Forum » Społeczeństwo

Smoleńsk - zamach czy katastrofa?

• 6 wrz 2016

Tu nie chodzi o smierc tych osob, ale to co sie z nia wyprawia.To nie my wskrzeszamy raz po raz tych "poleglych".

Krowka123,idz juz stad,tyle razy sie zegnales.Twoj poziom rozumienia zamyslu piszacych maleje z dnia na dzien.A im bardziej rozumienie maleje, tym czesciej obrazasz forumowiczow i w ogole bardziej tu szkodzisz poslowi i swojej partii anizeli pomagasz.Nawet dyskutant z Ciebie zaden bo niby odpowiadasz,ale pokretnie jakos,,,,

14 3 Cytuj
  • 6 wrz 2016

Tylko że wy tutaj nie dyskutujecie tylko uprawiacie propagandę.
    Jak można dyskutować np. o filmie którego się nie oglądało ani nikt z waszych guru nie widział go na oczy.

3 13 Cytuj
  • 6 wrz 2016
    krowka123 napisał/a:

Jeden z drugim debilu...

Takie słowa z ust kobiety ... ? Nie wypada.
    Zgodzicie się chyba, że od samego początku po katastrofie pis robi sobie z tej historii szopkę.
    Część ludzi lecących tym samym lotem "zginęło" a część "poległo", jednego prezydenta pochowano na Wawelu innego nie, dla jednych stawia się pomniki - dla innych nie.

Do pewnych umysłów nie dochodzi, że katastrofy się zdarzają - Ci właśnie ludzie snują bajki że niby mgłę rozpylili Rosjanie i wiele innych bredni. Z faktami trzeba się pogodzić. Gdyby nie naciski na pilotów, że lot jest opóźniony a załoga ma lądować - do katastrofy najprawdopodobniej by nie doszło.
    Do tego te idiotyczne "apele smoleńskie". Szkoda słów. Żenada PL.

Niech Pis się zajmie gospodarką bo zaczyna się coraz gorzej dziać w Polsce. Wszystkie wskaźniki dołują. Zobaczymy czy w piątek Moody's obniży rating Polski?

Myślę, że wiele osób ma podobne zdanie do mojego. Nie obchodzi mnie Smoleńsk. Dla mnie to temat zamknięty i nie chce więcej słyszeć o nim. To już było. Stało się. Temat zamknięty.

Lot organizowała kancelaria prezydenta. Basta.

9 3 Cytuj
  • 6 wrz 2016
    krowka123 napisał/a:

Jeden z drugim debilu gdyby tam zginął ktoś bliski tobie może byś inaczej pisał?
    Śmierć kogoś to nie temat do drwin chyba że jest się kulturalnym,wykształconym itd.Oczywiście kulturalnym według standardów takich Wojewódzkich czy innych autorytetów.Macie się za elytę a słoma z buciorów wystaje.

Walker84 napisał/a:

Chamstwo i wysoce prymitywne nabijanie się tutaj niektórych np. bona czy markosa z czyjejś śmierci jest poniżej poziomu krytyki.
    Poziom dna osiągnięty ..

Byli byśmy debilami, gdybyśmy nabijali się z czyjejś śmierci, ale my napiericzamy się z was. Jak wam pomóc, abyście to zauważyli?

9 3 Cytuj
  • Andrzej 7 wrz 2016
    krowka123 napisał/a:

Jeden z drugim debilu gdyby tam zginął ktoś bliski tobie może byś inaczej pisał?
    Śmierć kogoś to nie temat do drwin chyba że jest się kulturalnym,wykształconym itd.Oczywiście kulturalnym według standardów takich Wojewódzkich czy innych autorytetów.Macie się za elytę a słoma z buciorów wystaje.

Ale to nie oni rozdmu*****a do rozmiarów absurdu ta katastrofę!

krowka123 napisał/a:

Tylko że wy tutaj nie dyskutujecie tylko uprawiacie propagandę.
    Jak można dyskutować np. o filmie którego się nie oglądało ani nikt z waszych guru nie widział go na oczy.

Ale oni nie dyskutują tutaj o fabule filmu, tylko o zdjęciach celebrytów z prapremiery filmu oraz o selekcji wśród rodzin ofiar tego wypadku.

4 2 Cytuj
  • 7 wrz 2016

Kolejny złośliwy i prześmiewczy komentarz:

Na premierę filmu Katyń, zaproszone były tylko osoby związane z polegnięciem, mianowicie część ofiar poległa a część zginęła jak w malezyjskim samolocie zestrzelonym nad Ukrainą.

Ci, których członkowie rodzin po prostu zginęli w katastrofie, mieli pozostać w domu, jako nieistotni dla gospodarzy.

Zaś ofiary zbrodni pozostawili po sobie rodziny i te rodziny przeżywają prawdziwy ból utraty najbliższych w heroicznym locie.

Te pozostałe rodziny, których najbliżsi zginęli tak po ludzku, to oni przecież, żadnych emocji nie mają.

Nie ważne jak się ginie, tylko kto ginie.

Jak z was nie drwić nie wyszydzać nie obśmiewać, jak do normalnej dyskusji nie ma już siły i ręce opadają.

ps. a armia klakierów wypełniała salę filmową i nie za kupiony bilet, ale za wyznanie wiary.

8 2 Cytuj
  • 7 wrz 2016
    bono napisał/a:

Byli byśmy debilami, gdybyśmy nabijali się z czyjejś śmierci, ale my napiericzamy się z was. Jak wam pomóc, abyście to zauważyli?

Tak sobie to tłumacz.
    Jednak wasze komentarze świadczą tym że pomiatacie tymi ludźmi którzy zginęli w celach propagandowych. wystarczy je poczytać ..

3 7 Cytuj
  • 7 wrz 2016
    Walker84 napisał/a:

Tak sobie to tłumacz.
    Jednak wasze komentarze świadczą tym że pomiatacie tymi ludźmi którzy zginęli w celach propagandowych. wystarczy je poczytać ..

Pomiatamy? Ta forma, traktowania ludzi jest mi obca. Szanuję wszystkich pasażerów feralnego samolotu, niemniej moje współczucie łącze z rodzinami pasażerów pomijanych przez rządzących i ich wyborców. A ci przez was wyswięcani mają już tej świętości, bohaterstwa, pomników, apeli, tablic, rond, filmów na wieki ,aż do sadu ostatecznego.

9 2 Cytuj
  • 9 wrz 2016
    bono napisał/a:

Pomiatamy? Ta forma, traktowania ludzi jest mi obca. Szanuję wszystkich pasażerów feralnego samolotu, niemniej moje współczucie łącze z rodzinami pasażerów pomijanych przez rządzących i ich wyborców. A ci przez was wyswięcani mają już tej świętości, bohaterstwa, pomników, apeli, tablic, rond, filmów na wieki ,aż do sadu ostatecznego.

Czyli pomiatacie. Córką Wassermana czy żoną Gen. Błasika. Dodatkowo to tacy jak wy nagłaśniacie to wszystko i w koło macieju wałkujecie temat. Filmu nikt nie musi oglądać. Nie jest obowiązkowy. Napisz jeszcze że zamierzają wprowadzić paragraf za to jakby się go raz w życiu nie widziało. To by pasowało do tego kabaretu który tutaj z kilkoma kolegami odstawiasz.

3 7 Cytuj
  • Andrzej 9 wrz 2016
    Walker84 napisał/a:

Czyli pomiatacie. Córką Wassermana czy żoną Gen. Błasika.

Nic nie mam do obu Pań, przynajmniej, jeśli chodzi o katastrofę smoleńską.
    [cytat]Dodatkowo to tacy jak wy nagłaśniacie to wszystko i w koło macieju wałkujecie temat.
    [/cytat]
    Zgadza się. My co miesiąc wychodzimy na ulicę i domagamy się głowy Tuska, my przy każdej okazji i podczas każdego święta narodowego wzywamy poległych w katastrofie.
    [cytat]Filmu nikt nie musi oglądać. Nie jest obowiązkowy. Napisz jeszcze że zamierzają wprowadzić paragraf za to jakby się go raz w życiu nie widziało. To by pasowało do tego kabaretu który tutaj z kilkoma kolegami odstawiasz.[/cytat]
    Poczekaj, nowej podstawy programowej do szkoły powszechnej jeszcze nie ma. Może się okazać, że będzie to obowiązkowa pozycja na lekcjach historii. Nie fakty, lecz fabularny, możliwe, że propagandowy (obejrzę, to potwierdzę/zaprzeczę) film.

6 2 Cytuj
  • 9 wrz 2016

Z informacji prasowych ktore docieraja (chodzi o zakulisowe, okolo filmowe) film wspiera koncepcje Macierewicza i chociaz nie jest dokumentem a jakas tam wizja rezysera moze jak niekyore filmy za PRLu propagowac wygodna wladzy ideologie.

To polroczne opoznienie premiery mnie zastanawia.

Biorac pod uwage cala otoczke wokol filmu - widowni nie bedzie. Wroze klape. Ewentualnie moga probowac ze szkolami,ale mam nadzieje ze srodowiska nauczycielskie odetna sie od tej farsy. Ludzie maja Smolenska po dziurki w nosie,,,

5 2 Cytuj
  • 9 wrz 2016
    prywatnie napisał/a:

Z informacji prasowych ktore docieraja (chodzi o zakulisowe, okolo filmowe) film wspiera koncepcje Macierewicza i chociaz nie jest dokumentem a jakas tam wizja rezysera moze jak niekyore filmy za PRLu propagowac wygodna wladzy ideologie.

To polroczne opoznienie premiery mnie zastanawia.

Biorac pod uwage cala otoczke wokol filmu - widowni nie bedzie. Wroze klape. Ewentualnie moga probowac ze szkolami,ale mam nadzieje ze srodowiska nauczycielskie odetna sie od tej farsy. Ludzie maja Smolenska po dziurki w nosie,,,

Na razie go nie widziałeś. Więc niestety ale wygląda na to że uprawiasz tutaj propagandę.
    "Z informacji prasowych" to dobre :) Pewnie od lisa i jego pachołków..

2 6 Cytuj
  • 9 wrz 2016
    Endrju napisał/a:

Nic nie mam do obu Pań, przynajmniej, jeśli chodzi o katastrofę smoleńską.
    Zgadza się. My co miesiąc wychodzimy na ulicę i domagamy się głowy Tuska, my przy każdej okazji i podczas każdego święta narodowego wzywamy poległych w katastrofie.
    Poczekaj, nowej podstawy programowej do szkoły powszechnej jeszcze nie ma. Może się okazać, że będzie to obowiązkowa pozycja na lekcjach historii. Nie fakty, lecz fabularny, możliwe, że propagandowy (obejrzę, to potwierdzę/zaprzeczę) film.

To chyba logiczne że za 20-30 lat dzieci będą się uczyć historii (mam nadzieję) i będzie tam mowa o tym że Prezydent RP ileś tam lat wstecz zginął pełniąc obowiązki służbowe. Nie widzę w tym nic anormalnego.
    Wiem ze wy wzorem bolszewików chcielibyście to wszystko wymazać z pamięci. Już tak kiedyś było podobnie z Gen Sikorskim który zginął w dziwnych okolicznościach.

3 6 Cytuj
  • 9 wrz 2016

No i widzisz towarzyszu walker i sam w końcu po ludzku i zrozumiale potrafisz napisać ZGINĄŁ pełniąc obowiązki służbowe...... więc po co szopki z apelem przy każdej okazji ???? Ciekawe jakie jest twoje zdanie na temat dojenia państwa na KOLEJNE odszkodowania przez te spryciary. Przecież już otrzymały i to niemało.

2 2 Cytuj
  • 9 wrz 2016
    Walker84 napisał/a:

To chyba logiczne że za 20-30 lat dzieci będą się uczyć historii (mam nadzieję) i będzie tam mowa o tym że Prezydent RP ileś tam lat wstecz zginął pełniąc obowiązki służbowe. Nie widzę w tym nic anormalnego.

O, Walker sie z nami zgadza ze zginal a nie polegl. Wreszcie doszlismy do konsensusu. Zginal (w wypadku) a nie polegl (w bitwie).

2 2 Cytuj
  • 9 wrz 2016

Tylko co będzie jak się o tym towarzysz jarosław dowie ?? Towarzysz walker będzie musiał samokrytykę złożyć albo do drugiego sortu wyleci . I nie będzie tłumaczenia, że to tylko przejęzyczenie spowodowane zbyt długim dyżurem przy kompie.

2 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016

Cała prawda całą dobę
    http://www.tvn24.pl/wyjasnienie,675091,s.html
    a chodzi o ten wywiad
    https://www.google.pl/?ion=1&espv=2#q=tvn%20wywiad%20wosztyla
    Oczywiście to pomyłka,tak wiarygodna stacja nie mogła sobie pozwolić na manipulację?

2 1 Cytuj
  • 10 wrz 2016

Przeprosili rzetelnie za omylke wiec nie rozumiem o co halo?
    PiS w mediach 24 h a dobe przekreca prawde i pomija niewygodne fakty. Chocby katastrofa smolenska, zeby trzymac sie tematu. Nikt za to nie przeprasza.

"Wolnosc mediow" to rozne stanowiska, rozne opinie w zaleznosci m.in. od autora i wydawcy. Jakos poprzednim rzadzscym to nie przeszkadzalo, nie bali sie krytyki i przyjmowali na klate. A PiS nagle zaczyna wojowac z mediami bo glosza nie tylko to co mowi prezes?

Tego dotad nawet Putin w pelni nie osiagnal mimo ze stosuje prawo sily, wiec z czym Jaroslaw do ludzi?

Wszystkie stacje radiowe i telewizyjne, wszystkie gazety i portale - od dzis piszcie ze Lech polegl, reszta pasazerow zginela,,,,,

3 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016

Tak wiarygodna stacja przeprowadza wywiad z człowiekiem podpisując go imieniem i nazwiskiem nie wiedząc kto to jest?
    Dobre?
    http://niezalezna.pl/85841-tvn-klamie-mowi-nam-czlowiek-ktorego-przedstawiono-jako-wosztyla
    Tak jak niektórzy tutaj piszą o filmie którego nie oglądali?

1 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016

Heheh, a kogo to obchodzi. Do roboty po to ludzie glosowali na PiS a wy sie zajmujecie tym ze stacja pomylila jakas tam osobe. TVN sprostowal informacje i koniec. Teraz zajac sie tym zeby Polakom zylo sie lepiej,,,,

2 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016
    prywatnie napisał/a:

Heheh, a kogo to obchodzi. Do roboty po to ludzie glosowali na PiS a wy sie zajmujecie tym ze stacja pomylila jakas tam osobe. TVN sprostowal informacje i koniec. Teraz zajac sie tym zeby Polakom zylo sie lepiej,,,,

Kogo też obchodzą wasze rozkiminki z filmem którego nie widzieliście czy jakimś apele. Wszyscy to mają w du.. ie. Tylko wy propagandyści macie problem.

2 4 Cytuj
  • 10 wrz 2016
    prywatnie napisał/a:

O, Walker sie z nami zgadza ze zginal a nie polegl. Wreszcie doszlismy do konsensusu. Zginal (w wypadku) a nie polegl (w bitwie).

Nie kręć tutaj . Do sedna sprawy zginął bo nie żyje. Czy to w zamachu czy wypadku zginął. Znowu zaczynacie sprowadzać dyskusję do poziomu przedszkolnego jak już bywało wcześniej ?

2 4 Cytuj
  • 10 wrz 2016
    Walker84 napisał/a:

Kogo też obchodzą wasze rozkiminki z filmem którego nie widzieliście czy jakimś apele. Wszyscy to mają w du.. ie. Tylko wy propagandyści macie problem.

Dokładnie towarzyszu walker to ująłeś choć raz się z tobą zgadzam, "Wszyscy to mają w du.. ie." jakiś tam film i jakiś tam apel....................

2 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016
    Walker84 napisał/a:

Ty możesz polemizować jedynie z Albinem Siwakiem, reprezentujecie ten sam pozom intelektualny.

3 2 Cytuj
  • 10 wrz 2016
    bono napisał/a:

Ty możesz polemizować jedynie z Albinem Siwakiem, reprezentujecie ten sam pozom intelektualny.

Widzę że paliwko się kończy. Zaczynają się prywatne wycieczki. Tak już macie od zawsze.

2 4 Cytuj

Odpowiedz