Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 1 cze 2011

CBA w urzędzie. Ktoś coś wie?

• 1 cze 2011

Tak ja słyszałem szukają ponoć dokumentów świadczących o scisłych związkach Burmistrza z kosmitami.

• 1 cze 2011

szukajcie a znajdziecie

• 1 cze 2011

Młyny sprawiedliwości mielą powoli.

• 1 cze 2011

Byli. Nie wiadomo tylko po co.

• 1 cze 2011

to w koncu kto byl ? CBA, CBS ? W CBA ponoc nabory na nowych funkcjonariuszy... moze znalezli i u nas jakas perelke ?

a jednak sam znalazlem...

http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1147307-agenci-cba-krazyli-w-myslenicach-jak-duchy.html

• 1 cze 2011

Biedni nie wiedzą kto kręci się po urzędzie i jak tu mieć zaufanie do takiej władzy?
    A teraz z innej beczki jednak chyba ten specjalista od uzdrawiania szpitali nie jest taki dobry skoro szpital po tylu latach jego działalności dalej generuje straty?
    http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1147109-restrukturyzacja-w-toku.html
    Oczywiście jego zwolennicy powiedzą że jest OK i dobrze że nie odszedł do Krakowa bo przecież bez niego to koniec ,jednak wielu uważa inaczej.

• 1 cze 2011

Coś się dzieje z tym Dziennikiem, gdzies strzeliło na linii łączącej magistrat z Panem maciejem H. kiedys tak przecież nie było... Zawsze potrafili się jakoś dogadać z tego co wiem a teraz? Co artykuł to tendencyjny. Może słuszny ale jednak tendencyjny z wyraźnym akcentem przeciw władzy myślenickiej. Ale o mediach jest osobny temat.
    Co do CBA i Urzędu... to dopiero spryciaże. Nikt nie widział nikt nie słyszał ale wszyscy wiedza tylko nie sekretarz i Pani Małgorzata. Szkoda, że opozycyjny radny wypiął sie na forum z wyimaginowanego powodu. Nie chcę siać burzy ale może tak jest teraz wygodniej Panu Cyrkowi? Szkoda. Może opowiedziałby tutaj ładnie o decyzji Rady podczas ostatniej sesji co do finansowania Policji. I komu najbardziej na tym zależało, mimo ze takowy wniosek miał być odrzucony z uwagi na brak środków... Jednak przeszedł, ciekawe komu zależy teraz na dobrych stosunkach z organami ścigania i kto ma (prawie) cała Radę w rekach...
    Czy tak jest? Czy to dewagacje? Szkoda, że żaden radny sie nie wypowie. Bywał tu kiedys jeden ale sie obraził o... no własnie, nie pamiętam już nawet o co. Z takiej opozycji to jest nic Panowie.

• adzygmunt 1 cze 2011

Właściwie nie wiem czemu Cyrk zamilkł. Mimo mojej sympatii do niego nie mogę tej decyzji zrozumieć.
    Pozycja, nie napiszę tzw bo to byłoby niepoważne to zaledwie cztery osoby i to w różnych konfiguracjach.
    Cztery to za mało, by postawić tamę, a co dopiero przeforsować własną uchwałę.
    Milczenie jest zgodą na to co dzieje się w magistracie.
    Głosowanie niestety dla mieszkańców tajemne, powinno mimo wyraźnie odrzuconej propozycji jawnego protokołu powinno dostać się do wiadomości publicznej.
    Mamy radę z minimalna opozycja i nic z tego nie wynika. Pracuje nad tajemniczymi dla szerokiego ogółu sprawami. Czasem strzępy tych wiadomości trafiają "pod strzechy"
    Newsy nawet prawdziwe dementowane przez rzecznika, straszenie CBS/CBA tylko podgrzewają niezdrowe nastroje.

• 2 cze 2011

Cyrk napisał obszerny tekst o manipulacjach cenami wody i ścieków, a Redakcja ten tekst usunęła. to zapewne powód wycofania się Cyrka z forum.

• adzygmunt 2 cze 2011

Tak, niby coś na ten temat wiem, niby!
    Mimo to, nie uważam tego za słuszne posunięcie. Odciął czytających, od tych okruchów wiedzy, co "piszczy w trawie"!

• 2 cze 2011

dziwnym trafem w tym samym momencie co cyrk z forum zniknal zdzichu z suwalk. nie zastanawia was to?

• 2 cze 2011

Szanowni Państwo!
    Mój wnuczek, Cyrk nie obraził się na żadnego z czytelników i na nikogo nie wypiął. Wszystko co ma do powiedzenia próbuje z wysiłkiem publikować w SEDNIE. Niestety nie może i nie będzie uczestniczyć w dyskusji na tym forum. W najnowszym numerze również tekst na temat samochodu dla policji.
    serdecznie pozdrawiam
    Babcia Antonia

• 2 cze 2011

ja z innej beczki... gdzie jest w rejonie centrum Myślenic jakiś szklarz?

• 2 cze 2011

Babciu Antonino. Cyrk ma podpisaną lojalkę?
    Cyrku bez obrazy!

• 2 cze 2011

do kogo należy dbałość o czystość Myslenickich ulic? Odcinek Słowackiego od Mickiewicza do Piłsudskiego: koszmar! przejście podziemne pod Zakopianką: koszmar! W tym ostatnim miejscu pewnie kosze by się nie sprawdziły (nie ma ani jednego), ale moze jakieś prace interwncyje, albo po prostu zatrudniony pracownik... straszny wstyd...przyjezdni to widzą...

• 2 cze 2011

[quote=gość: krakowianka] do kogo należy dbałość o czystość Myslenickich ulic? Odcinek Słowackiego od Mickiewicza do Piłsudskiego: koszmar! przejście podziemne pod Zakopianką: koszmar! W tym ostatnim miejscu pewnie kosze by się nie sprawdziły (nie ma ani jednego), ale moze jakieś prace interwncyje, albo po prostu zatrudniony pracownik... straszny wstyd...przyjezdni to widzą... [/quote]

Każdy kto zauważy dzikie wysypisko lub zanieczyszczone tereny może zgłosić sprawę Straży Miejskiej nr tel.
    12 639 23 23, tel. kom. 609 600 003, e-mail: sm@myslenice.pl lub do Wydziału Menia w Urzędzie Miasta i Gminy Myślenice – nr tel. 12 639 23 31, e-mail: mi@myslenice.pl.

• 2 cze 2011

Krakowienka, w którym wydziale w Urzedzie pracujesz, że robisz wszystko żeby zmienić temat rozmowy? Bo chyba nie chcesz powiedziec, że przebrnąłas przez 57 stron tematu Myślenickie myślenie, żeby zadac pytanie o szklarza w centrum albo napisać o zaśmieconym przejściu podziemnym...
    Jesli chodzi o lojalke Cyrka - Szkoda, że nie pasuje mu juz zadawać sie z "pospólstwem". Może pisanie na forum jest niepoważne w gronie Radnych miejskich? Może niekoleżenskie (przez to nielojalne) Nie wiem, nie chce wnikać. Szkoda zwłaszcza dla tych którzy z osobą Cyrka sympatyzowali podczas kampanii prężnie prowadzonej na forum. Teraz cisza. Nie chce gdybać jak wyglądał by stosunek opozycji do ludzi gdyby wygrali wybory. Może tak jak teraz do społeczenstwa forum kiedy dostali się do rady. I miejscem w którym publikowane sa informacje jest jedyna słuszna gazeta - SEDNO. Przy Sednie GM to szczyt obiektywizmu - tak mogłyby tez wygladać media w rzezczywistości pod przewodnictwem obecnej opozycji. Ale nie chce gdybać. Przed kampania uważałem że tak bedzie. Teraz tylko sie utwierdzam. Przechodząc jednak do tematu przewodniego - ciekaw jestem tekstu na temat samochodu dla policji i 110 tys zł które mimo niechęci rady mają zostac wydane z naszych kieszeni. Nie jestem przeciwnikiem policji. Wręcz przeciwnie. Ale czy nasza Komenda powiatowa jest az w tak głębokiej potrzebie? Szczerze w to wątpie.

• 2 cze 2011

lakukaraczia co do policji i jej potrzeb to po raz pierwszy się z zgadzam, ale na ten temat poczytaj sobie w innym wątku.
    Co do wypowiedzi Cyrka i oraz innych opozycjonistów, jak wiedziałbyś jakie oświadczenia musi radny podpisywać co do tajemnicy i nieujawniania spraw urzędowych to nie byłoby ci dziwny brak publicznych wypowiedzi w trudnych tematach dla władzy.
    A czy nie dziwi cie brak jawności w obradach naszej rady miasta?

• 2 cze 2011

Dziwi mnie. Zwłaszcza jesli dotyczy finansów publicznych. Nie sądzę aby radny miał prawny zakaz mówienia o tym jakie decyzje podjęła rada w sprawie dysponowania pieniędzmi gminy. Ale tak jak napisałem - w tej materii tylko gdybam. Rada Miasta to nie tajne zgromadzenie wybrańców okrągłego stołu. To zwykłe ludzie których sami wybraliśmy by reprezentowali nasze potrzeby. Rada ma być łącznikiem między społeczeństwem a władza. Skoro Cyrk podpisał własną krwią święte cyrografy tajności to dlaczego wszelkie informacje stara sie publikować w Sednie? Tam juz wolno? Nie sądze aby o to chodziło. Nie chce sie wypowiadać w sprawie Cyrka bo nie znam jego wewnętrznych pwoodów odejścia z forum. jego decyzja, jego prawo. Natura nienawidzi próżni i jeśli ktoś odchodzi niemalże w milczeniu musi brać pod uwagę, że ktoś dopisze do tego scenariusz. Ja nie zamierzam być tym kimś. Czekam na artykuł w Sednie dotyczący wiadomej sprawy.

• 2 cze 2011

ciekawe co takiego jest nieobiektywnie przedstawiane w SEDNIE? jakoś gazeta istnieje już dość długi czas i jeszcze nie było sprawy sądowej. kiedyś rzekomo Dziennik Polski był nieobiektywny i redaktor R. Półtorak został przez gminę pozwany do sądu. dlaczego przez gminę i jaki był tego finał można przeczytać tutaj
    http://miasto-info.pl/myslenice/1328,remigiusz-poltorak-burmistrz-powinien-za-to-zaplacic.html

• 2 cze 2011

Odnośnie sesji rady Miasta mam pomysł tylko...

Gdyby ktoś nagrał sesję RM, to czy jest jakaś możliwość umieszczenia takiego nagrania w internecie ?

Czy jest to tak skomplikowane, że niemożliwe dla zwykłego obywatela.

A może jest taka osoba, która by potrafiła zrobić.

• 2 cze 2011

caramba - pół prawdy to też kłamstwo. Dlatego Sedno nie jest obiektywne. Przeczytałes kiedys w Sednie cokolwiek dobrego o urzędzie? Uważasz, że M.O. to samo zło i tylko zło? Że nigdy nic nie zrobił dobrego, nawet dla pijaru? Czy przeczytałes cos dobrego o gminnych przedsięwzięciach czy jakich kolwiek udanych inicjatyw MOKISu? Czy Sedno stara się wypromować Myślenice jako NORMALNE miasto w Małopolsce? Każdy przyjezdny który przeczyta jakiekolwiek wydanie tej gazety może dostać reakcji wymiotnej i uciec. Dlaczego? Bo Sedno przeprowadza wywiady z takimi osobami jak P. Madej czy R. Półtorak a nagłówek "burmistrz powinien za to zapłacić".
    Sedno niesie KONKRETNE przesłanie i tylko osoba ograniczona światopoglądowo tego nie dostrzeże. Dlatego nie jest dla mnie obiektywna. Jest jednostronna. I dziwie się caramba, że zadajesz takie pytanie.

• 2 cze 2011

Co do Rady Miasta - proponuje spojrzeć na ukochane i niedoścignione dla nas - sfrustrowanych myśleniczan - Dobczyce. Tam cała Rada należy do jednego człowieka i cała władza skupia się niepodzielnie w jednych rękach. Tam nikt nie zadaje nawet pytań na sesji. Tam nie ma opozycji. czyz nie? Czyz podczas ostatnich wybrów władza nie wycięła w pień konkurencji? Myślicie, że tam jest wszystko super? Dopiero tam muszą dziać sie cuda, oj cuda na kiju.

• 2 cze 2011

lakukaraczia, to która gazeta w Myślenicach jest obiektywna ?

Odpowiedz