Malina... Byłam w Zakładzie Wodociągów. Pani mnie poinformowała, że każdy z nas raz w roku płaci dodatkowy abonament na remonty, konserwacje, drobne naprawy :( Jedni na wiosnę, inni jesienią w zależności od daty zawarcia umowy - "rocznicowy abonament od abonamentu"! :(
Ktoś tu narzekał ,że w gminie Myślenice nie zaszły zmiany. Cudze chwalicie a nie widzicie ,że każdy przysiółek ma kanalizację. Na Ukrainie i Białorusi tego nie ma. Już 15 km na północ od Krakowa też nie ma kanalizacji .
Ktoś tu narzekał ,że w gminie Myślenice nie zaszły zmiany. Cudze chwalicie a nie widzicie ,że każdy przysiółek ma kanalizację. Na Ukrainie i Białorusi tego nie ma. Już 15 km na północ od Krakowa też nie ma kanalizacji .
Bijmy pokłony bo prąd mamy...
A i "rocznicowy abonament" za wodę i kanalizację ;)
Malina: Dziękuję.
Na moim rachunku są cztery abonamenty:
Woda - opłata abonamentowa 11,84
Ścieki - opłata abonamentowa 38,86
Woda - opłata abonamentowa za okres rozliczeniowy 17,82
Ścieki - opłata abonamentowa za okres rozliczeniowy 54,27
Tenia napisał/a:
Malina... Byłam w Zakładzie Wodociągów. Pani mnie poinformowała, że każdy z nas raz w roku płaci dodatkowy abonament na remonty, konserwacje, drobne naprawy :( Jedni na wiosnę, inni jesienią w zależności od daty zawarcia umowy - "rocznicowy abonament od abonamentu"! :(
Czy "abonament od abonamentu" to twór poprawny prawnie? Czy MZWiK może coś takiego pobierać?
Czy "abonament od abonamentu" to twór poprawny prawnie? Czy MZWiK może coś takiego pobierać?
Luna czemu pytasz Tenia o to ? Czy poprawny prawnie ?czy MZWIK może coś takiego pobierac ?czemu ja pytasz ?
Też mnie to zastanawia ????możesz się wybrać razem do prezesa i zapytać?
Powiedz tylko kiedy ?
Malina byłoby wielką zasługą jako dla osoby pasującej publiczne stanowisko gdybyś dla swoich mieszkańców osobiście załatwiła tak wielce ważną sprawę. Z Twoimi znajomościami uważam że dodatkowa osoba by tylko przeszkadzała.
Malina po pierwsze ja nie umawiam się z obcymi;)
Po drugie jeśli masz chęć spotkać się z panem prezesem, to nie będę stać Ci na przeszkodzie:) Ludzie będą Ci wdzięczni za przekazanie odpowiedzi na nurtujące pytania.
Po drugie jeśli masz chęć spotkać się z panem prezesem, to nie będę stać Ci na przeszkodzie:) Ludzie będą Ci wdzięczni za przekazanie odpowiedzi na nurtujące pytania.
Luna to albo chcesz pomoc albo tylko chcesz pomowic ?,co to ma za znaczenie czy z obcymi ludzmi ?zawsze sie mozna poznać :) ja jestem otwarta na nowe znajomości :) otwarta na zmiany w gminie ? trzeba iść i walczyc o swoje a nie tylko pisać anonimowo .
Może mam w avatarze 007 ale mężatki mnie nie interesują.
Ponawiam pytanie, podaj choć jedną gminę która pobiera "rocznicowy abonament", będę wdzięczny...
Droga Malino cenię sobie wolność i niezależność! Jeśli chcesz iść do prezesa MZWiK, to droga wolna:) Pozwól, że o tym, gdzie i z kim ja pokieruję swoje kroki zdecyduję samodzielnie.
Malina napisała/napisał:
"trzeba iść i walczyc o swoje a nie tylko pisać anonimowo ."
Droga Malino cenię sobie wolność i niezależność! Jeśli chcesz iść do prezesa MZWiK, to droga wolna:) Pozwól, że o tym, gdzie i z kim ja pokierują swoje kroki zdecydują samodzielnie.
Malina napisała/napisał:
Czy Ty aby nie jesteś tu anonimowa?
Droga Luno nikt Ci wolności nie zabiera ! nie musisz ze mną idź samodzielnie ale to zrób ! jeśli chcesz sama nie ma problemu ale to zrób !
zawsze tak walczysz o dobro mieszkańców naszej gminy , jesteś fanką burmistrza zbierasz artykuły na jego temat . myślałam ,że chcesz pomóc ?
Nie to nie Ja gdzie no co ty ja się nie nadaje z resztą mój mąż też nie ! Jesteśmy rolnikami mamy grzadke z pomidorami:) i malinami :)
Luna pomyliłas się o jakieś 300m :)
Bijmy pokłony bo prąd mamy...
A i "rocznicowy abonament" za wodę i kanalizację ;)
A w której gminie jest coś za darmo ? Wymień?
A w której innej gminie mają "rocznicowy abonament"? No wymień...
Prosty rachunek choć jestem zwykły chłop bez wykształcenia około 700tys płacą abonenci mzwik ot tak ... Danina publiczna bo nic nie ma za darmo
Cytat: Tenia:
Luna czemu pytasz Tenia o to ? Czy poprawny prawnie ?czy MZWIK może coś takiego pobierac ?czemu ja pytasz ?
Ale jak ot tak?
Nie korzystasz z kanalizacji i wody ?
Płacisz za nic ? Wyjaśnij?
Malina wyjaśniam specjalnie dla Ciebie;)
W moim poście cytuję wypowiedzi użytkownika/użytkowniczki Tenia i zadaję pytanie tak ogólnie do Wszystkich Czytelników:)
Też mnie to zastanawia ????możesz się wybrać razem do prezesa i zapytać?
Powiedz tylko kiedy ?
[cytat=Mysleniczanin007]A w której innej gminie mają "rocznicowy abonament"?
Wystarczy wpisać w Google?
Luna kiedy idziemy?
Kiedy zrobisz coś dla czytelników?
Malina byłoby wielką zasługą jako dla osoby pasującej publiczne stanowisko gdybyś dla swoich mieszkańców osobiście załatwiła tak wielce ważną sprawę. Z Twoimi znajomościami uważam że dodatkowa osoba by tylko przeszkadzała.
piastującej miało być... ale że mnie analfabeta :D
Masz takie same odpowiedzi jak kiedyś użytkownik "Podziemie". Tyle samo treści. Napisz konkretnie, tylko nie wymiguj się znów bielizną...
Działaj !! jak chcesz coś zmienić ?
Luna to albo chcesz pomoc albo tylko chcesz pomowic ?,co to ma za znaczenie czy z obcymi ludzmi ?zawsze sie mozna poznać :) ja jestem otwarta na nowe znajomości :) otwarta na zmiany w gminie ? trzeba iść i walczyc o swoje a nie tylko pisać anonimowo .
Może mam w avatarze 007 ale mężatki mnie nie interesują.
Ponawiam pytanie, podaj choć jedną gminę która pobiera "rocznicowy abonament", będę wdzięczny...
Droga Malino cenię sobie wolność i niezależność! Jeśli chcesz iść do prezesa MZWiK, to droga wolna:) Pozwól, że o tym, gdzie i z kim ja pokieruję swoje kroki zdecyduję samodzielnie.
Malina napisała/napisał:
Czy Ty aby nie jesteś tu anonimowa?
Droga Luno nikt Ci wolności nie zabiera ! nie musisz ze mną idź samodzielnie ale to zrób ! jeśli chcesz sama nie ma problemu ale to zrób !
zawsze tak walczysz o dobro mieszkańców naszej gminy , jesteś fanką burmistrza zbierasz artykuły na jego temat . myślałam ,że chcesz pomóc ?
Malina też trochę dobrego dla gminy robi ale... zawsze jest jakieś ale