Przeczytane w internecie :
Zbliżają się wybory na prezesa PSL oraz szefa Związku Ochotniczych Straży Pożarnych - przypomina gazeta i zaznacza, że obie te funkcje sprawuje obecnie Waldemar Pawlak. Wygląda więc na to, że szef ludowców już teraz postanowił zadbać o partyjny elektorat i poparcie.
Dlatego w najbliższą sobotę odbędzie się darmowy festyn na Stadionie Narodowym dla blisko 50 tysięcy strażaków; zabawa odbędzie się w przededniu wyborów nowych władz.
Zbieg okoliczności? Przypadek? OSP wczoraj milczała na ten temat. Z kolei Państwowa Straż Pożarna przekonywała, że festyn jest przede wszystkim imprezą dla szeregowych strażaków.
A jakie atrakcje czekają na strażaków? Wystawy strażackiego sprzętu, pokazy i koncerty zespołów Blue Cafe oraz Budka Suflera.
Warto zaznaczyć, że roczny koszt utrzymania Stadionu Narodowego to około 18 milionów złotych. Oczywiście z naszych podatków - podkreśla gazeta.
Jestem całym sercem za OSP ale to jest po prostu ku...estwo i rozbój w biały dzień. Właśnie po takich buraczanych imprezach ludzie mają do nas pretensje. Mam nadzieję, że w końcu tego Pawlaka usuną z tego stanowiska i przestanie nas kompromitować.
[quote=gość: wewew] no wypadeczek ale jaki? gdzie? co sie stało?
jakies szczegóły????? [/quote]
kolego na zakręcie w sułkowicach koło kościoła koleś fordem wypad zakrętu i uderzył w babkę ale nie wiem co za marka ale obydwa do kasacji a pózniej chyba sie palił w sułkowicach
Wczoraj około 19.30 w miejscowości Czasław samochód osobowy uderzył w bariery energochłonne wyrywając je.Następnie wykonał dwa koziołki i wylądował na dachu na skarpie przy rzece.Karetka zabrała jedną ranna osobę (będącą pod wpływem alkoholu) pozostali pasażerowie wg świadków uciekli do lasu. Na miejscu OSP Czasław, OSP Raciechowice, 2 x PSP Myślenice, policja , pogotowie ratunkowe
Khaike-A koło 19.30 Poręba albo Trzemeśnia co się działo?
Kolego był pożar traw w Drogini było samo Osp
Coś znalazłem odnoścnie LPR. Pewnie pojutrze będzie coś podobnego :)
http://www.lpr.com.pl/pl/jednostki-ratownicze.html ( na samym dole tej strony jest prezentacja do pobrania) :)
Miłej "lektury" :D
Przed chwila słychać było syrenę OSP Dolne Przedmieście.Do czego był wyjazd?
srodmiescie tez bylo wzywane. czekam na informacje :)
[quote=Turbo112] Khaike-A koło 19.30 Poręba albo Trzemeśnia co się działo?
Kolego był pożar traw w Drogini było samo Osp [/quote]
a co cały powiat miał przyjechać do traw widocznie dali rade chłopaki
[quote=gość: koko] Przed chwila słychać było syrenę OSP Dolne Przedmieście.Do czego był wyjazd? [/quote]
Pozar na ujejskiego byl
Przeczytane w internecie :
Zbliżają się wybory na prezesa PSL oraz szefa Związku Ochotniczych Straży Pożarnych - przypomina gazeta i zaznacza, że obie te funkcje sprawuje obecnie Waldemar Pawlak. Wygląda więc na to, że szef ludowców już teraz postanowił zadbać o partyjny elektorat i poparcie.
Dlatego w najbliższą sobotę odbędzie się darmowy festyn na Stadionie Narodowym dla blisko 50 tysięcy strażaków; zabawa odbędzie się w przededniu wyborów nowych władz.
Zbieg okoliczności? Przypadek? OSP wczoraj milczała na ten temat. Z kolei Państwowa Straż Pożarna przekonywała, że festyn jest przede wszystkim imprezą dla szeregowych strażaków.
A jakie atrakcje czekają na strażaków? Wystawy strażackiego sprzętu, pokazy i koncerty zespołów Blue Cafe oraz Budka Suflera.
Warto zaznaczyć, że roczny koszt utrzymania Stadionu Narodowego to około 18 milionów złotych. Oczywiście z naszych podatków - podkreśla gazeta.
Jestem całym sercem za OSP ale to jest po prostu ku...estwo i rozbój w biały dzień. Właśnie po takich buraczanych imprezach ludzie mają do nas pretensje. Mam nadzieję, że w końcu tego Pawlaka usuną z tego stanowiska i przestanie nas kompromitować.
Wypadek obok centrum seniora
nie rozumiem jaki może być teraz pożar traw np ścierniska ,słomy ewentualnie siana ale trawy?
co to za wypadek koło tego centrum seniora wie kto ....
do czego wczoraj wieczór została zadysponowana PSP Myślenice jechała w strone Wiśniowej ?
Wczoraj o 23,30 jechały straże w kierunku Zakliczyna.
[quote=gość: boba1] Wczoraj o 23,30 jechały straże w kierunku Zakliczyna. [/quote]
Pożar stodoły...
trawa a o której to było ? bo właśnie wyła syrena w wiśniowej po godz 19:00 tyle ino wiem
ok już wiem wypadek samochody - dachowanie 30 min po północy.
a myśmy sie źle zrozumieli o tym wypadku to ja już wiedziałem tylko wczoraj też wyła syrena ino nie wiem do czego
co się stało wczoraj na Bysinie??? przejeżdżałem wieczorem i widziałem jakieś zbiegowisko oraz karetkę i policje
hej
co sie działo dzis w rudniku lub w okolicy ze tak pogotowia i straże tak pędziły...ok16:00
[quote=gość: wewew] hej
co sie działo dzis w rudniku lub w okolicy ze tak pogotowia i straże tak pędziły...ok16:00 [/quote]
wypadeczek
no wypadeczek ale jaki? gdzie? co sie stało?
jakies szczegóły?????
A co sie działo kolo 9 rano na zakopiance w Miłogoszczy?
[quote=gość: wewew] no wypadeczek ale jaki? gdzie? co sie stało?
jakies szczegóły????? [/quote]
kolego na zakręcie w sułkowicach koło kościoła koleś fordem wypad zakrętu i uderzył w babkę ale nie wiem co za marka ale obydwa do kasacji a pózniej chyba sie palił w sułkowicach
Wczoraj około 19.30 w miejscowości Czasław samochód osobowy uderzył w bariery energochłonne wyrywając je.Następnie wykonał dwa koziołki i wylądował na dachu na skarpie przy rzece.Karetka zabrała jedną ranna osobę (będącą pod wpływem alkoholu) pozostali pasażerowie wg świadków uciekli do lasu. Na miejscu OSP Czasław, OSP Raciechowice, 2 x PSP Myślenice, policja , pogotowie ratunkowe
Nie wiecie czasem, co działo się dziś około godziny 19? Syreny słychać było dość długo...
powiedzcie mi jak sobie teraz śródmieście radzi z wyjazdami? czy w ogóle już jakieś były od rozpoczęcia robót