Forum » Sport

DALIN MYŚLENICE 2010

• 25 mar 2011

ta walczymy o awans :) tylko nawet jeśli awans będzie to ciekawe kto da pieniądze na obsługę klubu.
    Mówię tu o tym że większość wyjazdów to już 100 km tylko np. 400km wiąże się to z 2-3 dniowymi wyjazdami i raczej zawodnicy przynajmniej starsi wiedzą że z piłki wyżyć się nie da urlop przeznaczać na klub to porażka.
    Chyba że walczymy o awans i sprzedajemy miejsce co już się stało z siatką :(

• 26 mar 2011

Idę na meczyk ! Bo kocham futbol ale nie powiem ze kocham Dalin :)...
    Co do frekwencji obawiam się ze będzie bardzo słaba , ludzie będą woleli oglądać pożegnanie Małysza w TVP . Spodziewam się max 250 widzów ( 80% emeryci i dzieci do 14 roku życia)
    Dzisiejszy mecz godz 15 , bardzo fajna pora , rywal dość wymagający gdyż sąsiaduje z Dalinem w tabeli (wyprzedza naszych o 2ptk). Może być ciężko o wygraną ,Juwenta dość dobrze gra na wyjazdach 6 zwycięstw 1re 2p . Dalin za to u siebie 8 zw 1 po .
    Awans do II ligi ? wydaje mi się to nierealne i jestem pewny ze i sami zawodnicy nawet o tym nie myślą . Dalin w oczach swoich władz ma na celu być czołową drużyną ligi w której gra ,dobrze szkolić młodzież ...eh można by się tu rozpisywać .Garbarnia jest murowanym faworytem do awansu .
    Dalin ? może jeszcze kiedyś przyjdą lepsze czasy ...
    Dziś , liczę na dobrą grę chłopaków ,ciekawe widowisko i wiele celnych strzałów jak i podbramkowych sytuacji :) i przede wszystkim bramek

Jak wszyscy wiemy Dalin wygrał puchar w swoim okręgu . Czy wiadomo już z kim i kiedy zmierzy się w następnym pucharowym meczu ?

• 26 mar 2011

Tak, Dalin świetnie szkoli młodzież. Jeśli to sobie władze klubu stawiają za priorytet, to dlaczego sprowadza "obcych' do zespołu a nie daje ogrywać się wychowankom ? Skoro nie walczą o awans, tylko o "czołówkę" to myślę, że ci wychowankowie by sobie poradzili. Chyba, że krzesła na ławce są wygodne.

• 26 mar 2011

Chyba że walczymy o awans i sprzedajemy miejsce co już się stało z siatką :(

żal wygląda na to, że to polityka zarządu nie tylko siatkówki, ale wszystkich sekcji Dalinu.

• 26 mar 2011

Dalin 3 - 0 Juventa

• 26 mar 2011

Wynik mógłby być wyższy o jedną lub dwie bramki dla Dalinu choć Juventa Starachowice też miała parę swoich sytuacji, ale na wysokości zadania stanął nasz bramkarz broniąc w całym meczu bardzo dobrze- to ten nowy bramkarz bo nie słyszałem składu ?

• 26 mar 2011

Tak, to ten nowy bramkarz - Martin Szwiec

• 26 mar 2011

[quote=gammorin] Tak, to ten nowy bramkarz - Martin Szwiec [/quote]
    Mimo jego dobrego wyniku , taki autor postu (cytat niżej wolał by jednak by nasz klub niczym nie różnił się od A czy C klasowych grajków i opierał się jedynie na wychowankach ... to dopiero żal .

[quote=gość: 4,5] Tak, Dalin świetnie szkoli młodzież. Jeśli to sobie władze klubu stawiają za priorytet, to dlaczego sprowadza "obcych' do zespołu a nie daje ogrywać się wychowankom ? Skoro nie walczą o awans, tylko o "czołówkę" to myślę, że ci wychowankowie by sobie poradzili. Chyba, że krzesła na ławce są wygodne. [/quote]

Może dzięki temu że mamy "obcego" w zespole nie straciły jak w rundzie jesiennej 31 bramek w 17 meczach .
    Dodam jeszcze że cieszę się ze są zawodnicy spoza mce którzy chcą u nas grać i ich ściągamy bo to dobrze o nas świadczy , a wychowankowie ...? nie ma być łatwo oni mają walczyć o swoje miejsce choćby i to kilka sezonów trwało

• 27 mar 2011

do fanatyk futbolu -twoja wypowiedż daje mi prawo do stwierdzenia że albo się spaliłeś sportowo albo jesteś poprostu pokraką z jakiejś wiochy i zal ci dupę ściska że nie masz szans zagrać w DALINIE.
    Obycy ? niech grają narazie 3 czy 4 -rech ,w przypadku urojonego awansu bedzie ich grało 12-stu ,juz o to się postarają klubowe szeryfy.A potem ? a potem znowu 5 liga i tak w koło

• 27 mar 2011

do fanatyk fudbolu. ty się słyszysz. zawodnicy chcą gra ale nie za darmo. a oni są potrzebni . i troche szacunku dla wychowanków . bo te spady z wyższych lig to żadna rewelacja. chłopaki z myślenic biją ich o głowe i wiekiem 30 lat porażka tyle ma zawodnik z krakowa. fanatyk jak będziesz na zarabiu to wskocz sobie do raby i pogadaj z rybami bo masza bałagan w głowie.

• 27 mar 2011

Drodzy przyjaciele zawodników ,dyskusja z wami wygląda tak że jeśli ktoś zgadza się ze sposobem funkcjonowania klubu ks Dalin to od razu staje się wrogiem .Robicie jakąś chorą wojnę nie wiadomo z kim . Podoba wam się gra Dalinu ? zadowala zajmowane miejsce ? myślę ze tak , bo jesteśmy czołową drużyną ligi w której nie gramy z Pcimem ,Głogoczowej,Jawornikiem czy Sieprawiem.
    Jeszcze przed startem rozgrywek przyszłość Dalinu w tej lidze była nie wiadoma , nazwisko trenera poznaliśmy przed samymi rozgrywkami . Mówiono o tym iż połowa zawodników odejdzie ? odszedł ktoś ? nikt z kluczowych zawodników. Do czego zmierzam , ano do tego że jeśli w tym klubie było by tak bardzo źle , to każdy znalazł by sobie inny klub , bo nikt nie jest tu więźniem ,nikt nie odbywa przymusowej kary . A co do juniorów regularnie co roku dochodzą do 1 kadry nowi zawodnicy ,umiejętnie są wprowadzani w zespół i chyba jednak normalne jest że nie dla wszystkich od razu przygotowane jest miejsce w podstawowym składzie.
    Wasz atak , na moje wypowiedzi spowodowało to , iż nie mam nic przeciwko sprowadzaniu zawodników z poza Myślenic do klubu , Przypuszczam nawet ze jeśli czarnoskórzy zawodnicy by u nas występowali (Ci co trenowali) to rzucalibyście w nich bananami by tylko odeszli z klubu , bo zajmują miejsce kolegów z którymi piło się nieraz piwo czy chodziło do szkoły.Sprowadzenia do klubu młodych zawodników Cracovii Szwieca i Wierzyckiego nie jest dla mnie złym pomysłem .Jak widać obydwaj wyszli w pierwszym składzie wczorajszego meczu i obydwaj nie zawiedli.Zarówno im jak i całej drużynie życzę powodzenia w każdym meczu jak i jak najlepszej gry .Dodam jeszcze że jestem pewien iż trener Nowak wie co robi a kolejny sezon biało-zieloni zaliczą do udanych!.
    Nie muszę pisać ze staram się regularnie bywać na meczach Dalinu , Orła a nawet i Górek Myślenice bo to Myślenicka piłka której zawsze będę kibicował , pomimo nie przychylnych komentarzy ,które i tak mnie nie ruszają

• 27 mar 2011

Ściągnięcie bramkarza było b. dobrym posunięciem i akurat nie chodziło mi o ten przypadek, tylko raczej o graczy z pola. Nie twierdzę, że nowy środkowy obrońca i nowy pomocnik są "źli", słabi czy coś w tym stylu. Natomiast nie uważam, że nasi wychowankowie są "gorsi" czy tam słabsi od tych sprowadzonych - np. Tokarz, Biel, Płonka, Wojtan. Chyba, że zostali ściągnięci tylko po to aby mobilizować tych młodych do walki o pierwszy skład, ehehehehe. Nowy bramkarz w Dalinie był potrzebny i to chyba było zrozumiałe, że kogo się nie ściągnie to będzie chyba lepiej - dla mnie to było oczywiste więc o tym wcześniej nie wspomniałem :)
    A co do tego porównania z A czy C klasą to troche chyba pojechałeś :) - wolę przyjść na Dalin i oglądać Mizie, Dzika, Pipiego, Kake, Maria, czy braci Góreckich niż piłkarza Y, piłkarza X, piłkarza Z czy piłkarza A. Chyba większość się zgodzi z tym . Chyba, że zespół NAPRAWDĘ walczy o awans a co za tym idzie o pieniądze większe. Jeśli zespół ma grać o czołówkę a nie o awans to myślę, że skład jest na tyle silny wewnątrz, że nie potrzeba nikogo z zewnątrz (poza bramkarzem jak już wcześniej napisałem :) ).
    Pozdrawiam, 4,5

• 27 mar 2011

jak widzicie marzec zagrał z unią na prawej obronie a z juventa wrócił szymek cygal i to on zagrał. wcale nie jest powiedziane, że jak jest piłkarz z krakowa to odrazu musi grać. W porównaniu z tym co te "krakusy" mogliby zarobić w niższych ligach grają oni w dalinie za darmo:) Poza tym. Rywalizacja jeszcze nigdy nikomu nie zaszkodziła. wiec skoro chcą tacy zawodnicy grać w dalinie to niech grają. Osobiście uważam, żę od takiego marca nie jeden nasz wychowanek się wiele nauczy na treningach. Wierzycki - bardzo perspektywiczny zawodnik, mieszka w myślenicach w internacie, tutaj chodzi do szkoły. nic nie stoi na przeszkodzie aby pozostał w dalinie na dłużej. I jeżeli na chwile obecną dalej wam źle bo z juventa starachowice wychodzi jeden zawodnik, który nie ejst wychowankiem i jest nim bramkarz to ja dziękuje, ale wam nigdy nie dogodzi. a ty 4,5 zajmij sie orłem lepiej bo zazdrość ci dupe zżera:)

• 28 mar 2011

Szwiec przyszedl do Dalinu z Wielkiej Cracovii :] nie dziwota, ze broni co się da ;]

• 28 mar 2011

z Wielkiej Cracovii ? haha nie pisz glupot i nie rozwalaj tematu. JżS!

• 31 mar 2011

doskonale wiem kim jesteś ,nie można w ten sposób nawijać makaronu.

• 31 mar 2011

oczywiście miałem na myśli tego iby fanatyka

• 31 mar 2011

Mowicie o kompeksach...a ja tu widze znowu kompleks Cracovii!! Nawet nie potraficie docenic Szwieca, (ktory wg mnie jest o klase lepszy od Obłazy, zacałym szacunkiem dla niego) cały czas JZS itp...zenua...

ale nie o tym chciałem...chcialem zapytac o braci Góreckich? bedąc kilka razy w rundzie jesiennej na meczu Dalinu, chłopaki naprawdę sie dobrze prezentowali... wiem ze byli testowani w Podbeskidziu? i Ruch Radzionków tez podobno był zaineresowany? co staneło na przeszkodzie tych transferów? słyszałem o jakis cenach zaporowych ze strony działaczy Dalinu? prawda to?

• 31 mar 2011

przyjdz teraz na mecz to zobaczysz jak się teraz prezentują..:)

• 31 mar 2011

kazek km- widocznie chodzisz na mecze i jeśli jesteś dobrym obserwatorem to zauważysz, że w rundzie jesiennej bracia grali każdy mecz prawie 90 min, a teraz grają ledwo 45 min. trener nie wpuszcza na boisko z prikazu z góry czy co.

Isaac KSC- pierwszoligowe zespoły były zainteresowane, ale tak się widzisz w Polsce podcina skrzydła młodym, którzy mieli szansę. oczywiście zaraz posypią się wątki, że nic by nie osiągnęli, ale jak się nie spróbuje to się nie wie. Kłody pod nogi, to najlepsze na rozwój i awans Dalinu do II ligi- strategia działaczy.

• 31 mar 2011

[quote=gość: 4,5] - wolę przyjść na Dalin i oglądać Mizie, Dzika, Pipiego, Kake, Maria, czy braci Góreckich niż piłkarza Y, piłkarza X, piłkarza Z czy piłkarza A. 4,5 [/quote]
    A ja chcę oglądać Edka, Cześka, Mietka i Kłapego z Osiedla więc co? należy ich przyjąć do Dalinu?
    czy Dalin to mają być kumple z baru czy piłkarze co gwarantują dobrą grę i przyzwoite wyniki (nie twierdzę że ich teraz nie ma), wychowankowie jak najbardziej ok. ale wsparci mocnymi i doświadczonymi zawodnikami (tylko nie pseudograjkami) a jeszcze jak chodzi o czarnoskórych graczy to tacy już w historii Dalinu byli i nie byli obrzucani niczym, no ale jak oni grali większość internetowych napinaczy srała jeszcze w pampersy

• 31 mar 2011

[quote=gość: p%u0142emie%u0142] kazek km- widocznie chodzisz na mecze i jeśli jesteś dobrym obserwatorem to zauważysz, że w rundzie jesiennej bracia grali każdy mecz prawie 90 min, a teraz grają ledwo 45 min. trener nie wpuszcza na boisko z prikazu z góry czy co. Isaac KSC- pierwszoligowe zespoły były zainteresowane, ale tak się widzisz w Polsce podcina skrzydła młodym, którzy mieli szansę. oczywiście zaraz posypią się wątki, że nic by nie osiągnęli, ale jak się nie spróbuje to się nie wie. Kłody pod nogi, to najlepsze na rozwój i awans Dalinu do II ligi- strategia działaczy. [/quote]

Awans Dalinu do drugiej ligi? z tym budżetem? Piłkarsko to niezle wyglada, ale sory, Dalin jest dla mnie ewenementem, ze przy tych pieniądzach które są(mowię tu głownie o wynagrodzeniu piłkarzy), zajmują tak wysokie miejsce w tabeli... wiem pięniądze nie grają....ale mimo wszystko uważam ze juz w tej lidze są one bardzo potrzebne...chocby takie wyjazdy jak do Elbląga czy Olsztyna, są bardzo kosztowne..

• 31 mar 2011

za to w 2 lidze będzie taniej bo do Krakowa na kałużę to nawet busem dojechać będą mogli

• 31 mar 2011

Kuba jest po kontuzji dlatego nie grał z orłem, z unią wszedł po przerwie. A michał to cień zawodnika z zeszłego sezonu.

• 1 kwi 2011

kazek km - po jakiej kontuzji jest Kuba? bo nic mi o niej nie wiadomo, widocznie jesteś bardzo "blisko" i wiesz lepiej. A z Juventą dlaczego zaraz po przerwie jeden po drugim zeszli? Czy tu czasem nie chodzi o coś więcej niż "cień" i "kontuzje"?

Odpowiedz