ok. 17 wtedy znajdziesz m-ce parkingowe i załatwisz szybko.
czy ktos kto składal zeznanie 3 marca 2011 otrzymał juz zwrot?
ja składałem 20 stycznia i dalej nie otrzymałem :)
to cos nie tak bo wyżej pisza że wypłacają przełom luty/marzec
ja składałam 3 marca i wczoraj miałam pieniążki na kącie
Mój PIT wysłałem internetem 24.02. i do dziś na koncie pustki:(
Z tego co widzę akcja przesyłania pit przez internet dalej "kuleje".
Za rok pofatyguje sie osobiście do US - może zwrot będzie szybciej!
ja składałem 20.02 i do dziś pustka nie ma ,a znajoma składała 1.03 i juz miala w tamtym tygodniu :(
nie pozostaje nic tylko czekać, tylko szkoda bo od pon. remont a wiadomo z czym to się wiąże
aha, jeśli nie wiesz to zapytaj przełożonych (jedno lub dwukrotnie) i odpowiedz:
Gdzie US ma parking dla podatników ?!!!
Proszę o odpowiedź.
do podatnika- nie muszę się pytać przełożonych i nie muszę odpowiadać na twoje pytania. szukasz zaczepki, a to mnie nie interesuje
do aha, racja ;)
A teraz do zainteresowanych zwrotami, tak jak pisałam wcześniej robione są zwroty z 02/03.
Owszem mogą się zdarzyć przypadki, że nie wszyscy jeszcze dostali. Nie zawsze jest to winą urzędu. Podatniku zastanów się czy:
1. zeznanie było złożone bez błędów (bo z tego co wiem to nigdy jeszcze nie było tylu błędnych zeznań, a to wiąże się z wezwaniem i wyjaśnieniem)
2. czy czasem nie masz czegoś na sumieniu np. niezapłacony podatek, mandat itp.
Jeżeli wiesz, że wszystko w porządku, to zawsze możesz zadzwonić i się dowiedzieć (tyczy się to przede wszystkim tych styczniowych zeznań).
Pozdrawiam zainteresowanych.
aha, ja nie mam zamiaru wywoływać żadnej zaczepki, tylko pytam a Ty nie potrafisz odpowiedzieć.
Chcialbym się dowiedzieć gdzie mogę bezpiecznie pozostawić samochód na czas rozliczania się z fiskusem.
Odpowiem bardzo złośliwie /nie pod twoim adresem/ U siebie w garażu albo na najbliższym parkingu strzeżonym w Krakowie!. Bliżej strzeżonego nie znam.
[quote=gość: podatnik] aha, ja nie mam zamiaru wywoływać żadnej zaczepki, tylko pytam a Ty nie potrafisz odpowiedzieć.
Chcialbym się dowiedzieć gdzie mogę bezpiecznie pozostawić samochód na czas rozliczania się z fiskusem. [/quote]
Dokładnie na to pytanie jak sądzę nie odpowie ani "aha"ani jej/jego przełożony. US nie dysponuje- co widać- miejscem przed budynkiem, ani obok niego- oprócz parkingu dla pracowników. Jedynym rozwiązaniem jest, aby pracownicy przychodzili na nogach do pracy, wtedy będzie parking dla podatników...