Forum » Myślenice

Busy odjazdy rozkłady trasy

• 23 sty 2012

nie orientujecie sie na jaki numer nalezy zadzwonić gdy bus jest przeladowany, lub kierowca niebezpiecznie łamie przepisy narazając życie lub zdrowie pasazerów?
    Mam wielką ochotę w czasie takiej sytuacji powiadomić odpowiednie organy kontroli.
    Prosze o numer telefonu inny niż 112 z komórki.

7 4 Cytuj
  • Daniel Kołodynski 23 sty 2012

[quote=gość: Kajetan] Witam,
    Jechałem dziś Kraków-Myślenice 12:49 z MAKS'a w czapce . Przejechanie ul.Lubicz zajęło mu 6 minut . Więcej stał niż jechał . Na Każdym przystanku robił przerwy 3 minutowe . Do Borku zajęło mu przejechanie 35 minut . Pasażerów uzbierał tym sposobem na stojąco i zaczął się wyżalać na konkurencję zaczął od Kowala i kilku innych że bierze za przejazd 6,50 ! CO WIADOMO JEST NIE PRAWDĄ ! Że jeździ jak chce i kiedy chce ... Na siłę chciał wcisnąć pasażerowi 10-cio Przejazdówkę . Później się zaczął żalić na Dyrektora z Firmy ze jak go nie było rok czasu to był spokój . I wylewał żale , szkoda go było słuchać dłużej .
    Zachowanie tego kierowcy wiele pozostawia do życzenia ! [/quote]
    NO PANIE DYREKTORZE...-co my sie tu dowiadujemy.....,lojalny pracownik.

4 3 Cytuj
  • 25 sty 2012

Witam,
    Ludzie z tymi busami 10-cio przejazdówkami to jest parodia wczoraj doświadczyłam tego. Jeden odjechał mi sprzed nosa następny miał być 15:35 pan w czapce z MAKS'a , zajęłam miejsce po czym kierowca poprosił pasażerów żeby go pchali bo nie odpali (Czy za te parę złotych taniej , mamy pchać busy bo nie stać na nowy akumlator ?) Jacyś mężczyźni go przepchali spod Galerii do Hotelu Polonia ok.400m . Bus jednak nie odpalił kierowca stwierdził że słabo pchali i podziękował pasażerom kazał opuścić Busa !! Od Króla zamiast dwóch busów jechał jeden był tak przepełniony że na te bilety znów nie było można wsiąść . Chcąc nie chcąc musiałam zapłacić i jechać z konkurencją . Czemu oni tak nas traktują karnety sprzedają a z usług się nie wywiązują . W PKS-ie jak miałam bilet miesięczny to było i miejsce siedzące !

8 4 Cytuj
  • 25 sty 2012

Witam!!!Pracowalem 10 lat w roznych firmach przewozowych ,schemat jest wszedzie taki sam zysk ponad wszystko .Pazernosc wlascicieli nie zna granic!!! Maja gdzies bezpieczenstwo pasazerow!!!Gdy dochodzi do wypadku umywaja rece winien jest tylko kierowca!!!Czas pracy to jest horror!!! 15 godz. za kierownica to jest standart.Byla firma przewozowa w ktorej pracowalem przez 2 lata dzien pracy kierowcy trwal 18 godz.!!!!!Mysle ze w koncu itd zrobi z tym porzadek,nie mowiac juz o urzedzie skarbowym!!!

8 5 Cytuj
  • Daniel Kołodynski 25 sty 2012

[quote=gość: Adela] Witam,
    Ludzie z tymi busami 10-cio przejazdówkami to jest parodia wczoraj doświadczyłam tego. Jeden odjechał mi sprzed nosa następny miał być 15:35 pan w czapce z MAKS'a , zajęłam miejsce po czym kierowca poprosił pasażerów żeby go pchali bo nie odpali (Czy za te parę złotych taniej , mamy pchać busy bo nie stać na nowy akumlator ?) Jacyś mężczyźni go przepchali spod Galerii do Hotelu Polonia ok.400m . Bus jednak nie odpalił kierowca stwierdził że słabo pchali i podziękował pasażerom kazał opuścić Busa !! Od Króla zamiast dwóch busów jechał jeden był tak przepełniony że na te bilety znów nie było można wsiąść . Chcąc nie chcąc musiałam zapłacić i jechać z konkurencją . Czemu oni tak nas traktują karnety sprzedają a z usług się nie wywiązują . W PKS-ie jak miałam bilet miesięczny to było i miejsce siedzące ! [/quote]

To po co kupujecie te 10-cio przejkazdówki?. Wy wiecznie tylko narzekacie-ze busy przepełnione,ze jechał jeden a nie dwa,a mimo tego i tak pchacie swoje tyłki. Wszystkim z was dobrze sie zali na forum,a zeby kierowcy uwage zwrócic to nie ma odważnych.! Wiadomo ze kazda złotówka sie liczy,ale to Wy robicie taki tłok w busach,a pózniej szukacie nie wiadomo czego...

6 10 Cytuj
  • 25 sty 2012

[quote=daniii]

To po co kupujecie te 10-cio przejkazdówki?. Wy wiecznie tylko narzekacie-ze busy przepełnione,ze jechał jeden a nie dwa,a mimo tego i tak pchacie swoje tyłki. Wszystkim z was dobrze sie zali na forum,a zeby kierowcy uwage zwrócic to nie ma odważnych.! Wiadomo ze kazda złotówka sie liczy,ale to Wy robicie taki tłok w busach,a pózniej szukacie nie wiadomo czego... [/quote]
    A jak jedzie mało ludzi w busiku to kto płacze do kolegów przez CB? Jakby nie te tyłki co ludzie pchają do busów to kilku busiarzy by zarobków nie miało, więc może trochę szacunku.

11 5 Cytuj
  • 26 sty 2012

Wreszcie się przekonujecie z kim macie do czynienia?
    A jak was omotali, biadolili, straszyli że nie będziecie mieć czym jeździć, że PKS będzie monopolistą, że oni są jedyną drogą ratunku, to wtedy im wierzyliście?
    Tylko głupi nie wie, że każdy w potrzebie i w strachu o własny tyłek powie wszystko, obieca co tylko mu się każe, a po przejściu trudnego okresu wypnie się i wyśmieje.

Macie to na co zasłużyliście i nie biadolcie, że jest źle bo to był wasz wybór.
    Jeszcze przyjdzie czas, że będziecie błagać władzę, by wam pomogła, ale ta na was się nie wypnie, bo ona dba o WASZE interesy a nie o cwaniaków z szrotowozów.

7 7 Cytuj
  • 26 sty 2012

[quote=gość: Kramer]

Macie to na co zasłużyliście i nie biadolcie, że jest źle bo to był wasz wybór.
    Jeszcze przyjdzie czas, że będziecie błagać władzę, by wam pomogła, ale ta na was się nie wypnie, bo ona dba o WASZE interesy a nie o cwaniaków z szrotowozów. [/quote]

Drogi Kramerku. Twoja władza się na nas nie wypnie bardziej niż teraz, bo już jest tak wypięta że bardziej nie może.
    Zniszczyliście stary PKS wraz z ich majątkiem rozsprzedaliście za grosze i jeszcze masz czelność teraz wypowiadać sie o tworze powstałym przez wasza głupotę?
    Jeszcze raz pytam bo nie odpowiedziałeś poprzednio dlaczego wspaniały wybawicielski PKS nie uruchomi 10 dodatkowych połączeń do Krakowa i nas nie wybawi z ucisku "pazernych busiarzy"
    No i jeszcze niech będą bilety po 5 zł bo drożej to wyzysk pasażerów .
    Odpowiedź wreszcie prawdę.

12 4 Cytuj
  • 26 sty 2012

Pewnie że odpowiem :) Nie zastanawiałeś się nigdy czy oby nie jest to celowe, by wreszcie mieszkańcy do szpiku kości nie przekonali się jak wygląda transport bez PKS?
    Czas gra na pewno nie na korzyść busiarzy, a każdy miesiąc pokazuje coraz to nowe sytuacje, które zaczynają jak widać coraz bardziej działać negatywnie na ludzi.
    A najważniejsze, że wszystko dzieje się bez potrzeby stosowania ręki władz.

Nie powiesz, że to nie jest genialne :)

6 7 Cytuj
  • 26 sty 2012

Wczoraj byłam zmuszona jechać busem do Krakowa. Cudowna przejażdżka.
    W busie napalone tak fajkami jak w słynnej Stylowej w Hucie, nogi musialam trzymać w rozkroku jak jakis chłop bo tam siedzenia sa przystowane dla hobbitów o wzroście max 1 metr. Kierowca gdzie się dało jechał na luzie(czy to nie ejst niebezpieczne??), a jak dodał gazu to miałam wrażenie że jadę w formule 1 , taki warkot się wydobywał z silnika.W busie było chyba z 25 stopni bo kierowcy zimno, ale to nic ze ludzie siedzą w kurtach zimowych. I cena JEDYNIE 6 zł za tą przyjemność.

12 6 Cytuj
  • 26 sty 2012

[quote=Kramer]
    Tylko głupi nie wie, że każdy w potrzebie i w strachu o własny tyłek powie wszystko, obieca co tylko mu się każe, a po przejściu trudnego okresu wypnie się i wyśmieje. [/quote]

Z tym akurat się zgodzę Kramer, wszyscy pamiętamy kiedy zburzyli stary dworzec jak Makowski z Kikiem obiecywali poprawę warunków oczekiwania na autobusy, koksiaki, herbatkę i "gruszki na wierzbie" a później było co, Kramer? A może pamiętasz jak w władza mówiła to? I jak PKS "wypiął" się na mieszkańców zawieszając kursy. Dlaczego tak się stało Kramer? Z winy busów?

[quote=Kramer]Nie zastanawiałeś się nigdy czy oby nie jest to celowe, by wreszcie mieszkańcy do szpiku kości nie przekonali się jak wygląda transport bez PKS?[/quote]
    A nie zastanawialeś się Kramer żee dopisujesz scenariusze wygodne do sytuacji? Niedawno pisałeś że duet M&M (Maciek i Mietek) wezmą sie za busiarzy i to wlaśnie Mietek zostal powolany do walki z busiarzami? A teraz piszesz że wezmą ich na "przeczekanie"? Kramer jak się czyta Twoje posty uważnie to widać że są pełne sprzeczności. Oj, Kramer, Kramer.

8 3 Cytuj
  • 26 sty 2012

To cały czas trwa, a to że dostali w prezencie trochę czasu nie znaczy że w tle nic się nie dzieje, bo sam widzisz że się dzieje i nawet bez wielkiej pomocy władzy tracą poparcie.
    Spokojnie, bez nerwów. Podarowany czas biegnie szybciutko a następne wołanie o pomoc ludzi skończy się gestem "takiego wała".

4 8 Cytuj
  • 26 sty 2012

Kramer żałosny jesteś,masz się za eksperta od transportu i przypominasz trochę najsłynniejszego kontrolera biletów?Rządy takich ekspertów rozwaliły PKS .Dla przypomnienia tuż przed prywatyzacją przy przerostach zatrudnienia i bez ograniczania komunikacji PKS wychodził prawie bez strat.Gdy wzięli się za niego eksperci pokroju Kramera to po zwolnieniu większości urzędników sprzedaniu czego sie dało i ograniczeniu komunikacji ciągle generował straty.Był okres gdy zgodnie z KSH groziła firmie upadłość.Orkiestra na Titanicu.
    Co do podwyżek biletów-weź mądralo otwórz linie i jeździj za friko,przecież masz prawo jazdy.
    Wielu mądrali gdyby nie posadka po znajomości nie znalazło by pracy nawet jako cieć ale wszystkie rozumy zjedli i straszą innych.

8 2 Cytuj
  • 26 sty 2012

drajver - po pierwsze wróć do szkoły bo albo driver albo drajwer, po drugie piszesz jakbyś się zawiesił Pisz w temacie a nie ciągle o tym jak było w PKS. To nie temat o PKS a o szrotowozach i tego się trzymajmy.

van - co jest w tym niemożliwego, jeżeli mogę zapytać?

2 7 Cytuj
  • Daniel Kołodynski 26 sty 2012

[quote=gość: nie hobbit a człowiek] Wczoraj byłam zmuszona jechać busem do Krakowa. Cudowna przejażdżka.
    W busie napalone tak fajkami jak w słynnej Stylowej w Hucie, nogi musialam trzymać w rozkroku jak jakis chłop bo tam siedzenia sa przystowane dla hobbitów o wzroście max 1 metr. Kierowca gdzie się dało jechał na luzie(czy to nie ejst niebezpieczne??), a jak dodał gazu to miałam wrażenie że jadę w formule 1 , taki warkot się wydobywał z silnika.W busie było chyba z 25 stopni bo kierowcy zimno, ale to nic ze ludzie siedzą w kurtach zimowych. I cena JEDYNIE 6 zł za tą przyjemność. [/quote]

Wcale nie byłas zmuszona,---bo nikt Cie na siłe za włosy nie wciągał do busa,moglas poczekac i pojechac 7min pózniej tym za 5zł,lub za 5,5.. Chciałas to masz.!

4 10 Cytuj
  • 26 sty 2012

[quote=daniii] gość: nie hobbit a człowiek napisał/a: Wczoraj byłam zmuszona jechać busem do Krakowa. Cudowna przejażdżka.
    W busie napalone tak fajkami jak w słynnej Stylowej w Hucie, nogi musialam trzymać w rozkroku jak jakis chłop bo tam siedzenia sa przystowane dla hobbitów o wzroście max 1 metr. Kierowca gdzie się dało jechał na luzie(czy to nie ejst niebezpieczne??), a jak dodał gazu to miałam wrażenie że jadę w formule 1 , taki warkot się wydobywał z silnika.W busie było chyba z 25 stopni bo kierowcy zimno, ale to nic ze ludzie siedzą w kurtach zimowych. I cena JEDYNIE 6 zł za tą przyjemność.

Wcale nie byłas zmuszona,---bo nikt Cie na siłe za włosy nie wciągał do busa,moglas poczekac i pojechac 7min pózniej tym za 5zł,lub za 5,5.. Chciałas to masz.! [/quote]
    Myślę, że pisząc "byłam zmuszona" autorka miała na myśli to że pewnie zazwyczaj jeździ z kimś autem, albo i wcale nie jeździ bo nie ma potrzeby. Dlatego ten Twój komentarz trochę idiotyczny...

9 3 Cytuj
  • 26 sty 2012

[quote=gość: Kramer] T. Podarowany czas biegnie szybciutko a następne wołanie o pomoc ludzi skończy się gestem "takiego wała". [/quote]
    Podarowany czas? przez kogo przez władze. Ale władzę czego bo nie rozumiem. Wiesz co , wraz z czytaniem twoich żałosnych wypocin tracę ostatki szacunku do Twojej osoby. Czy to "wy" jesteście przez ludzi wybrani, i dla tych ludzi czy mi sie wydaje.
    Przestań wiec jechać takimi textami, bo w niedługim czasie sam możesz się przejechać ale na .....taczkach.

9 3 Cytuj
  • 27 sty 2012

Trzeźwy inaczej - przeczytaj jeszcze raz co napisałem, bo widzę że nie łapiesz.

2 6 Cytuj
  • 27 sty 2012

Kramer wróć do przedszkola może tam uda Ci się jakąś bajkę napisać, ale uważaj bo dzieci mogą się wyśmiać z Ciebie i co w ten czas pozostanie Ci.
    Bardzo ale to bardzo żałosne są te Twoje wypociny.

6 4 Cytuj
  • 27 sty 2012

Kramer tak się składa że Driver jest zajęty ,a co tak czuły jesteś na krytykę PKS?
    Czyżbyś łyknął coś z angielskiego widzę że robisz postępy.Co do powrotu do przedszkola to szkoda dzieciaków aby musiały obcować z takim lizusem.Wątek busów łączy się ze sprawą PKS bo gdyby nie fachowcy formatu Kramera to PKS wygrał by z busami a tak to też chce wygrać ale slalinowskimi metodami.Tęskno do dawnego systemu ,tęskno.

5 3 Cytuj
  • 27 sty 2012

Jak widzę wypowiedzi daniiego - kierowcy szrotowozu, to socjalistyczne podejście do tematu zaczyna się jednak urzeczywistniać :)
    "i co na ten czas pozostanie Ci" - zawsze dla was niewygodną prawdę mogę pisać tu :)
    "Tęskno do dawnego systemu, tęskno" - gdzie tam tęskno. Czytając podejście daniich i podobnych tylko czekam aby zaczęli te słowa wcielać w życie.

2 6 Cytuj
  • Daniel Kołodynski 27 sty 2012

[quote=gość: Kramer] Jak widzę wypowiedzi daniiego - kierowcy szrotowozu, to socjalistyczne podejście do tematu zaczyna się jednak urzeczywistniać :)
    "i co na ten czas pozostanie Ci" - zawsze dla was niewygodną prawdę mogę pisać tu :)
    "Tęskno do dawnego systemu, tęskno" - gdzie tam tęskno. Czytając podejście daniich i podobnych tylko czekam aby zaczęli te słowa wcielać w życie. [/quote]

Szkoda z Toba o czym kolwiek rozmawiac,bo z tego co widac to wiedze na temat transportu masz na poziomie dziecka raczkujacego.. Szkoda mi słów na Ciebie. Kup sobie -jak Ty to mówisz szrotowóz(watpie zeby było Cie na choc takiego stać),i pokaż co potrafisz ...

4 5 Cytuj
  • 28 sty 2012

Daniii masz rację ja też jestem za tym .
    Kramer mówi że białe wszyscy muszą mówić że białe.

4 2 Cytuj
  • 28 sty 2012

[quote=daniii]
    Szkoda z Toba o czym kolwiek rozmawiac,bo z tego co widac to wiedze na temat transportu masz na poziomie dziecka raczkujacego.. Szkoda mi słów na Ciebie. [/quote]

Odpowiedź godna kierowcy busa :)

[quote=daniii]
    Kup sobie -jak Ty to mówisz szrotowóz(watpie zeby było Cie na choc takiego stać),i pokaż co potrafisz ... [/quote]
    Miałem znacznie wyższe ambicje by nawet pomyśleć o takiej pracy. O stanie materialnym może nie rozmawiajmy bo nie chciałbym Cię zawstydzać, a i temat nie jest o tym.

3 8 Cytuj
  • Daniel Kołodynski 28 sty 2012

[quote=gość: Kramer] daniii napisał/a:
    Szkoda z Toba o czym kolwiek rozmawiac,bo z tego co widac to wiedze na temat transportu masz na poziomie dziecka raczkujacego.. Szkoda mi słów na Ciebie.

Odpowiedź godna kierowcy busa :)

daniii napisał/a:
    Kup sobie -jak Ty to mówisz szrotowóz(watpie zeby było Cie na choc takiego stać),i pokaż co potrafisz ...
    Miałem znacznie wyższe ambicje by nawet pomyśleć o takiej pracy. O stanie materialnym może nie rozmawiajmy bo nie chciałbym Cię zawstydzać, a i temat nie jest o tym. [/quote]

To więc Kramer nie mów nic tylko wez sie do roboty. Pokaz co potrafisz-wszyscy czekaja!

3 5 Cytuj

Odpowiedz