Forum » Wolne Myśli

Ktoś nie śpi aby spać mógł ktoś.

• 17 sty 2010

ludzie apeluję ZACZNIJCIE PISAĆ POPRAWNIE przecież dzieci na to patrzą (rozumiem, że czasem może sie zdarzyć jakiś błąd ale to jakaś przesada!!!)

• 17 sty 2010

Fakt, faktem Wieśniaku. Ortografia, nie wspominając o stylistyce sie kłania, całując bose stopy Dr. Miodka. ;) Coż w dobie upraszczania naszych szarych żywotów, upraszczamy nawet język którym się posługujemy. Przynajmniej niektórzy to robią, nieświadomie. Nie mowie o tych wyrafinowanych, u których błedy stały się znakiem firmowym.

• adzygmunt 18 sty 2010

Cała noc nie spałem przez Wasze posty.
    Nad ranem może zdrzemnąłem na chwilę! :P
    Śniły mi się tomy słowników orograficznych, poprawnego języka, moja polonistka z czasów licealnych i... wczorajszy list do wiernych.
    Ludzie /nie wszyscy/ tzn wszyscy są "ludzie", lecz nie do wszystkich kieruję te słowa: czemu ach czemu po "wyjściu z kościoła idziecie na poprawiny do knajpy"? :D

• 19 sty 2010

Dziś nie dotrwam do północy, zmęczenie zamyka mi ślepia już teraz. Nawet nie che mi się pisać o wymaganiu od użytkowników poprawnej ortografii, a coś konstruktywnego zrodziło się w mojej głowie. Opisanie tego kosztowałoby mnie jednak jakieś 20 min, ale lepiej spać. Jutro napisze, albo pojutrze. Lepiej spać...

• 19 sty 2010

Napisze tak, niektóre posty, chociażby "Ryśka Z Suwałk", sa nawet sympatyczne. Nie raz uśmiałem się po pachy. Ten człowiek ma talent. To wielka sztuka poskłądać do kupy takie banialuki, w dodatkużeby miały podteksty, używając tak perfidnej pseudo-dysleksji. Czasem tylko w próbie przerośnięcia samego siebie napisze jakąś pierdołę, która woła o pomstę do Nieba. Tak jak z dzisiejszym "Włodzimierzem". Chociaż czasem na głowe bije go Wójo z Kraju Kwitnącej Wiśni. Z tekstu na zakładce o "Cydronie" śmiałem się chyba ze dwa dni. Pieczona sowa... :D

• 20 sty 2010

Witam Panie(mam na myśli przede wszystkim Lune, jeżeli tu oczywiście jeszcze zagląda) i Panów którym nie straszne wczesne wstawanie, np o 10:00.
    Dobrze sobie zrobić urlop, człowiek wypocznie(bzdura), oderwie się od świata(też bzdura), wyśpi się(totalna bzdura)i ma później całe pokłady energii(kto to wymyślił??) żeby pisać w nocy na forum.

• 20 sty 2010

Cygnus, są tacy któzy mimo braku energii (o innych brakach nie wspomnę) też piszą na forum. Bzdury. ;)

• 20 sty 2010

Na tym forum?? Nie , to niemożliwe;)

• 21 sty 2010

Ja też przecieram oczy ze zdumienia. A jedak są takie indywidualności które lubią sensacyjki, nawet kosztem błazenady. A co przeraża mnie najbardziej, ludzie lgną do tego jak muchy do wiadomo czego.

• 21 sty 2010

Na pewno chodzi Ci o muchy, nie o pszczoły? Bo jak wiadomo obydwa latające gatunki lgną do dwóch różnych "substancji", prawie jak ludzie...

• 21 sty 2010

Masz racje, rozróżnić ich można później po zapachu. Z ust. :D

• 21 sty 2010

Dobra żarty żartami, ale nie którzy(jak ja) muszą rano wstać. A nie chcecie przecież żebym miał worki po oczami aż po pachy? Prawda że nie chcecie, to idę spać.

Pozdrawiam wszystkich.

• 21 sty 2010

Myślę że zarówno muchy, pszczoły jak i mrówki mają znacznie mniejsze "parcie na słodkie" niż człowiek w "parciu" na sensację. Liczni są ci ostatni o poranku jak i w środku nocy. I nic w tej kwestii się nie zmieni. Abend. Guten naturlich ;)

• 21 sty 2010

Witam Panów, szczególnie Cygnusa:)
    Siedzę sobie patrzac w okno na blady świt. Przypomniała mi się piosenka słyszana w dzieciństwie /tylko nie pamiętam czy z radio czy z płyty rodziców/. Myślę sobie jaka pamięć /przynajmniej moja/ jest zawodna... Nie pamiętam też jakiego zespołu jest ten kawałek. Może któryś z Panów pamięta, bo Panom go dedykuję;)
    Postaram się przytoczyć trochę tekstu tak jak zapamiętałam:
    "piszę list, na niebie jasno, blady świt, już gwiazdy gasną
    Cicho tu i słyszę tylko bicie twego serca..."
    Ref. Jak się masz kochanie, jak się masz..." ;)

• 21 sty 2010

2 + 1 i niezniszczalne "Jak się masz, Kochanie" :)

Do wcześniejszego mojego wpisu: chciałem życzyć dobrej nocy a nie dobrego wieczoru. Nie wiem skąd ten Abend przyszedł na myśl :/

• 21 sty 2010

Też pamiętam z dzieciństwa ten hit. Lata 70-te, miały coś w sobie...zwłaszcza dla moich rodziców;)

• 22 sty 2010

00:00

• 22 sty 2010

Cholera nie udało się;(

• 22 sty 2010

Cygnusie nie przejmuj się.
    Nie jest łatwo zgrać się...
    Niektórzy twierdzą, że to sztuka;)
    Ps. Liczba Twoich postów po odcięciu zera kojarzy mi się z czasami dzieci kwiatów czyli znów blisko lat 70-tych;)

• 22 sty 2010

Mnie skojarzyła się z czymś odmiennym ta liczba. Ech..w latach 70-tych miała ona znaczenie. A teraz? Starość nie radość...

• 22 sty 2010

Nie przejmuje się, mężczyzna nie może sie przejmować:)
    Co do zgrywania....trzeba ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć, najlepiej w parach;)
    '69' można kojarzyć bardzo różnie, oj bardzo. Pewne jest to, że w planach mnie jeszcze nie było, na pewno nie.

• adzygmunt 22 sty 2010

Dziewięć mnie się kojarzy z ... sudoku. Szostka to kopnięta dziewiątka! :(

• 22 sty 2010

Myśląc o czasach dzieci kwiatów miałam skojarzenia z ich ideologią typu "zamiast wojowania - pokój i wolna miłość" ;)

• 22 sty 2010

Mnie ideologia dzieci kwiatów coś nie przekonuje, tam był jakiś bład w rozumowaniu, to znaczy pokój OK, ale wolna miłość, to na dłuższą mete nie mogło działać.

Ad, sudoku? przed dwudziestą czwartą, oj nie ładnie (tak, tak, to bez sensu co pisze)

• 22 sty 2010

Szóstki ogromnie potrzebują miłości, przyjaźni i towarzystwa. Oddane są rodzinie do tego stopnia, że często duszą ją swą miłością i opiekuńczością. Służba społeczności sprawia im wielką przyjemność. Nie lubią samotności, wolą przebywać w tłumie. Walcząc o pokój i harmonię potrafią jednak docenić przyjemność płynącą ze zdrowej kłótni, pod warunkiem, że po jej zakończeniu nikt nie będzie chował urazy. Ich dom musi być gładko prowadzony i uporządkowany. Lubią piękne przedmioty i otoczenie. Są ostrożne w sprawach finansowych i inwestują tylko w to, co wydaje im się absolutnie bezpieczne.

Dziewiątka jest symbolem miłości. Reprezentuje najwyższą formę miłości uniwersalnej i miłości bliźniego. Tęskni do miłości osobowej, ale zaspokojenie tego pragnienia nie powinno stać się dla niej celem nadrzędnym, gdyż może to prowadzić do rozczarowań. Dziewiątka jest wielkim bratem całej ludzkości.

Na temat liczby 69 informacji brak...

Odpowiedz