Forum » Myślenice

Busy odjazdy rozkłady trasy

• 24 lut 2012

[quote=gość: PAN Z] DO PANA ; OPOOOPOOPOOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOPOOPOP ,CY CUŚ TAM.Tak się składa że bardzo ciebie lubię, ale ze mną już nie pojedziesz .Będzie super gdy,nie spotkamy się już .TO JA z tej 7.40 .ZASTANÓW się nad sobą bo żenada wielka jest [/quote]
    Spokojnie jechałem z PANEM jeden raz i więcej nie mam zamiaru :)

9 5 Cytuj
  • 25 lut 2012

Twój serwer już mam,spotkamy się na MARCHEWKOWYM POLU, Technika jest wielka i mam to jak na dłoni,śpij spokojnie.

5 12 Cytuj
  • 25 lut 2012

JEZUS WAS KOCHA,CZAS UCIEKA,WIECZNOŚĆ CZEKA ;JUDASZ to zdrajca ,a JEZUS wybacza

7 2 Cytuj
  • 25 lut 2012

BRONEK dobre teksty

3 3 Cytuj
  • 25 lut 2012

Sądze,PER,PAN,PANI że raczej tak . NABU

1 2 Cytuj
  • 25 lut 2012

[quote=gość: PAN Z] Twój serwer już mam,spotkamy się na MARCHEWKOWYM POLU, Technika jest wielka i mam to jak na dłoni,śpij spokojnie. [/quote]
    nie strasz nie strasz bo się...

4 1 Cytuj
  • 25 lut 2012

[quote=gość: PAN Z] Twój serwer już mam,spotkamy się na MARCHEWKOWYM POLU, Technika jest wielka i mam to jak na dłoni,śpij spokojnie. [/quote]

Hahahahahahahahaha!!!!!!!! Gościu rozwalił mi system :D chyba IP :P Ale do tego ma wglad tylko policja i prokurator .

5 5 Cytuj
  • 25 lut 2012

On ma twój serwer? Więc nie możesz już nic napisać bo twój serwer jest u niego :))
    Z taką inteligencją to tylko busiorz :)))

8 4 Cytuj
  • 25 lut 2012

Trasa Myślenice-Sułkowice. Bus jadący w Rudniku przed autobusem hamuje przed maską autobusu do koło 30km/h, kierowca autobusu chce go wyprzedzić,tamten busiarz zajeżdża mu drogę po czym szybko przyśpiesza i oddala sie. Totalna żenada ze strony tego busiarza! Żal mi go

15 4 Cytuj
  • 28 lut 2012

O której jedzie bus przed 5 z myślenic albo jakiś przelotowy (np. pzrejezdzajacy przez zakopiake w krzyszkowicach) do krakowa?

6 Cytuj
  • 3 mar 2012

HD HISTORY TERAZ,Super program

2 Cytuj
  • 3 mar 2012

A może zakopianka za wąska,a gdzie Pan TUSK i całe [EWYBARY] Nie mówiąc o tym śmiesznym forum

1 2 Cytuj
  • 6 mar 2012

Mam pytanie jak wyglądają zniżki w komunikacji tzw.Busy .Chodzi mi oto mam drugą grupę inwalidztwa i legitymację niepełnosprawności ,czy należy mi się zniżka ? Proszę o rozsądne podpowiedzi .

11 3 Cytuj
  • 6 mar 2012

w tym przypadku jest trudno odpowiedzieć na pytanie "...jak wyglądają zniżki...?", ponieważ nie ma jednoznacznie ustalonych zniżek (przynajmniej ja nie widziałem) w przypadku s-bus itp. Czasem zdarza się, że za "studencki" stawka wynosi 5,50 albo normalnie 6 zł. To chyba jest uzależnione od warunków atmosferycznych ;p

4 4 Cytuj
  • 6 mar 2012

Wg.mnie albo one są ,albo ich niema i chciałabym jednoznacznie się dowiedzieć czy mi taka ulga mi przysługuje czy też nie ,bo jak pytam kierowce to wzrusza ramionami że nic o ulgach nie wie ,odczuwam wrażenie że jest to osoba niedoinformowana .

10 2 Cytuj
  • 6 mar 2012

Sprawa zniżek jest bodajże w ustawie i tam są podane kryteria komu przysługuje zniżka co nie znaczy automatycznie że każdy busiarz respektuje te zniżki.Aby otrzymać refundację z urzędu za te zniżki musi spełnić kilka warunków.
    Nie dotyczy to "promocji' które każdy stosuj indywidualnie chociaż tu też nie powinno być dowolności bo nie można stosować cen dumpingowch w celu wykończenia konkurencji
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Dumping

6 3 Cytuj
  • 7 mar 2012

czlowieku ty chyba busem nie jezdzisz bo s-bus ma jeszcze po 5,50 hahahaha wypowiedział sie znawca

1 6 Cytuj
  • 7 mar 2012

a co do zniżek posiada je tylko jeden z kierowców "starszego" typu ponieważ on ma tylko dotacje. Jemu za zniżki wracają. Reszta przewoźników daje "studenckie" tylko z własnej woli bo nikt im za to kasy nie wraca. tak naprawde wszyscy maja najwiecej do powiedzenia na tym forum a sami wożą tyłki busami bo muszą. zamiast sie nie wypowiadać to pokazujecie jakie z was dzieci!

7 3 Cytuj
  • 7 mar 2012

Z wami można dyskutować tylko na waszym poziomie więc spróbuję.
    Wiekszość busiarzy nie stosuje takich zniżek jak PKS bo wiąże się to z pewną biurokracją a oni maja to gdzieś.Tu tkwi problem i dziwie sie przewoźnikom że zamiast narzekać nie stosują równych reguł chociaż w walce z PKS są na straconej pozycji.Państwowy moloch może jechać na stratach latami a prywatny tego nie wytrzyma ale odnośnie dotacji mogliby busiarze juz powalczyć .Tylko głupota i nic więcej nimi nie kieruje bo na tyle wpisów odnośni e nie wydawania biletów czy palenia papierosów przez kierowców powinni cos z tym zrobić.To sie naprawdę opłaci a zysk z nie wydawania biletów jest naprawdę niewielki.W walce o dworzec pasażerowie was poparli teraz wy się odwdzięczcie.
    Gość którego wszyscy brali za busiarza.

12 2 Cytuj
  • 7 mar 2012

Busiaże pracują wg ustawy przewozowej takiej samej jak PKS i PKS musi mieć zniżki ustawowe, które uchwalił sejm, a busiaże nie.

To może ktoś spróbuje mi odpowiedzieć na pytanie.

JAKI PRZEPIS ZWALNIA BUSIAŻY OD WYDAWANIA BILETÓW ULGOWY USTAWOWYCH powtarzam BILETÓW USTAWOWYCH?

8 4 Cytuj
  • 8 mar 2012

A taki że za te ulgi busiarzowi należy się zwrot od Skarbu Państwa i jest z tym trochę buchalterii.
    Jako że korzystne jest dla państwa aby jak najmniej zwracać za ulgi ustawowe to i nie zmusza przewoźników do ich stosowania.

4 1 Cytuj
  • 8 mar 2012

Ja pamiętam ich płacz kiedy przenosili ich ze Słowackiego na teren dworca wtedy płakali jak małe dzieci i podtykali listę i prosili o podpis każdego pasażera aby stawił się ich imieniu i ich interesów ,zazwyczaj wszyscy podpisywali bo było ich żal .Ale z perspektywy czasu mocno żałuje ze podpisałam się na liście szalowej ,bo widzę że tylko się liczą korzyści...

8 3 Cytuj
  • 8 mar 2012

To może aptekarze też będą sprzedawać leki bez ustawowych zniżek i będą mieć trochę mniej buchalterii?

Jak busiaż postanowił prowadzić działalność - bubliczny przewóz osób, to co obchodzi pasażera czy busiaż jest przygotowany do takiej działalności czy nie. Ma wydać bilet zgodnie z przepisową ulgą osobie, której zniżka przysługuje i która posiada przy sobie odpowiedni dokument potwierdzający prawo do zniżki.

Może już w niedługim czasie będę miała uprawnienia do pewnej ustawowej zniżki i jak kierowca busa nie wyda mi odpowiedniego ulgowego biletu to będę miała przygotowane 1 złoty na trasie Myślenice -Kraków.

Następnym krokiem będzie pisemna interwencja w urzędzie, który wydał busiażowi koncesje na prowadzenie działalności-bubliczny przewóz osób.
    Ciekawa jestem ile takich itewencji będzie potrzebnych do zmiany myślenia busisty albo urzędu który wydał koncesję żeby odebrać busiście uprawnienia do prowadzenia działalności -na przewóz osób.

6 2 Cytuj
  • 8 mar 2012

Wydaje mi się że jednak nie wygrasz,Państwu jest to na rękę aby jak najmniej zwracać za ulgowe przejazdy.Może ktoś w temacie poda czy busiarz ma obowiązek respektować ulgi( ale nie na zasadzie że ktoś mowił tylko konkretnie ustawa,zarządzenie itp)

7 2 Cytuj
  • 8 mar 2012

Czy nadal nie rozumiesz co znaczy ulga ustawowa i ulga którą daje przewoźnik, np ulga studencka czy jakieś promocje? Ulga studencka na przejazd autobusem to decyzja samego przewoźnika może być i nie musi być, a ulga dla posła czy małego dziecka do 6 lat i inne określa sejm i ona musi być. Każdy przewoźnik nie tylko PKS ma obowiązek wydać bilet z odpowiednio procentową zniżką w stosunku do biletu jednorazowego uprawnionej osobie, która wykaże przed otrzymaniem biletu, że ma takie uprawnienia.
    Osoba, która ma prawo do przejazdu ze zniżką nie obchodzi czy PKS i inny busista może wydać taki bilet, czy ma takie możliwości, powiem inaczej jego psim obowiązkiem jest wydanie biletu zniżkowego.

A czy aptekarz musi respektować ulgi.

Śmieszne jest dla mnie, że ludzie tak prostej sprawy nie rozumieją, a nie jesteś jedyny-a.

5 5 Cytuj

Odpowiedz