Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 8 sty 2010

[quote]greta zostala zwolniona z urzedu po tym jak wyszlo na jaw kim jest - to sprawdzone info z pierwszej reki[/quote]
    Twoje poprzednie info z pierwszej ręki było że greta to pan maciej z dziennika. Taka sama prawda jak to że Franz miał strzelać do papieża.

• 8 sty 2010

Pierwsza ręko,według niektórych Greta J to transeksualista o imieniu.....i nigdy nie pracował w urzędzie.

• 8 sty 2010

czy ktoś wie dlaczego w kalendarzu nie zamieszcza się informacji o meczach siatkówki?

• 9 sty 2010

Na szczęście nie ma tam informacji o siatkówce!!!

• 9 sty 2010

Na szczęście nie ma tam informacji o siatkówce!!!

• 11 sty 2010

wiem,że nie ma! Pytam: dlaczego. Czy mecz w piłkę nożną to już wydarzenie a w siatkówkę jeszcze nie? Chodzi o podanie daty i godziny meczu we własnej hali.

• 11 sty 2010

Moja co robi w urzendzie gadała ostatnio że to prawda ze zwolnieniem. Burmistrz sie w koncu dowiedział i muwi że nie ma innego wyjscia jak tylko zrobić porzondek w urzendzie i zwolnił tom co udawała grete w gazecie i na internecie.
    I jak widac od razu spokuj na forum.
    Tak czymać Panie Burmistrzu! Nie ma sie co z nimi patyczkować za dużo tylko do sądu zadać i po sprawie!

• 11 sty 2010

Ja być troszkę dumna.
    Właśnie dzwonić do mnie burmistrz Ostałowska i mocno dziękować. On mówić: Józef, ja Tobie oddana do końca życia! Ty tajemna metoda wytropić wredna baba Greta!
    Ja powiedziała: Pan Burmistrza zawsze móc polegać na japońska magia i siła mój samurajska miecza!
    On mówić: Józef jeśli Ty pokonać jeszcze ta pisząca artysta ja Tobie oddać połowa gmina i szefowa promocja za żona!!!
    Ja mocno zastanawiać dziś noc nad ta interesująca propozycja...

• 11 sty 2010

pamietam, że dawno temu ktoś wieszał na mnie psy, że silę się na pseudo gwarę, ale to jak pisze Wuj Józef chyba jest jeszcze gorsze!

• 12 sty 2010

Patrze a tu dziś imieniny Grety. To mam takie rzyczenie żebym jej już wiencej nie widział ani w gazecie ani w internecie he he he.

• 12 sty 2010

A ja przeciwnie ,pytam co się stało z Gretą J????????
    Gdzie jest Cyrk????????

• 12 sty 2010

Maniek z Hjbutowic, a ja mam - bez specjalnej okazji - życzenie NIE WIDZIEĆ ani Twojego podpisu ani twoich bzdurnych wpisów, OK ?!
    Nieuku jeden...

• 15 sty 2010

Zapraszam do lektury Dziennika Polskiego - Tygodnik Myślenicki str. 2 Alfabet Tajgera litera " K jak Kielan" w domieszce z Kielanową:-)
    Z tego mojego Dolnego Przedmieścia coraz bliżej mi do Borzęty niż do Rynku GMO.
    Pozdrowienia dla Tajgera!

• 15 sty 2010

wklej dolnowsiok to tutaj, bo nie ma mnie dzisiaj w mcach i nie kupie dziennika :/

• Zdzichó Kowal PJN 15 sty 2010

Tu wyraźnie artykuł napisany na zamuwienie Pana Kielan. Do czego doszło rzeby w gazecie atakować w taki sposób poprzez oczernianie. Pamiętam czas jak Pan Hołuj się przyjaźnił z Panem Stanisławem i był przyjacielem wszystkich. A teraz to jedno wielkie szukanie dziury. Może jeszcze napiszą źle o Panu Senatoże za taką pomoc dla miasta? To już nie do uwierzenia. A to wszystko dla promocji Pana Architekta na Burmiszcza. Rzeby na złość Panu Burmiszczowi Maciejowi gdzie tyle dokonań! Co za czasy?
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 15 sty 2010

Zdzichó, no mamy demokrację i nie musisz wcale a wcale głosować na Pana Kielana :D

Pan obecnie nam panujący BurmiSZCZ ma co tydzień reklamę w jedynie słusznej to co Pan Kielan (oby żył wiecznie) nie może mieć raz na miesiąc ?!

• 15 sty 2010

A jak tam Zdzichó narty Pana BurMISZCZA?

• 17 sty 2010

Lektura GM to zanurzanie się morzu pytań. Weźmy choćby ostatni numer - "Nowe obiekty sportowe".
    Czytamy: Kompleks dwóch boisk wraz z infrastrukturą(...) kosztowało Gminę Myślenice ponad 1.561 tys. zł.
    Patrzymy w inne miejsce i .... http://www.umig.myslenice.pl/przetargi/prz240609-roz.pdf - zdziwienie! Inwestycja miała kosztować 1.499.059 zł. W sumie drobiazg...ale...
    Patrzymy do GM na zdjęcie: jest burmistrz, są wykonawcy (firma MASTERS zgodnie z ogłoszeniem) i ... zaraz - ZIBET?
    Czyli te dodatkowe 62 tys. zł to kolejny przejaw szalejącej w mieście filantropii.

Ktoś znajomy na zdjęciu. Toż to prezes wodociągów i kanalizacji w osobie własnej.
    Co robi na otwarciu kompleksu sportowego? Okazja do pokazania buźki w błysku fleszy? Wybory blisko?

Wypowiedź burmistrza: "Moim marzeniem jest by takie kompleksy powstały przy każdej z gminnych szkół."
    Podejrzewam, że nie tylko MO marzy o jak największej liczbie boisk po milionie za sztuka. O nowych kontraktach myślą zapewne wykonawcy. Tym bardziej, że jak wskazuje lektura protestu jaki złożyła inna firma w przetargu (http://www.umig.myslenice.pl/przetargi/prz240609-z5.pdf ) jego warunki UTRUDNIAJĄ UCZCIWĄ KONKURENCJĘ POPRZEZ OKREŚLENIE CECH NAWIERZCHNI SYNTETYCZNEJ WSKAZUJĄCYCH NA JEDNEGO PRODUCENTA I KONKRETNY PRODUKT.
    Krótko mówiąc ktoś podejrzewa, że warunki przetargu zostały tak sformułowane aby faworyzować jakąś firmę.
    Efekt? Złożono TYLKO JEDNĄ ofertę.
    We wszystkich przetargach na budowę boisk o nawierzchni syntetycznej w Myślenicach złożono TYLKO JEDNĄ ofertę. I zawsze wygrywała ta sama firma ze Szczecina. Jako podwykonawca lub członek konsorcjum (na budowie Orlika) zawsze występowała myślenicka firma Z.
    Brawo!!!!!!!!!!!!!!!

• Piotrek 17 sty 2010

ja słyszałem ze CECHY NAWIERZCHNI SYNTETYCZNEJ zostały szczegółowo okreslone juz przez urzedników w stolicy i gminy musza sie do tego dostosowac zeby dostac dofinansowanie. Nie jest to nasz lokalny problem tylko duzo szerszy. w innych gminach tez firmy protestowały.

• 17 sty 2010

[quote=Fajter]ja słyszałem ze CECHY NAWIERZCHNI SYNTETYCZNEJ zostały szczegółowo okreslone juz przez urzedników w stolicy i gminy musza sie do tego dostosowac zeby dostac dofinansowanie. Nie jest to nasz lokalny problem tylko duzo szerszy. w innych gminach tez firmy protestowały.[/quote]

Urzędnicy w stolicy (piękny rym:) ) narzucili pewne standardy na Orliki - chcąc dostać dofinansowanie należało wykonać obiekt o określonych parametrach. I niektóre gminy protestowały, inne robiły boiska o zmienionych parametrach za dużo mniejszą kasę.

W przypadku boisk przy szkołach NIE MA narzuconej technologii (tutaj mieliśmy dofinansowanie w ramach rewitalizacji). Boisko od biedy może nawet być asfaltowe choć teraz w wyniku inwazji orlików to obciach dla władzy, zwłaszcza przed wyborami.

Uważam, że nie istniał żaden racjonalny argument by nie dopuścić do przetargu firmę, która oferowała bardzo podobny produkt. W praktyce zamówień publicznych takie postępowanie, kiedy BARDZO SZCZEGÓŁOWO opisuje się jakiś przedmiot z daleka pachnie "ustawianiem" pod konkretną firmę.

• Zdzichó Kowal PJN 17 sty 2010

Skoro jest oskarżenie ze strony mieskańców dlaczego dotyhczas nikt nie zażucił rzadnemu urzędnikowi. Zadać do sądu!
    pozdrawiam
    Zdzichó

• 17 sty 2010

Poczekamy aż urzędnik straci urząd i wtedy złożymy wnioski do prokuratury. Niech odpowiadają z wolnej stopy a nie zasłaniają sie urzędem i płacą za procesy z kasy gminnej. Co sie odwlecze, to nie uciecze.

• Piotrek 17 sty 2010

Aha. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedz.

• 17 sty 2010

Przypominam, że wybory w tym roku, więc sensacji będzie więcej, teraz wiemy czemu długo nie było Grety - dziewucha zbierała siły do decydującego starcia.
    A teraz uwaga nocniki w dłoń i wszyscy rzucamy gównem tylko równo! Nie wychylać się! Kto nie rzuca ten na pewno przydupas MO albo zbir układu! No i rzadnych oznak radości i optymizmu, jest źle, niedobrze, skorumpowanie kwitnie, układy, układziki ..... agedia po prostu!!!! A wszyscy siedzieć już powinni, ABW, CBA, agencie Tomku przybywaj RATUJ!!!
    A boiska się zwinie i teren zrewitalizuje, żeby nasze dzieci nie daj Boże po pozostałościach przekrętów nie stąpały.

• 17 sty 2010

aha i jeszcze jedno, pewne jest to, że o każdym następnym burmistrzu napiszemy TO SAMO taka już nasza pieprzona mentalność i wrodzzony pesymizm. sprawdziłem to kiedyś w prosty sposób: zapytajcie znajomych jak jest - 80 % odpowiedziało, że do dupy. I z tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich: zwolenników, przeciwników MO i tych którym to zwisa jak kilo kitu.

Odpowiedz