Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 23 paź 2009

Też pcham tego busa pod górke, tylko żeby ktoś z uprawnieniami wskoczył za kółko w samą pore, bo jak sie ten bus rozpedzi z tej górki, to sie może rozpitolić, a za górką kolejna górka.

• 23 paź 2009

Polecam alfabet Tajgera w dzisiejszym Dzienniku Polskim - Myslenickim.
    Dziś literka B do kwadratu czyli Bracia Bisztyga i ich wkład w życie miasta.

• 23 paź 2009

Dziwi mnie że w alfabecie Tajgera zabrakło informacji że Pan Radny intensywnie udziela się przy obsłudze jednej z myślenickich stacji paliw.

• 23 paź 2009

Circus'owi Maximus'owi do słuchu i do sztambucha:

Imputowanie mi roli extra ordynaryjnego obrońcy burmistrza świadczy moim zdaniem tylko o twojej (i to chyba nieprzezwyciężalnej)fobii.Jeśli mam coś do napisania to możesz być pewien, że primo: napiszę, a secundo: w żadnym razie nie będę brał pod uwagę, czy ci się to będzie podobało, czy też nie ?!

Jak nie znasz odpowiedzi na żadne z moich pytań to nie zabieraj głosu tylko po to aby go zabrać bo to jest,rzecz ujmując delikatnie, niepoważne.

Dla mnie znacznie istotniejszy od tego co napisałeś jest fakt, że - jak do tej pory - nikt nie huknął na mnie tylko z tego powodu, że ośmieliłem się postawić moje pytanka ... Widzisz CM, Myślenice to małe miasto i byłoby wręcz nieprawdopodobne, aby wszyscy tu wszystkiego, o wszystkich nie wiedzieli...

w celu jego zabrania !po to

• 23 paź 2009

Ostatni wers mojego poprzedniego wpisu to mój wypadek przy pracy z komputerem ! Przepraszam.

• 23 paź 2009

Zadałeś Ciołek kłopotliwe dla niektórych pytania i od razu zaszufladkowany zostałeś jako obrońca władzy.Według niektórych istnieje podział na złych czyli zwolenników obecnej władzy oraz dobrych to jest przeciwników.Aby nie zostać zaszufladkowany jako zwolennik władzy unikaj krytyki kogokolwiek z przeciwników władzy,krytykuj GM.

• 23 paź 2009

ciołek
    Skoro wszyscy są źli to znaczy, że Ty jesteś dobry. Nie ma innego wytłumaczenia.
    NIe bardzo widzę powód, żeby ktoś na Ciebie miał huknąć. Z powodu enigmatycznych wypowiedzi na temat ludzi z listy "niewygodnych". Ukryte ataki na T. Sawickiego (traktowanie pracowników?) i jak się domyslam Tomka Janasa (lojalność?), bo z tą ekologią to nie bardzo czaję, mają wywolać tu jakiś ferment? Ciekawe też są te ukryte pragnienia związane z tablicą w nowej hali. Naprawdę chętnie bym się dowiedział o co chodzi. Nie bardzo widzę związek pomiędzy tokiem dyskusji a twoją wypowiedzią. Spróbuj mi to wytłumaczyć łopatologicznie i pisz konkretniej nawet używając jakichś pseudo, jeśli obawiasz sie, że ktoś by Cię mógł pozwać do sądu. Wytłumacz co Ci chodzi po głowie.
    Na koniec po raz kolejny apeluję do osobistej odwagi. Wiecie z kim rozmawiacie, przedstawcie się. Nie przekonuje mnie kokieteria z tym "ciołkiem", że niby wół - ociężały a jednak bystry. Nie postrzegam Twoich wpisów jako zbyt lotne bo moim zdaniem próbują tendencyjnie przeakcentować ciężar problemów. Jednostkowy problem biznesmena z pracownikami, jakkolwiek bardzo ważny jest zagadnieniem dla inspekcji pracy a nie zarzutem w dyskusji na temat spraw publicznych. Lojalność - jeśli domyślam się właściwe, że chodzi o Tomka - więc lojalność wobec środowiska z którego sie wymeldował, byłaby w świetle faktów, które juz ujrzały i niebawem ujrzą światło dzienne, co najmniej nie na miejscu.
    Obserwatorze
    Te pytania naprawdę nie są klopotliwe jak Ci się wydaje. A ich odniesienie do dyskusji jest właśnie takie - szereguje stawiających je, w gronie rozpaczliwych pretorianów obciętej cesarkiej głowy.
    ;)

• 23 paź 2009

Te pytania naprawdę nie są klopotliwe jak Ci się wydaje.-spadł mi kamień z serca.
    Z tą odwagą to naprawdę nie takie proste w miasteczku w którym wszyscy wszystkich znają można naprawdę narobić sobie kłopotów.Sam wiesz jaka jest władza -swoich nagradza a wrogów zwalcza wszelkimi dostępnymi środkami.Znam ludzi którzy za odwagę i własne zdanie zapłacili utratą pracy.Teraz za poglądy nie idzie się do więzienia ale można stracić pracę lub narazić się na proces sądowy.Naprawdę nie wszyscy anonimowi mają złe intencje,być może już kiedyś "sparzyli się" i teraz dmuchają na zimne.

• 23 paź 2009

No i właśnie o tą odwagę chodzi.
    M.in o to, żeby Burmistrz, który nie ma delikatnie mówiąc, najlepiej poukładanych spraw legalizacji budowy ZUO nie pozywał za publiczne środki do sądu mieszkańców, którzy odważyli mu się to wypomnieć.
    Również, żeby ich publicznie nie szkalował nazywając "KŁAMCAMI I KONNFABULANTAMI"
    zwłaszcza, wtedy kiedy ich stwierdzenia znajdują potwierdzenie w stanowiskach urzędów kontrolnych i materiale dowodowym uznanym przez sąd.
    Im więcej odwagi w ludziach tym mniej bezczelne i butne jednostki, którym powierza się odpowiedzialność. Myślę, że dotyczy to nie tylko urzędów.

• 25 paź 2009

W ostatnich postach obserwatora można zauważyć wielki strach i wynikający z niego koniunkturalizm. Siedź cicho, nie odzywaj się bo cię zwolnią z pracy. Okazuje się, że posiadanie własnych poglądów w Myślenicach jest groźne!
    Ludzie - czy Was to nie mierzi? Kogo sie boicie?

• 25 paź 2009

UKŁADU

• 26 paź 2009

UKŁAD jeśli w ogóle jest takowy tworzyć może w Myślenicach paru drobnych wieśniaczków na stanowiskach i kilku nauczycieli z politycznymi ambicjami na miarę gminy. Biznes może czasami wykorzystać taki układ, ale raczej bez sentymentów będzie w stanie podeptać go jeśli tylko pojawi się inna władza.
    Więcej odwagi Obywatele!:)

• 26 paź 2009

Śmiać mi się chce z tych waszych dyskusji Panie i Panowie!!!
    To wasze "swięte" oburzenie, plucie się na niesprawiedliwośc, koniunkturalizm, konformizm, nepotyzm brak tylko pedo,nekro i zoofilii.
    Tylko wiecie nie bardzo wierzę w te Wasze alternatywne rozwiązania tym bardziej, ze wcale ich nie prezentujecie!
    Kogo promowałeś Cyrku w ostatnich wyborach i jaka jest dzisiaj jesgo postawa wobec polityki Miłosciwie nam panującego?
    Co zrobicie kiedy dorwiecie się do żłoba?
    Będzie tacy sami jak ten przeciw, któremu walczycie bo macie ten sam cel-WŁADZĘ a to pierwszy krok do wyprzedaży najcenniejszych nawet ideałów!
    Najpierw zdobyć władzę a później się zobaczy oto WASZA ideologia i czym róznicie się od MO?

• 27 paź 2009

Gościu!
    Jak już się dorwiemy do koryta, przepraszam do żłoba to bardzo szybko wdrożymy proekologicznych kilka programów:
    - duży wojewódzki śmietnik w każdej wiosce, tym sposobem zgarniemy z odpadów całą pulę kasy z całego województwa, dla mieszkańców śmieci będą oczywiście za darmoo
    - wytwórnia masy asfaltowej w każdej wiosce, wsyscy mieszkańcy zasługują na najciekawszą bryłę w swoim najbliższym otoczeniu, dla mieszkańców czarna masa będzie oczywiście za darmo
    - program budowy dużego, nowoczesnego ronda o wysokich parametrach z sygnalizacją świetlną w każdej wiosce, dla mieszkańców jazda w kółko zupełne za darmo
    - w mieście wszystkie skrzyżowania przerobimy na ronda przez co raz na zawsze zlikwidujemy problemy komunikacyjne mieszkańców, dla pieszych zbudujemy bezkolizyjne tunele podziemne, mieszkańcy zaoszczędzą na zupełnie nie potrzebnych parasolach
    - dokończymy budowę kanalizacji w gminie z tym, że zastosujemy rury ze złota, mieszkańcy zasługują na komfort
    - wszystkie te prace dla jasności wykona firma ZIBET, ponieważ mają największe doświadczenie w realizacji zamówień publicznych jako wykonawcy lub podwykonawcy przez co gwarantują najwyższy z możliwych poziom usług, a przecież wszystkim o to nam chodzi. Uniknie się przy okazji niezdrowych emocji przy pzetargach i dzięki temu spadnie gwałtownie ilość zawałów serca, pzedwczesnych porodów oraz wylewów
    - na to wszystko weźmiemy zbójecki kredyt w Chinach pod zastaw bezcennych inwestycji, inwestycji wykonanych przez MO, szczególnie strzelnicy i hali zapaśniczej, obiektów bez precedensu w całym świecie. Tutaj drobne wytłumaczenie. W normalnym banku kredytu nie dostaniemy bo gmina w tym roku prawdopodobnie straci zdolność kredytową, ale jak piszę - damy radę!
    - dni Myślenic będą trwały cały rok, a Budka Suflera zamieszka w ratuszu. Będziemy z nimi konsultować nasze plany i tym samym upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu - załatwimy sprawę konsultacji społecznych oraz zamkniemy buzie tym wszystkim malkontentom, którzy narzekają na poziom oferty kulturalnej
    - zrewitalizujemy radnego Łapę z dolnego przedmieścia, bez którego trudno sobie wyobrażić lokalny samoząd, który zawsze bezinteresownie służy dobrą radą
    - stanowisko głównego doradcy inwestycyjnego rezerwujemy dla BB, który dowiódł że rozumie co to filantropia i lokalny patriotyzm

Mam nadzieję gościu, że choć trochę zaspokoiłem Twoją ciekawość. Jak widzisz pomysłów i programów mamy całe szuflady, ale z oczywistych powodów nie mogę wszystkiego zdradzić - sam rozumiesz - konkurencja nie śpi, a żłób jest tylko jeden!

Pozdrawiam wszystkich!
    Wasz coraz mniej załamany 2

• 27 paź 2009

Ale tych " paru drobnych wieśniaczków " ma realną władzę i zawsze będą się starać zniszczyć tych którzy mają inne zdanie.Nigdy na stanowiska nie zatrudnią mądrzejszych od siebie z wiadomych względów-zatrudnią pochlebców i jeszcze gorsze miernoty,otaczając się" dworem " dzielą i rządzą.Wszystkiego nie zmarnotrawią więc czasami zbudują jakiś chodnik,wytną drzewo,wyremontują kawałek drogi aby radni mieli za co dziękować i było co świętować.Co cztery lata wyborcy jako że historia niczego ich nie nauczyła znów ich wybiorą .

• 27 paź 2009

Nic nie jest wiecznme i wszystko ma swój kres. Polacy udowodnili to w 89 r. Niemożliwe stało się możliwe. Wystarczy chcieć. Zobaczymy.

• 27 paź 2009

[quote]Gościu!
    Jak już się dorwiemy do koryta, przepraszam do żłoba to bardzo szybko wdrożymy proekologicznych kilka programów:
    - duży wojewódzki śmietnik w każdej wiosce, tym sposobem zgarniemy z odpadów całą pulę kasy z całego województwa, dla mieszkańców śmieci będą oczywiście za darmoo
    - wytwórnia masy asfaltowej w każdej wiosce, wsyscy mieszkańcy zasługują na najciekawszą bryłę w swoim najbliższym otoczeniu, dla mieszkańców czarna masa będzie oczywiście za darmo
    - program budowy dużego, nowoczesnego ronda o wysokich parametrach z sygnalizacją świetlną w każdej wiosce, dla mieszkańców jazda w kółko zupełne za darmo
    - w mieście wszystkie skrzyżowania przerobimy na ronda przez co raz na zawsze zlikwidujemy problemy komunikacyjne mieszkańców, dla pieszych zbudujemy bezkolizyjne tunele podziemne, mieszkańcy zaoszczędzą na zupełnie nie potrzebnych parasolach
    - dokończymy budowę kanalizacji w gminie z tym, że zastosujemy rury ze złota, mieszkańcy zasługują na komfort
    - wszystkie te prace dla jasności wykona firma ZIBET, ponieważ mają największe doświadczenie w realizacji zamówień publicznych jako wykonawcy lub podwykonawcy przez co gwarantują najwyższy z możliwych poziom usług, a przecież wszystkim o to nam chodzi. Uniknie się przy okazji niezdrowych emocji przy pzetargach i dzięki temu spadnie gwałtownie ilość zawałów serca, pzedwczesnych porodów oraz wylewów
    - na to wszystko weźmiemy zbójecki kredyt w Chinach pod zastaw bezcennych inwestycji, inwestycji wykonanych przez MO, szczególnie strzelnicy i hali zapaśniczej, obiektów bez precedensu w całym świecie. Tutaj drobne wytłumaczenie. W normalnym banku kredytu nie dostaniemy bo gmina w tym roku prawdopodobnie straci zdolność kredytową, ale jak piszę - damy radę!
    - dni Myślenic będą trwały cały rok, a Budka Suflera zamieszka w ratuszu. Będziemy z nimi konsultować nasze plany i tym samym upieczemy dwie pieczenie na jednym ogniu - załatwimy sprawę konsultacji społecznych oraz zamkniemy buzie tym wszystkim malkontentom, którzy narzekają na poziom oferty kulturalnej
    - zrewitalizujemy radnego Łapę z dolnego przedmieścia, bez którego trudno sobie wyobrażić lokalny samoząd, który zawsze bezinteresownie służy dobrą radą
    - stanowisko głównego doradcy inwestycyjnego rezerwujemy dla BB, który dowiódł że rozumie co to filantropia i lokalny patriotyzm

Mam nadzieję gościu, że choć trochę zaspokoiłem Twoją ciekawość. Jak widzisz pomysłów i programów mamy całe szuflady, ale z oczywistych powodów nie mogę wszystkiego zdradzić - sam rozumiesz - konkurencja nie śpi, a żłób jest tylko jeden!

Pozdrawiam wszystkich!
    Wasz coraz mniej załamany 2[/quote]
    Wykuj swój manifest na kamiennych tablicach a następnie triumfalnie przemaszeruj z nim przez miasto przy akompaniamencie trąb strażackich i ogłoś go w strażnicy!
    Fuchę radnego masz murowaną!
    Ps. niecierpię określenia "gościu"
    Pozdrawiam

• 27 paź 2009

A JEDNAK NAS CZYTAJĄ!

Zapowiedź najnowszego numeru GM:

http://www.gazeta.myslenice.pl/serwis/

"Rzecznik PKS Myślenice odpowiada internautom
    Na lokalnym forum toczy się gorąca dyskusja na temat działalności dworca. Internauci poruszają tam sporo kwestii o wyjaśnienie których poprosiliśmy Bogumiła Makowskiego, rzecznika PKS Myślenice
    czytaj więcej » "

WIĘC JEDNAK CZYTAJĄ. WARTO PISAĆ. NIEKTÓRZY WYKAZUJĄ NAWET TYLE ODWAGI BY KWESTIE TU PORUSZANE WYJAŚNIĆ. UKŁONY W STRONĘ RZECZNIKA PKS.
    A PAN BURMISTRZ Z PANEM PRZEWODNICZĄCYM TO JĘZYKA W GĘBIE ZAPOMNIELI?
    NO PANIE MACIEJU, CZEKAMY NA WYJAŚNIENIA KWESTII ZAKUPU DZIAŁEK POD WYSYPISKO.
    I NIECH PAN NIE ZAPOMINA O ASFALTOWNI:)

• 27 paź 2009

Greta nie ciesz sie nadto - pewnie w tekście / którego jeszcze nie widzimy/ będzie o tym, że forum kłamie:-)

Albo to jakas z góry ukartowana promocja zważywszy na to, że słyszałem że w Dniu Zmarłych linia na Polanke będzie za darmo.

Za linię jako mieszkaniec Dolnego Przedmieścia dziękuję PKS-owi pomimo tego, że z Dolnego Przedmieścia też jest na Polankę daleko i widzę bardzo dużo sąsiadów bliższych i dalszych, którzy są zmuszeni wykorzystać samochody ze względu na odległość.

Pozdrawiam!

Dysiu

• 27 paź 2009

Pewnie że czytają, zaczyna wiać wiatr zmian, więc i sztandarowa gazeta musi zacząć łopotać w wyzaczonym przez ten wiatr kierunku. Każdy przecież zauważa że zmiany będą nieuchronne, więc lepiej teraz z wiatrem w plecy niz w oczy. A wieje coraz mocniej... ;)

• 27 paź 2009

Cieszy mnie to, że forum nie będzie zamilczane, usunięte. Ważne, że do kogoś mogą dotrzeć inne od publikowanych w GM jedynie słusznych poglądów.

Zabawne do akurat wątek dworca nie był najgorętszym tematem na forum.
    :)

• 27 paź 2009

Nasz Starosta wpominał "prasówki". Myśle że też mu podsuwają wypowiedzi z tego forum. Najwyższy czas żeby sie ocknąc przed decyzjami- decyzjami samorządnie podejmowanymi bez udziału społeczeństwa. Szkoda tylko ze o cztery lata za póżno.

• 28 paź 2009

[quote]Śmiać mi się chce z tych waszych dyskusji Panie i Panowie!!!
    To wasze "swięte" oburzenie, plucie się na niesprawiedliwośc, koniunkturalizm, konformizm, nepotyzm brak tylko pedo,nekro i zoofilii.
    Tylko wiecie nie bardzo wierzę w te Wasze alternatywne rozwiązania tym bardziej, ze wcale ich nie prezentujecie!
    Kogo promowałeś Cyrku w ostatnich wyborach i jaka jest dzisiaj jesgo postawa wobec polityki Miłosciwie nam panującego?
    Co zrobicie kiedy dorwiecie się do żłoba?
    Będzie tacy sami jak ten przeciw, któremu walczycie bo macie ten sam cel-WŁADZĘ a to pierwszy krok do wyprzedaży najcenniejszych nawet ideałów!
    Najpierw zdobyć władzę a później się zobaczy oto WASZA ideologia i czym róznicie się od MO?
    [/quote]
    Kolego politic.....
    w najczarniejszych snach nie wyobrażałem sobie tego co ze swoimi deklaracjami zrobili panowie z Komitetu Wyborczego "Partnerstwo w Samorządzie". Widać,że czlowiek ze mnie naiwny skoro dałem się skusić tej "opozycji", która tak ładnie umościła się u Pana Macieja zaraz po wyborach. I nie dotyczy to tylko jednej osoby, o której piszesz ale dwóch pozostałych miejskich radnych również jeśli nie bardziej. Jednak pytanie o konsekwencję i lojalność wobec wyborców i głoszonych wcześniej deklaracji proszę kierować właśnie do tej trójki Panów a nie do mnie bo nie jestem ich niańką i nigdy bym sam nie wykombinował takiej volty.

Reszta natomiast Twojego postu jest na tyle prymitywna, że nie chce mi się jej komentować.
    Od dziecka marzę o władzy, politicalfuckerze, najpierw nad Myślenicami a potem nad całą Europą. Kiedy ją zdobędę znajdę Cię po numerze Twojego IP i posiedzisz dziesięć lat w dybach.
    Zacznij już trenować.
    ;)

• 28 paź 2009

[quote=cyrk napisał:[hr][quote]]
    [/quote]
    Kolego politic.....
    w najczarniejszych snach nie wyobrażałem sobie tego co ze swoimi deklaracjami zrobili panowie z Komitetu Wyborczego "Partnerstwo w Samorządzie". Widać,że czlowiek ze mnie naiwny skoro dałem się skusić tej "opozycji", która tak ładnie umościła się u Pana Macieja zaraz po wyborach. I nie dotyczy to tylko jednej osoby, o której piszesz ale dwóch pozostałych miejskich radnych również jeśli nie bardziej. Jednak pytanie o konsekwencję i lojalność wobec wyborców i głoszonych wcześniej deklaracji proszę kierować właśnie do tej trójki Panów a nie do mnie bo nie jestem ich niańką i nigdy bym sam nie wykombinował takiej volty.

Reszta natomiast Twojego postu jest na tyle prymitywna, że nie chce mi się jej komentować.
    Od dziecka marzę o władzy, politicalfuckerze, najpierw nad Myślenicami a potem nad całą Europą. Kiedy ją zdobędę znajdę Cię po numerze Twojego IP i posiedzisz dziesięć lat w dybach.
    Zacznij już trenować.
    ;) [/quote]
    Myślałem, że jako artysta lubisz prowokację ale ok zapytam inaczej
    W jaki sposób zamierzacie dotrzeć do tych, którzy już nie wierzą, nie są beneficjentami profitów jakie daje władza i nie mają nawet zamiaru nimi się stać?
    Mówisz o tym co złe (i chwała ci za to) ale unikasz odpowiedzi na pytanie jak to zmienic.
    Czy zamkniecie śmietnik?- to jedno z pytań, na które chciałbym uzyskać odpowiedź czy potrafisz udzielić jednoznacznej odpowiedzi?!
    Co do Twojej naiwności to zgadzam się bo wystarczyło tylko trochę pomyśleć i moze uważniej zapoznać się z dossier tych Panów-tu popełniłes grzech niedbalstwa!
    I właśnie dlatego pytam czy po wyborach nie bedzie tak samo?
    A moze znów w Waszym otoczeniu czai się wilk w owczej skórze...
    Czym dla Was jest władza?Nie jestem naiwny wiem, że nie udzielisz mi odpowiedzi w stylu "celem samy w sobie''ale liczę na to, ze będziesz orginalny ...
    Co do dybów to odpowiem ci , że mam już pewne z nimi doświadczenie więc ..... nie boję się ;)

• 28 paź 2009

Politicalfucker
    Nie wiem czy popełniłem grzech niedbalstwa czy też dalem się zwieść rozmowom toczonym bezpośrednio i składanym w nim deklaracjom. Każdy może popełnic tego typu błąd i nie wątpię, że popełnię go jeszcze nie raz w życiu. Byc może i Tobie czego Ci nie życzę zdarzy się być ofiarą własnego zaufania do ludzi dorosłych i do powagi i uczciwości ich motywacji.
    Jestem przekonany, że w naszym otoczeniu czai się niejeden wilk i to nie tylko w owczej ale i w wilczej skórze. To jest naturalna rzecz i ten kto obejmie władze po Macieju będzie musiał sobie z tym radzić. A Maciej dał mu potężną lekcję tego czego się z wilczkiem robić nie powinno.
    Co do wysypiska. Uważam, że ono musi być zamknięte zgodnie z terminem użytkowania a w jego miejsce nie powinno postawać nowe. Życzyłbym sobie aby gospodarka odpadami była planowana na poziomie znacznie wyższym niż lokalny, warunkowany uwikłaniami nieprzytomnego urzędnika i jego manipulacjami w celu tuszowania popelnionych wczesniej zaniedbań i nadużyć. Urzednicy regionalni mają z tym spory problem ale według mnie to oni powinni wskazać miejsce do lokalizacji regionalnego ZUO (wojewódzkiego a może jeszcze większego) i zbudować naprawdę uczciwy program rekompensat dla lokalnej społeczności. Przy dużej skali inwestycji naprawdę dałoby się zadowolić niewielką grupę. Uważam, że w szeroko pojętym regionie jest dużo więcej miejsc, które bardziej się do tego nadają niż Myślenice, miejsc o bardzo małej gęstości zaludnienia, przy tym juz zdegradowanych np. wyrobiska w świętokrzyskim, olkuskie itp itd.
    Gotową alternatywą jest przesądzona już budowa spalarni. Lokalizowanie duzych ZUO w miejscu gęsto zabudowanym takim jak G.Myslenice i o takich walorach to absurd. Dlatego ja osobiście jako osoba prywatna, mieszkaniec a także, w każdej innej możliwej roli w jakiej miałbym wystepować będę dążył do zamknięcia śmietnika w Myślenicach i do nie otwierania nowego. To chyba jasna deklaracja.
    Jestem konsekwentnie krytykiem tej władzy i sądzę że moją wizję samorządu można niemal w calości określić jako antytezę jej sposobu rządzenia, bo uważam, że Myśleniczanie to nie ogłupiały motłoch, do którego trafia jedynie gomułkowski język GM. Zasługują też na to aby racjonalnie i odpowiedzialnie wydawać ich pieniądze.
    Ja równiez nie znoszę polityki jednak wierzę, że w samorrządzie ona powinna mieć najmniej miejsca jak to tylko możliwe.

Odpowiedz