Forum » Okolice

Myślenice - Poręba - chodnik

• adzygmunt 8 sie 2010

Pełniejszy opis? Łęki mają chodnik. Brak od łęk do Drogini pod skałkami

• 8 sie 2010

A kto mówi ,że nie mają?mowa jest że powinni go dorobić właśnie tam ,teraz wychodzi gdzie on jest naprawdę potrzebny !!! (czytaj ze zrozumieniem )

• 8 sie 2010

Witam

Wybieram się trasą m.in. Myślenice, Osieczany, Trzemeśnia, Zasań, Wiśniowa. jaki jest stan jej nawierzchni, czy ruch jest utrudniony po powodziach? Jestem z drugiego końća Polski, a tą trasą jedziemy ze znajomymi. Z góry dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

• adzygmunt 8 sie 2010

Z chodnika w stronę Myślenic zrezygnowała rada sołecka. Uważano że w tamtą stronę nie ma ruchu pieszego, szczególnie pod obsuniętym, a teraz wyciętym z drzew brzegiem.
    Ja tego zdania nie podzielam.
    Pisząc o dorobieniu chodnika pisz bez ogródek: aż do istniejącego w Drogini. Jestem za tym, tzn. chodnikiem.
    A tak naraziłeś mię na czytanie bez zrozumienia. Tobie zatem życzę pełniejszych zdań, składni i korekty wpisu!
    Pytanie zasadnicze: czy ja muszę znać stan chodnika w Łękach by tekst zrozumieć?

• 9 sie 2010

Bzdura!!! żadna rada sołecka nie zrezygnowała z chodnika w tamtą stronę ! co więcej w odpowiedzi na pismo które złożyli do ZDP otrzymali prostą odpowiedz -tam chodnika nie będzie,bo tam nie ma domów- :)masz błędne informacje adzygmucie:>

• 9 sie 2010

O przepraszam adz.. ,jeśli Cię uraziłam tym czytaniem ze zrozumieniem :)Więc odpowiem na Twoje pytanie zasadnicze: dodrze znasz stan chodnika w Łękach jak również pozostałą część drogi w stronę Poręby:) nawet dziura pod cmentarzem spędza Ci sen oczu ,tak więc sam rozumiesz!:)pozdrawiam x.

• adzygmunt 9 sie 2010

Do luk Cieszę się że ... nie miałem racji. Czy na pewno mam błędne informacje?
    To jakby podwójna negacja. Niestety rzeczywistość zaprzecza postulatom i chęciom.

• waligóra ogrodowy 11 sie 2010

"chodnika nie bendzie, bo ludzie jeżdżom samochodami!"

A tak w ogóle to ten chodnik strasznie niefunkcjonalny, z tego co zauważyłem. W pewien deszczowy dzień jechałem busem do Łęk, odwiedzić miejscową knajpę (Ajrisz Pub) i widziałem jak zalegająca przy krawężniku woda jest rozchlapywana przez samochody na oblicza niewinnych przechodniów.

• 11 sie 2010

Ja byłem tym przechodniem, na szczeście spisałem rejestracje i wygrałem w sądzie! milion pesos.

• 11 sie 2010

Krasnalu-ogrodowy Ty się zdecyduj najpierw piszesz,że chodnika nie będzie bo ludzie jeżdzom samochodami,a potem,że woda chlapie na niewinnych przechodniów :) to jak to w końcu jest jeżdzom czy chodzą !?

• 11 sie 2010

a ja jestem ciekawy czy w tej dziesięciolatce dokończą chodnik w Osieczanach, ten koło działek . Obecnie przejście tamtędy to niezapomniane przeżycie!

• adzygmunt 12 sie 2010

Do www "jeżdżom i chodzom" byłoby na rzeczy!
    Wieśniak, założymy się, że nie?
    To będzie tak jak z przystankiem autobusów przy InterZoo. "Niby jest a go nie ma jak YETI" /Cygnus/

• waligóra ogrodowy 12 sie 2010

@Wieśniak

Ten odcinek jest naprawdę koszmarny! Pamiętam jak niegdyś pijany Marcin przekopywał się przez śnieg (szedł rowami), bo bał się, że potrąci go auto.

Jednak nie ma co liczyć na chodnik w tym półwieczu, ponieważ burmistrz postanowił wyłożyć złotym brukiem drogę do Marcina!

• 14 sie 2010

[quote=adzygmunt]Przyznaję, do Trzemeśni- krzyżówki jedzie się teraz wspaniale.
    Osieczany zostały daleko w tyle za Droginią, Jezdnia przez całe Osieczany obok Interzoo do 150 metrów przed mostem na Trzemeśniance stała się przykładem jak może być źle konserwowana. Krawężnik wysoki jak mur chiński, dziury, ciemno. Jazda nocą przy padającym deszczu, brr.!
    Zadziwia stanowisko rady sołeckiej w Łękach, która przystanęła na brak chodnika, tam gdzie najciemniej i najciaśniej czyli na granicy Łęk i Drogini.
    Zadziwia brak 200 m. chodnika od skrzyżowania w stronę Poręby. W pewnym miejscu jest źle, bo nie ma możliwości iść poboczem. Szkoda dzieci, które chodzą tamtędy do szkoły. Ale także wielu ludzi, którzy z dolnej Trzemeśni, Łęk, Zasani maszerują do kościoła, na cmentarz, do Ośrodka Zdrowia. Tylko, że w tym wypadku rada sołecka nie zdołała przekonać decydentów o konieczności budowy.
    Mimo oczywistych braków jest dobrze. Szkoda,że nie bardzo dobrze! [/quote]

• adzygmunt 14 sie 2010

A gdzie Twój komentarz?
    Zlepiłeś kilka moich postów, w jakim celu?

• 8 wrz 2010

powiem tyle sołtyska wsi Trzemeśni nic nie robi dla wsi narzekali na dawnego sołtysa pana P.....,ale ten chociaż cokolwiek zrobił ,a nasza pani sołtys nic nie myśli nie ma oświetlenia w pobocznych drogach brak chodnika który powinien być juz lata na naszej wsi nie wspomnę o pobocznych drogach w strone Poręby nie ma tu koryt na poboczach i woda przy większych opadach płynie drogą więc dojśćie do domu jest tylko możliwe w kaloszach.....a dzieci trzeba jak w średniowieczu nośic na plecach .Myśle że powinny być chodniki ludzie tu chodzi o bezpieczeństwo naszych dzieci...My chcemy normalnie życ ,a nie w strachu czy nasze dzieci wrócą do domu...

• 8 wrz 2010

No jeżeli chodzi o Trzemeśnię, to chyba najbardziej gryzie ten chodnik urwany w połowie drogi pomiędzy Kościołem na zjazdem na Bulinę. Ile to już lat jest w takim stanie i nikt z tym nie ruszył.
    Chyba już kilka kadencji po sołtysie M. Pałka.
    Ale chodnik to nic, droga tez jest już kiepska, po przekopach kanalizacyjnych samochód się tylko buja na dołach.
    Ja po kilku latach miałem przyjemność poznać panią sołtys, sprawia wrażenie ciekawej osoby, tylko chyba brakuje jej informacji na prawdziwe potrzeby mieszkańców.

• 18 wrz 2010

A ja słyszałem że bedzie robiona nowa nakładka asfaltowa od remontowanego mostku na Buline aż do nowego asfaltu przy przeczkolu :)

• adzygmunt 18 wrz 2010

"Przeczkole" czyli gdzie?
    A poważnie nakładki od Malinowej Góry, tam gdzie te okropne dziury, aż po zakręt "S" przy końcu Trzemeśni nie będzie. Słowa radnego do mnie - KAZIMIERZA DĄBROWSKIEGO, nie wiedziałem dlaczego, bo tłumaczył brak kasy powodzią. Nakładka była w planie.
    Teraz wiem dlaczego. Powstaje za 270 tyś? centrum Poręby.Kamień młyński, który ktoś tu na forum pisał, że ma być synonimem "Poręby" kamieniarze wycenili na 100 tyś PLN
    Ten fakt powtarzam za postem z FM. Może cena pogoniła projektodawcę i zwolennika?

• 21 wrz 2010

Rzucają się w oczy dwie rzeczy.
    Pierwsza, że nikt wcześniej nie pomyślał o tym, że do tego kamienia pasowałoby jakoś dojechać! na pewno nie po kamieniach a te niedługo będą już wystawać na drodze...w Trzemeśni.
    Dwa, bezpieczeństwo mieszkańców przekładane jest na inicjatywy mniej istotne... i znowu brakuje lobby Trzemeśni.

• adzygmunt 21 wrz 2010

Proponuję kierowcom, którzy wpadną w kosmiczne dziury pod Malinową Górą w Trzemeśni /pod cmentarzem na głównej drodze do Poręby!!!/, natychmiastowe zdjęcia uszkodzonego pojazdu. Dziury mam już z fotografowane!
    Niech Monte Grabi nie myśli, że ujdzie mu fakt nie naprawienia trzyletnich dziur.
    A może podpisał pakt o wzajemnej pomocy gospodarczej z grabarzami, przepraszam złomiarzami?

• 21 wrz 2010

dopisałbym jeszcze do kompletu piękną dziurę za wjazdem na stację BP przed Myślenicami. Piękna dorodna tuż na skraju asfaltu, nic tylko wpadać i urywać zawieszenie. Ale tam nie trzeba chyba łatać bo przecież te parę aut dziennie co przejedzie to pikuś (pan Pikuś).....

• 21 wrz 2010

Cuda w Porębie się teraz dzieją.

• 23 wrz 2010

Tak ,tak Poręba się rozszalała bo Radnego Mają....a nikt nie myśli o Trzemeśni o poboczach ,brak chodników dziękuje że ktoś się wypowiada fakt nic to nie zmieni ,ale miejmy nadzieje że kiedyś po latach może i tu dokończą chodnik .A sołtyska przy kolejnych wyborach no nie wiem czy Ma szansę zostać ponownie ....kto mądry i myśli ten stwierdzi że będzie trzeba szukać kogoś lepszego....

• 23 wrz 2010

szkoda słów i nerwów w Myślenicach co kawałek wymieniają płytki na kostkę lub a odwrót bez przerwy coś grzebią przy tych chodnikach , a może by łaskawie się zainteresowali wsiami gdzie NIE MA !!! chodników !

Odpowiedz