Forum » Myślenice

Myślenickie myślenie - reaktywacja

• 26 wrz 2010

Jakbyś uważnie czytał to byś wiedział, że pomysł ze strzelnicą też mi się nie podoba, a jeśli chodzi o dworzec to przecież właśnie inwestor uzyskał pozwolenie (tak przynajmniej gdzieś pisano chyba w Myślenickiej) i strasznie się oburzano, że za mało stanowisk, zresztą diabli wiedzą już o co w tym wszystkim z tym dworcem chodzi.

• 26 wrz 2010

Pozeraczu
    Pougniataj jeszcze troche tej kapusty razem z Mackiem I smacznego!
    Mam dorazne kontakty z Myslenicami I jestem szczesliwnym mieszkancem bardzo malej wioski w sasiednim powiecie.
    I wiesz co? Najgorsze sa take srodowiska jak w Myslenicach. Ludzie kompletnie nieprzygotowani - nie rozumiejacy istoty spoleczenstwa obywatelskiego I swoich praw. Wybacz, ale zachwyt tym że ktos cos wybudowal swiadczy o totalnej glupocie.
    I co Ci z tej Hali czy strzelnicy chlopie? Pochwalisz sie przed znajomymi? Zal PL
    Zastanow sie kto tutaj chce zostawic kase I dlaczego ?
    I jeszcze odpowiedz na zarzut o pomyslach. Jest ich mnostwo, ale niestety nie mam ochoty swiadczyc bezplatnych konsultacji, a zwlaszcza w tym okresie.
    Zreszta Maciek na pew no cos fajnego wymysli. Pilnuj tylko by za bardzo w przyszlosci nie wyczyscil Ci kieszeni.
    Hale I strzelnice juz masz, chodniki tez. Za cos to trzeba sfinansowac I utrzymac wiec mocno pilnuj swojej kieszeni.
    I prosze odpowiedz na moje pytanie: ile miast znasz gdzie sa prywatne dworce? Podaj ich nazwy

• 26 wrz 2010

Pozeraczu
    Pougniataj jeszcze troche tej kapusty razem z Mackiem I smacznego!
    Mam dorazne kontakty z Myslenicami I jestem szczesliwnym mieszkancem bardzo malej wioski w sasiednim powiecie.
    I wiesz co? Najgorsze sa take srodowiska jak w Myslenicach. Ludzie kompletnie nieprzygotowani - nie rozumiejacy istoty spoleczenstwa obywatelskiego I swoich praw. Wybacz, ale zachwyt tym że ktos cos wybudowal swiadczy o totalnej glupocie.
    I co Ci z tej Hali czy strzelnicy chlopie? Pochwalisz sie przed znajomymi? Zal PL
    Zastanow sie kto tutaj chce zostawic kase I dlaczego ?
    I jeszcze odpowiedz na zarzut o pomyslach. Jest ich mnostwo, ale niestety nie mam ochoty swiadczyc bezplatnych konsultacji, a zwlaszcza w tym okresie.
    Zreszta Maciek na pew no cos fajnego wymysli. Pilnuj tylko by za bardzo w przyszlosci nie wyczyscil Ci kieszeni.
    Hale I strzelnice juz masz, chodniki tez. Za cos to trzeba sfinansowac I utrzymac wiec mocno pilnuj swojej kieszeni.
    I prosze odpowiedz na moje pytanie: ile miast znasz gdzie sa prywatne dworce? Podaj ich nazwy

• 26 wrz 2010

Wesoły strażaku, z działki Koźmińskiego 90 % to handel a 10% to komunikacja. Powierzchnia 10% w tym przypadku to 10 arów. Jeżeli dla Ciebie 10 arów z działki kiedyś 230 arów, to wystarczająca powierzchnia na dworzec, to się dziwię. A co będzie za 20 , 30, 40 lat, czy Myślenice będą się kurczyć, no chyba, że większość mieszkańców będzie jeździła swoimi samochodami. Umowa między Gminą a Łodzią dotyczy okresu 50 lat. Jest powiedzenie mądry Polak po szkodzie, to co za 20 lat będziesz narzekał, kto do tego dopuścił? Wtedy będzie już za późno.

• 26 wrz 2010

W przeciwieństwie do ciebie nie mam tak dokładnych wiadomości i nie wiem czy to w przyszłości wystarczy, myślę jednak, że w tej sytuacji trzeba ratować co się da, może kupcy też dorzucą swoje 10 arów,(w końcu oni też nie śpią po nocach i dokładają ze swojego aby nam się żyło lepiej) i będzie lepiej. NIE WIEM !!

Zresztą ja wyrażam tu tylko swoje prywatne przemyślenia, pytania i wątpliwości i podkreślam, że nie mam w przeciwieństwie do innych wyłączności na prawdę, rację, słuszność itp. Pozdrawiam i miłej nocy życzę.

Aha jeszcze jedno mam pytanie jak się ma powierzchnia planowanego dworca w Myślenicach w stosunku do ilości mieszkańców w porównaniu np z dworcem w Krakowie? Czy tam też radni, prezydent itp. dali dupy w kwestii dworca za 20 lat ?

• BEata 26 wrz 2010

a po co nam większy dworzec, w taki "pipidówach" (wybaczcie jeśli kogoś tym uraziłam), ale Myślenice to nie metropolia) jak M-ce, często nawet nie ma dworca i jakoś ludzie żyją. Rozumiem Kraków (700 000 mieszkańców), zresztą nasz poprzedni dworzec nie byl o wiele mniejszy ;p
    Zawsze w razie czego można dobudować górną płytę ;p

• 27 wrz 2010

BetaBeta Myślenice to taki zaścianek po co im dworzec,przecież mają śmietnisko powinno mieszkańców zadowolić myślę że się pomieszczą według Ciebie jest ich garstka.

• 27 wrz 2010

Tak Beta Beta w innych miejscowościach nie mają też strzelnicy tablic pamiątkowych upamiętniających obecnie rządzących.
    Z Twojego maila wnioskuje, że nie jeździsz autobusem i nie byłaś na dworcu w Krakowie. Jest tam górna płyta a pasażerowie dużo czasu poświęcają na znalezienie autobusu i tak z dołu na górę i z powrotem. Dolna część dworca w Krakowie to taki szary bunkier. Autobusy które tam przyjeżdżają, mając np. godzinę przerwy szukają w okolicy miejsca na postój ponieważ nie przewidziano parkingu dla tych autobusów. A w Myślenicach gdzie autobusy będą oczekiwać na odjazd? A przepraszam Ty nie jesteś za dworcem w Myślenicach więc tego problemu dla Ciebie nie ma.

Wesoły strażaku wg. mnie każdy kto pyta nie błądzi, więc należy i powinno się pytać.
    Można porównywać dworzec w Myślenicach z dworcem w Krakowie ale chyba lepiej porównać z Nowym Targiem.

Z artykułu z Nowego Targu na temat dworca.
    ,,Samorządowcy obawiali się głównie zmarginalizowania funkcji komunikacyjnej dworca przez komercyjną. Inne obawy dotyczyły lawiny roszczeń reprywatyzacyjnych, realnych, gdyby doszło do zmiany przeznaczenia terenu. Mówili też o potrzebie zapewnienia miejsc parkingowych. Ostatecznie radni zaproponowali inwestorom proporcję 40 do 60 procent (na rzecz funkcji komunikacyjnej) dla terenu dworca, który liczy ponad 11 tys. metrów kwadratowych. Tę propozycję inwestorzy będą musieli przeanalizować pod względem ekonomicznym.”

W Nowym Targu myśli się o komunikacji publicznej a u nas prowadzi się jakby politykę komunikacyjną.
    http://www.nowytarg.pl/news.php?cod=5178

Z artykułu z Zakopanego na temat dworca.
    ,,Jak podkreślał Zacharko, Zakopane jest przez turystów oceniane przez pryzmat dworców: - I tu przegrywamy. Wybudują sklep o powierzchni 1900 metrów, a dworca nie będzie. Zostaniemy wykolegowani i sami będziemy musieli go wybudować.”
    http://www.dziennik.krakow.pl/pl/region/zakopane/1058205-zamiast-dworca-pks-centrum-handlowe.html

• 27 wrz 2010

Ranking Gmin Małopolski 2010 r.
    Gmina Myślenice?

http://www.nowytarg.pl/news.php?cod=5167

• 27 wrz 2010

[quote]Ranking Gmin Małopolski 2010 r.
    Gmina Myślenice?

http://www.nowytarg.pl/news.php?cod=5167

MIASTO Myślenice jest na 5 miejscu
    www.politykarozwoju.obserwatoria.malopolska.pl

• 27 wrz 2010

To o czym świadczą te rankingi? Jeden ranking dotyczy miasta Myślenice a drugi całej gminy myślenickiej.
    Czy można tu mówić o mieszkańcach gminy, że jedni są pierwszej kategorii a poza miastem to druga albo trzecia kategoria?

Jeden ranking jest przedstawiony na stronie UG Myślenice a drugi nie – dlaczego?

• 27 wrz 2010

napisał:Ranking Gmin Małopolski 2010 r.
    Gmina Myślenice?

www.nowytarg.pl/news.php?cod=5167

MIASTO Myślenice jest na 5 miejscu
    www.politykarozwoju.obserwatoria.malopolska.pl

CHYBA W RANKINGU POD WZGLEDEM LICZBY MIESZK

• 27 wrz 2010

widzę w DP ze jednak Platforma chce mieć swojego kandydata na burmistrza Myślenic. Gowin dopiął swego
    http://www.dziennikpolski24.pl/pl/region/region-myslenicki/1066834-leszek-gowin-kandydatem-na-burmistrza.html

• 27 wrz 2010

Czyżby przysłowie "gdzie dwóch się bije to trzeci korzysta" mogło się sprawdzić ???
    Ciekawe jaki program zaprezentuje ?

• 27 wrz 2010

Ok. 15%.
    Zabrane w 10% W.Kielanowi i w 5% M.Ostrowskiemu w pierwszej turze.
    W drugiej to wszystko wróci do kandydatów.
    W zamian L.Gowin da W.Kielanowi drugą turę, przedłużając jego kampanię.
    hehehehehehheeheh....
    Brawo PO!!!
    Ps. wykreujecie cud Panowie PO i zdobądźcie poparcie na wsiach.
    Jakby Leszek wygrał też nie byłoby źle. Choć miasto rządzone przez Lucynę to zagadka.
    hehheheheheheh...

• 27 wrz 2010

Myślisz że "zagadka"? Ja już widzę kilka wersji wydażeń... ;)

• 27 wrz 2010

Rzeczywistość powyborcza, najczęściej jest inna niż wizja przedwyborcza. I to jest cholera najbardziej smutna rzecz w całej tej polityce.

• 27 wrz 2010

To tak jak z wierszem Cygnus, czytasz i zastanawiasz się, co tak naprawde miał autor na myśli... ;)

• 28 wrz 2010

hehe :) Robi się ciekawie.

• 28 wrz 2010

Najważniejsze jest moim zdaniem że W Kielan ,a co za tym idzie jego gwardia, został pozbawiony najmniejszych szans na wybór.A taktyka jest prosta, Leszek rozmydla nieco nazwijmy to scenę polityczną a następnie wygrywa Maciek. A gdyby wygrał Leszek to też dobrze bo to bardzo porządny gość.

• 28 wrz 2010

heheheheheeheheh....
    Co ty nie powiesz?
    P.Maciuś dziś całą noc nie spał bo mu się sypnął jego wymarzony plan, w którym P.Kielan odizolowany staje naprzeciw jego sojuszu z PiS i PO a Ty twierdzisz że to dla niego dobrze. Wszyscy wielcy mieli poprzeć Macieja i sprawić, że konkurent nie miałby znaczenia
    heheheheheheheheh....
    Nieh by jeszcze PiS wystawiło własnego kandydata, czego raczej nie zrobią a przez co znacznie stracą na korzyść PO to "Pan Burmiszcz" ma szansę nie wejś do drugiej tury.
    Na listach PiS jest przynajmniej jedna trzecia zagorzałych przeciwników Pana MO choć pewnie dużo osób stamtąd go popiera, w każdym razie jak nie wystawią własnego kandydata to zginą w tłumie. PO przez P.Gowina dostanie pewnie połowę więcej głosów niżby dostali.
    W każdym razie to P.Kielan zyskuje nie P.Maciej. I zdając sobie z tego sprawę walczył do końca jak lwiątko. Ale przegrał.
    To może być pierwsza zapowiedź smutnego końca wielkiego MO.... Samotny bez poparcia partii, bojący się wyjść do ludzi i jeszcze tyle kłopotów z wysypiskiem, które teraz odbiją się potrójną czkawką
    nie zazdroszczę...

• 28 wrz 2010

I co to znaczy, że L. Gowin "rozmydla" scenę polityczną?
    Jedyne co "rozmydla" to Macieja....

• 28 wrz 2010

Brawo głosujcie dalej na PO ,dalej są założone maski na oczach, nie widzicie co się wyrabia w Rządzie obecnie : Służba Zdrowia, emerytury, zasiłki pogrzebowe,wat,itd........tylko jakie mamy zarobki oczywiście o ubogich się nie myśli bo i po co nie kombinują to niech nie mają.Ale to właśnie my tyramy co by Oni mieli .Tak więc koledzy koleżanki głosujcie abyście kiedyś nie usłyszeli od dziecka tato mamo znów mamy zacisnąć pas przecież to wy zaciskaliście i co .

• 28 wrz 2010

"weoły tuman"- nie obraź się ale jak czytam Twoje posty to twierdzę że ten nick nie jest przypadkowy.

• 28 wrz 2010

Więcej takich kandydatów, a życie będzie śmieszniejsze. Gowinowi chodzi o bycie Wiceburmistrzem, a na wygranie wyborów nie ma najmniejszych szans i tu poniesie klęskę ośmieszając PO. Dlatego też wara od Myślenickiej PO bo ta popiera Ostrowskiego i na Gowina głosować nie będzie. Uchwały zjazdu są jednoznaczne i nikt z Sieprawia zmieniał ich nie będzie.
    POwiec z krwi i kości!
    Ciekawe jak odłam PO wytłumaczy poparcie członka LIGI POLSKICH RODZIN w wyborach do sejmiku, także wbrew uchwale zjazdu. To dopiero nowa twarz PO - wygląda jak LIGA, ciekawe czy poglądy też przejęła od LIGI ???????

Odpowiedz