Forum » Wolne Myśli

Ktoś nie śpi aby spać mógł ktoś.

• 15 paź 2010

Dziękuję Cygnusie:) Buziaczki;)

• 15 paź 2010

Och, oby te dwadzieścia lat było szczęśliwsze i piękniejsze niż cała reszta:)

• 15 paź 2010

Dwadzieścia, później trzydzieści, później Inżynier Karwowski, później Kazimierz Wielki i tak dalej, a na koniec Władyslaw Jagiełło. Mnóstwo Władysławów Jagiełłów :D:D:D:D

• 16 paź 2010

Lubię twórcze zabawy np. zmieniać wątki w istniejących bajkach, baśniach czy innych opowieściach. Chodzi o pozostawianie samych postaci, natomiast wchodzą one w zupełnie inne role, żyją wg. całkiem innego scenariusza. Najfajniej jest w kilka osób przerobić scenariusz, a potem jeszcze odegrać tą historię;)

• adzygmunt 17 paź 2010

Otwieram i zamykam kompa. Życzę Wam cudnych konwersacji. Ja dzisiaj padam, dobranoc!

• 17 paź 2010

Dobrej nocy Ad:) Konwersacje w naszym TWA są milutkie;)

• 17 paź 2010

A którą sztukę "przerobiłabyś" najchętniej, Luno? ;)

• 17 paź 2010

Dżentelmen nie zadaje takich pytań, wstydź 007 i ucz sie kultury od Marcina ikony, syreny, czy czym on tam jest;)

• 17 paź 2010

Życie jest teatrem i cały czas coś i kogoś odgrywamy, najczęściej nieświadomie. Czasem dobrze zmienić rolę i popatrzeć z dystansem na swoje życie. Lepiej o tym porozmawiać niż pisać szanowny 007;)
    Dobrej nocy Panowie:)

• 17 paź 2010

Syrenę to ja tu widzę jedną. I też życzę jej miłej nocy... ;)

• 17 paź 2010

Że kobiety potrafią być tajemnicze jest dla mnie oczywiste, ale wpis Luny jest bardzo wieloznaczny, a moze jednoznaczny....cóż pewnie się tego nie dowiem, bo Luna już pewnie smacznie i cicho chrapie, a najpewniej nic by nie dopowiedziała.

• 17 paź 2010

Cygnus, odpowiedź jest bardzo prosta; "To be, or not to be. That is the question." ;D

• 17 paź 2010

Odpowiedział ktoś na to pytanie? Chyba nie....zresztą łatwiej jest pytać niż odpowiadać, odpowiedź wymaga dużego wysiłku tym bardziej kiedy jest prawdziwa.

• 17 paź 2010

No, niby był taki co odpowiedział, zanim Lord Makbet zadał to słynne pytanie. Pamiętasz stwierdzenie "Homo, ergo sum"? ;)

• 17 paź 2010

Pamiętam, ale czy gdyby dziś zapytać o to samo , to odpowiedź była by taka sama.
    Mnie zawsze zastanawiały tak głęboko filozoficzne pytania, często myślę że nie powinno być jednoznacznej odpowiedzi na nie. To tak jak z wierszami czy ich interpretacje są trafne, dlaczego w szkole wmawiano nam że wiersz X był o Y, a może dla mnie X był o Z.

Moze troche majacze, pora spać.

• 18 paź 2010

Może X był o Z ale widocznie miałeś małą siłę przebicia by przekonać o tym nauczyciela. ;) Na tym zakończę ten wywód bo znów zachaczę o politykę, a w tym temacie obiecałem że jej nie będzie ;)

• 18 paź 2010

Drodzi Panowie życie jest teatrem i poezją równocześnie. Trzeba z niego korzystać, doświadczyć jego piękna, kochać i umieć przyjąć czyjąś miłość.

• 18 paź 2010

Ps. Miało być: Drodzy Panowie:)
    Właśnie spędzam wieczór przy nastrojowej muzyce SDM. Zadedykuję Wam piosenkę na dobranoc:
    http://www.youtube.com/watch?v=ZsMpF8m8snI&feature=related

• adzygmunt 18 paź 2010

Słucham, słucham i... zastanawiam się czemu to takie nostalgiczne, smutne?
    Luna poszukaj bardziej optymistycznego!

• 18 paź 2010

Dobrze AD, może to bardziej przypadnie Ci do gustu:)
    http://www.youtube.com/watch?v=6-3_VeGOnPo&feature=related

• adzygmunt 18 paź 2010

Nie, to nie są moje klimaty, w dodatku na dobranoc.
    Ale z atencją wysłuchałem.
    Ja mówię wszystkim dobranoc!

• 18 paź 2010

Mówisz że życie jest teatrem i poezją, są tacy którzy twierdzą że jest jak papier toaletowy, być może jest dla nich jeszcze nadzieja, a być może stracili ją na zawsze.
    Ale czym jest dla mnie...nie potrafię dziś powiedzieć, na pewno potrafię się zachwycić kolorowym niebem, burzą, śnieżycą, mocnym wiatrem nocą, nocnym koncertem w trawie, księżycem na moim tarasie i tak wieloma innymi drobinami, że brakło by mi nocy na to wszystko. Rano zderzę się pewnie z człowieczeństwem, które sprawi że na chwile zapomnę o tych drobinach, które budują moją dusze.

• 22 paź 2010

W życiu trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie: "Mieć czy być?"
    Ci, którzy nauczą się "być", potrafią cieszyć się z rzeczy prostych.
    Ci, którzy opowiadają się za tym, żeby przede wszystkim "mieć" pozostają na wiecznym głodzie niespełnienia.

• 22 paź 2010

We współczesnym świecie nie można żyć tylko ideą "być", niestety trzeba też "mieć" , ale tak jak jest ze wszystkim, tak i tu należy znaleźć równowagę. Nie wszyscy jej szukają i nie dla wszystkich jest w tym samym miejscu.

Po co ja to pisze, przecież to wiesz.

Odpowiedz