Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 23 maj 2011

Powinny być ale jak na razie zajmują się osobą która założyła satyryczną stronę dokumentującą wpadki aktualnego Prezydenta(tak na marginesie z poprzedniego można było naśmiewać się do woli).
    http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1145009-jaka-przyszlosc-zarabia.html
    Teraz nagle jak wybudowano strzelnicę wycięto drzewa w parku będą pytać mieszkańców jak ożywić Zarabie ,widać że wybory zbliżają się wielkimi krokami?

• 23 maj 2011

Ciekawe czy był przetarg na obsługe parkingów.

• 23 maj 2011

Jesli chodzi o obsługę parkingów to conajmniej dwóch przedsiębiorców wycofało sie po kilku dniach dzierżawy. Ponoć narzekali, że uczciwie nie można na tym osiagać zysków. Może to wyjaśnia okoliczności rozwiązania umowy z poprzednim kilkuletnim dzierżawcą.

• 23 maj 2011

[quote=gość: nieoświecony] ).http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1145009-jaka-przyszlosc-zarabia.html Teraz nagle jak wybudowano strzelnicę wycięto drzewa w parku będą pytać mieszkańców jak ożywić Zarabie ,widać że wybory zbliżają się wielkimi krokami? [/quote]
    nieoświecony - to wygląda bardziej na lekkie mydlenie oczu bowiem z tego co udało mi sie usłyszeć wieścią gminną, powstały duże problemy z realizacją przetargu.

"Projekt "Decydujmy razem" zakłada cztery kolejne spotkania. Odbędą się one 29 czerwca, 15 września, 10 października i 14 listopada. Cel? Wypracowanie dokumentu zawierającego strategię promocji Zarabia. Udział w spotkaniach jest otwarty. "

14 listopada? Te spotkania mają min. za zadanie wypracowanie strategii zabezpieczenia Zarabia przed kolejnymi powodziami. Listopad jest za pół roku. Czy to oznacza, że do tego czasu nie będzie jeszcze żadnej strategii? Jeżeli tak, to dużo czasu gmina zaoszczędzi. A co z przetargiem rewitalizacji i reszty?

• 23 maj 2011

Jeszcze o busach jeśli można
    ktoś kiedyś miał ludzki odruch mając jednocześnie władzę, posadowił busy bliżej centrum , bo to bliżej i wygodniej dla ludzi uczniów młodych i starych. Może nie było takich możliwości i nie dokończył dzieła, choćby nie sytuując tam zaplecza sanitarnego (może by to zrobił tylko w międzyczasie stracił władzę). Potem niestety były coraz większe możliwości doposażenia tego miejsca i jednocześnie naliczania rynkowych opłat, jednak wybrano wariant marazmu. obecnie jest sytuacja taka,że ilość przewoźników tak wzrosła,że niemieszczą sie one ani na słowackiego(chyba zeby wykonano pietrowy parking, co było i jest możliwe0 i nie pomieszczą się też sensownie na nowej dworco galerii. Tak oto brak perspektywicznego myślenia i czasem złośliwości tudzież pazerności doprowadził do sytuacji dalece konfliktowej na której tak pasażerowie jak i przewoźnicy stracą i tracić będą długo pieniądze i nerwy.

• 23 maj 2011

Antyabsurdalna, tak na marginesie, napisz mi gdzie tu nie ma konfliktu? Spojrzysz w prawo ZUO, Galeria z niby-dworcem --konflikt, spojrzysz w lewo obwodnica, kanalizacja - konflikt, spojrzysz na wprost Zarabie- oj, konflikt. Spojrzysz przez ramię, z Placu Targowego, parking - konflikt. No to napisz mi gdzie tu jest źródło tych konfliktów???

• 23 maj 2011

A kilkanaście kilometrów dalej jest miasteczko w którym nie ma takich problemów,mają strefę przemysłową ,budują ,rozwijają się bez konfliktów.
    "Socjalizm to ustrój w którym bohatersko rozwiązuje się problemy nieznane gdzie indziej"

• 23 maj 2011

Bo u nas, Panie Nieoświecony to Folwark jest. Świnie dorwały sie do koryta, i żreją. Wszyscy widzą że rozchlapuja na lewo i prawo tylko zamiast coś z tym zrobić sami łaszą sie by złapać choć trochę dla siebie. Świnia z pyskiem umoczonym po uszy, mało co zwraca uwagę na cokolwiek, oprócz stale pełnego koryta i z tąd konflikt. Dobrze mają tylko ci co dolewają do koryta. Świnia zajęta żarciem a na folwarku zmiany. I co z tego że inwentarz się burzy? Doleje się znów do koryta, świnie rozchlapią, znów któś się nażre z tego co wypadnie z koryta i tak w kólko...

• 24 maj 2011

[quote=Mysleniczanin007] Antyabsurdalna, tak na marginesie, napisz mi gdzie tu nie ma konfliktu? Spojrzysz w prawo ZUO, Galeria z niby-dworcem --konflikt, spojrzysz w lewo obwodnica, kanalizacja - konflikt, spojrzysz na wprost Zarabie- oj, konflikt. Spojrzysz przez ramię, z Placu Targowego, parking - konflikt. No to napisz mi gdzie tu jest źródło tych konfliktów??? [/quote]

Czyżby źródło tych konfliktów było w środku? :)

• adzygmunt 24 maj 2011

Dodam jeśli M007 pozwolisz. To się nazywa demokracja tuczonej świni!

• 24 maj 2011

Ale jak mawiają tuczona świnia żyje dobrze ale krótko,kiedyś wreszcie następuje wycieczka do zakładów mięsnych(delikatnie mówiąc)

• 24 maj 2011

Czy to nie ten pan który na zebraniach "rozstawiał po kątach" pracowników PKS?'
    Czy to ten pan Jarosław który doradzał gminie w sprawach PKS gdy gmina była udziałowcem?
    Czy ten sam pan Jarosław doradzał gminie przy sprzedaży udziałów MPK Łódź?Czy ten sam pan założył drugą spółkę o tej samej nazwie PKS GRUPA i po co to zrobił?
    Takie pytania można zadawać do rana ale może wreszcie coś drgnie.
    Może jak skończą w Łodzi zajmą się inwestycjami MPK za rządów tych panów?

• 24 maj 2011

Nie skazujcie Macieja O. przed wyrokiem sądu!

• 25 maj 2011

Nie mam litości dla "człowieka" który skazał innych nawet bez jakiejkolwiek rozmowy!

• 25 maj 2011

Nie należy ferować wyroków przed zakończeniem procesu. Nie mniej jestem zdania i mam nadzieje że niezawisłe sądy dobrze spełnią swoja powinność i prawda ujrzy światło dzienne. Ludzie niewinni oczywiście niech cieszą się wolnością natomiast miejsce złodziei i oszustów jest w więzieniu. Miejmy nadzieje ze tak się stanie.

• 25 maj 2011

ktoś może wie czy to prawda iż jeden z bardziej znanych biznesmenów myślenickich wykupił już kawał ziemi naprzeciw stacji orlen po drugiej stronie zakopianki? to w tej okolicy gdzie ma powstać galeria...

• 26 maj 2011

Nie siej fermentu...
    Galeria ma być po tej samej stronie zakopianki co orlen.

• 26 maj 2011

Najciekawszym faktem jest sprawa radnych poprzedniej kadencji którzy stoją "murem milczenia" w sprawie oskarżen postawionych burmistrzowi. Nawet urzędnicy milczą. Ciekawe. Widać głoszona przez Macieja w kampanii wyborczej zasada "Transparentnej Gminy" ma się jak piernik do wiatraka. Widocznie źle zrozumiałem przesłanie - pewnie Maciejowi chodziło o Gminę na Transparentach. Tylko jakich transparentach? Gminnych czy tych które przyniosą mieszkańcy na demonstrację, może już niebawem...

• 26 maj 2011

Moze wtedy cos by sie zmienilo. Mowisz Mysleniczaninie ze szykuje sie demonstracja ? Z checia wezme w niej udzial...baaa, nawet w miare mozliwosci czasowej sam sie zaangazuje w jej organizacje. Jakbys cos wiedzial, ewentualnie potrafil nakierowac bede wdzieczny, ale jak cos, to juz chyba na priv.

• 26 maj 2011

Ja też! Ja też chcę!

• 26 maj 2011

[quote=gość: caramba.] Nie siej fermentu...
    Galeria ma być po tej samej stronie zakopianki co orlen. [/quote]

sprawdzone - zwracam honor - faktycznie galeria będzie po tej stronie gdzie stacja benzynowa. co nie zmienia faktu, że rzeczony biznesmen kupił ziemię naprzeciw tego miejsca, gdzie ma powstać galeria...

do planowanej powyżej demonstracji także dołączę ;)

• 26 maj 2011

no tak, ale tamtedy ma biec dalej "nasze" obejscie zachodnie. wiec nie wiem jak oni to chca wykorzystac. pewnie zmienia plany i przebiegnie po dzialce mniej obrotnego sasiada...

• 30 maj 2011

A jak go bronił Majchrowski i inni że to zarzuty polityczne,że to uczciwy człowiek.Gdzie są teraz te autorytety które ręczyły za Jan T.?Mówili o Nim że niezatapialny i tak się wydawało a jednak.

Odpowiedz