Forum » Wolne Myśli

Ja się tak zastanawiam...

• 16 paź 2010

Czyli "opozycyjne" TWA? Pewnie Wiktor się ucieszy na tę lawinę niewygodnych pytań, może i Rafał się pojawi bo wiadomo przecież że artystom się nie przelewa i każda darmowa herbata to już coś! ;) Na Grecię nie liczę bo ona głębokie incognito jak Mata Hari :D

• 16 paź 2010

O tak, będzie niezły Cyrk;)

• adzygmunt 17 paź 2010

Problem dla niektórych niezauważalny, dla innych błahy, dla mnie jest irytujący.
    Rzecz w nazewnictwie.
    UKLEJNA to góra wznosząca się nad Myślenicami. Swoja nazwę wg podania wywiodła od Ukleja trudniącego się bartnictwem.
    Od nazwy wzniesienia pochodne są inne. Np Dom Handlowy powinien mieć nazwę UKLEJNA a gazeta Goniec Myślenicki nr 10 z października 2010 w reklamie podała: "ukleina".
    Chciałem w redakcji sprostować lecz nie znalazłem stopki redakcyjnej.
    A całkiem niedawno zarzucono "Sednu", że nie podaje jej na swojej stronie!
    Dwa prawa, czy zaniedbanie?
    Po pierwsze w starannym nazewnictwie.
    Po drugie nie mam pojęcia kto wyprodukował taki panegiryk!

• 17 paź 2010

Ja się tak zastanawiam, czy zima w tym tygodniu zawita na stałe??

• adzygmunt 17 paź 2010

Jesteś czarnowidz, wróżbita, samochwała. Nie chce Cię czytać!
    Zastanawiam się czy od wtorku nie będzie babiego lata! ot co!!!

• 17 paź 2010

Nawiąże do tematu TV z poprzedniej strony. Nie uważam że oglądanie TV, to strata czasu, może nią być, kiedy sami nie stworzymy sobie autocenzury. Nie oglądamy seriali, teleturniejów, śpiewów, tańców na lodzie, parkiecie, rurze, unikamy polityki, a przede wszystkim reality show i chyba najważniejsze nie siedzimy przed telewizorem po 6-8 godzin zwłaszcza kiedy pogoda pozwala na wyjście.
    Ale na pewno warto oglądać programy przyrodnicze i naukowe, lekka rozrywka w kinie domowym też nie powinna nas zubożyć duchowo;)

A co do herbaty....hmmm....

• 18 paź 2010

Cygnusie napisałeś: "A co do herbaty.... hmmm...."
    Co mam przez to rozumieć? Nie bądź taki wieloznaczny jak ja;) hmmmm?

• adzygmunt 18 paź 2010

Zastanawiam się dlaczego tak "zesztywniało" forum. Praktycznie coś miłego można zobaczyć i posłuchać tylko w tym temacie.
    Wybory i łapanka na radnych, jaka odbywa się teraz w gminie jest obrzydliwa i niestety część tej paranoi pojawia się na FM.
    Może trzeba zrozumieć?, takie czasy?

• 18 paź 2010

Ad, wybory są ważną sprawą. Będziemy decydować o naszej przyszłości i o tym, kto będzie reprezentował nasze interesy.

• 18 paź 2010

Niektórzy już zdecydowali... ;)
    Ja dziś spędzam wieczór z...
    http://www.youtube.com/watch?v=gkLL7JdnIk0&feature=related
    :D

• adzygmunt 18 paź 2010

Luna nie przeczę, ale jakbyś doświadczała na swojej osobie "łapanki" na radną, to mniej zdecydowanie pisałabyś o powadze wyborów.
    To dla wielu odskocznia od codzienności, miraż władzy, ważności. A tak naprawdę będą, jeśli zostaną wybrani, realizowali politykę tuzów, czyli zarejestrowanych pod numerem pierwszym.
    Ci trzeci i dalsi na liście dostarczają tylko miejsc na radnych. To dlatego nazywam ich mięsem armatnim.
    Mnie się to nie podoba,a takie wybory dla mnie są farsą.

• 19 paź 2010

Luna jak zapewne się domyślasz, piję herbatę tylko z mojego ulubionego kubka, który daje mi wgląd na samo dno również przez boczne ścianki. Na takim spotkaniu mógł bym skończyć jak mój kubek, bo ktoś mógł by zajrzeć na samo dno, mnie, cygnusa.

• 19 paź 2010

Ad alternatywą jest "nicnierobienie" w temacie lub krytyka władzy. Wiem, że w pewnym sensie masz rację. Wszystko zależy od punktu patrzenia. Może jestem idealistką skoro uważam, że w polityce (tu na samym dole) jest możliwa zmiana i uczciwe realizowanie swoich obowiązków.

Cygnusie szanuję Twoją potrzebę chronienia swojej duszy:)

• 19 paź 2010

[quote=adzygmunt]Jesteś czarnowidz, wróżbita, samochwała. Nie chce Cię czytać!
    Zastanawiam się czy od wtorku nie będzie babiego lata! ot co!!![/quote]

Czasami oglądam telewizję i w niej podawali prognozę pogody. Oczywiście wolę lato ale zima przecież też ma uroki np. lepienie bałwana, robienie ptaka na śniegu itd.

• 19 paź 2010

Ma jednak więcej minusów niż plusów, brudny śnieg, waskie opony zimowe, rachunki za ogrzewanie, natura ukryta pod płaszczami;), katar, włosy zmięte od czapki, śliskie chodniki, zabójcze sople, ciężko sie wybrać do lasu, o 16 jest ciemno o 6 też, syberyjskie wiatry, odpadające nosy itp....

• 21 paź 2010

Mówią, że będzie jeszcze parę ciepłych dni i oby te prognozy sprawdziły się:) Ja nie lubię zimy przede wszystkim przez niskie temperatury. Wszystkie inne jej atrybuty zniosę, tylko nie to:(

• 21 paź 2010

W poradniku z kalendarza wyrywanego jest rada na niskie temperatury, trzeba się zaopatrzyć w drugie ciepłe serce. Jak się sprawdzi, to moze zostać na dłużej niż ta jedna zima.

• 21 paź 2010

A wiesz ile się płaci za takie "ogrzewanie"? ;)

• 21 paź 2010

Przy dobrej instalacji wychodzi darmo, trzeba tylko zadbać o odpowiedni dobór elementów. To takie źródło odnawialne.

• 22 paź 2010

[quote=cygnus]Przy dobrej instalacji wychodzi darmo, trzeba tylko zadbać o odpowiedni dobór elementów. To takie źródło odnawialne.[/quote]
    Dobór elementów jest bardzo ważny, bo później trudno jest odnowić źródło ;)

• 22 paź 2010

Albo relatywnie znieść temperaturę gdy zrobi się "zbyt gorąco" ;)

• 22 paź 2010

A ja się zastanawiam, co to ma oznaczać. Księżyc dziś jest cudny, pełnia chyba i jeszcze na dodatek jest otoczony kółkiem. Cudnie wygląda.

• adzygmunt 22 paź 2010

Dzisiaj pełnia, przestało okropnie wiać. Będzie ładna sobota i niedziela.
    Zastanawiam się ilu nieszczęśników uwierzy w suchy asfalt, swoje umiejętności i ...za garażuje w rowie!
    Oby to było miękkie lądowanie!!!

• 22 paź 2010

Och mam nadzieje, że sobota i niedziela będzie ładna bo plany są.

• 22 paź 2010

Tak czy siak, to już nie będzie pogoda na ognisko, kiełbase, ziemniaki i biesiadowanie do późnych godzin nocnych. Cholera, szkoda mi tego wszystkiego.

Odpowiedz