Trzęsą porami i bardzo dobrze! Konkurencja jest potrzebna, bo wtedy inni muszą się starać, tak, tak niestety, ale bierzemy się do pracy pizzerman i reszta :-)
Konkurencja konkurencją, ale pizzerii w Myślenicach jest ponad 10 - jedna w tą czy drugą stronę może w praktyce za dużo nie zmienić :) wszystko pokaże czas. Chciałbym, żeby faktycznie jakość pizz serwowanych wzrosła.
Odnośnie da grasso to bardzo dobre pizze robią, ale ostatnio jak zamówiliśmy z salami to trochę imo zbyt mało było tego na kawałkach. Popieram za to sosiki, które są chyba trafniejszym dodatkiem. I fakt, że są one za darmo jest niewątpliwie na +.
Co do Kojota - to jadłem raz, zamówiliśmy chyba dwie pizze i jak dla mnie były całkiem fajne - nie za grube ciasto, smak bardzo dobry. Jedynie czas oczekiwania był zbyt długi.
Z mojej strony polecam Ines. Chyba nigdy się nie zawiodłem na nich, a ostatnio takie pizze nam dostarczyli na posiadówkę, że czapki z głów :)
Właśnie sobie zamówiłam pizze z DA GRASSO czekam az mi przywioza.zjem to wam napisze czy była dobra..bo jadłam już od nich w weekend i byłam w pełni zadowolona;-)
Muszę przyznać, że dotychczas najbardziej w Myślenicach smakowała mi pizza w Ines. Lokal niestety taki sobie :-) ale pizza mnie zaskoczyła. Jak ktoś się chce nażreć, ale nie koniecznie smacznie, to oczywiście Waldi :-) LeDŻendardio to okropna dla mnie chała i ten napój KOLO podobny - MASAKRA. Koło policji jest całkiem OK, tylko ciasto bardzo cieniutkie, a ja wolę nieco grubsze. Więcej nie eksperymentowałem w Myślenicach:-) Da Grasso...wciąż nie dotarłem do tej w Myślenicach.
[quote=gość: SMAKOSZKA] OKROPNA GUMIASTA PIZZA. I TO JESZCZE Z SZYNKA KONSERWOWA KTOREJ MIALAM 4 MALE PLASTERKI NA PIZZY 45CM. I PAPRYKA MROZONA. OKROPNA NIE POLECAM [/quote]
jak piszesz to pisz prawdę a nie siej fałszu,kłamstwa.Jesteś obłudnym człowiekiem.Pewnie jesteś z konkurencji,ale pamiętaj że nie tędy droga do sukcesu.
Ja byłem już 3 razy i pizza jest naprawdę dobra.
NIe lubie ludzi fałszywych ,ale to zło i tak się odwróci przeciw tobie.
Daruj sobie z odpisywaniem jestes daremna czy tez daremny
My byliśmy z mężem w da grasso w lokalu i bardzo nam smakowała. Teraz zamawiamy do domu tylko z stamtąd:) raz w zamówionej pizzy z Comorry był sznurek od szynki i się zraziłam na maxa, więcej tam nie zamówię! Dawniej zamawialiśmy w Legendario, ale chyba coś się popsuli bo ta pizza już nie smakuje jak dawniej.
Najlepsza jest INVITO! poszedlem poprosilem o Pizze z salami ale nie ma! ... W dodatku powiedzieli ze nie maja ciasta do pizzy xD zal zal zal! xD hahah
CZEMU USUNELI MOJEGO POSTA? CHAMSTWO. CZLOWIEK PISZE PRAWDE. ADAM UWAZAJ CO PISZESZ I NA KOGO BO NIE JESTEM KONKURENCJA TYLKO WYSTAWILAM SWOJA OPINIE NA TEMAT PIZZY W DA GASSO, KTORA ZAMOWILAM NA TEL. DOSTALAM TAKA JAK NAPISALAM CZYLI CIASTO GUMOWE SZYNKI 4 PLASTRY NA PIZZY45CM I W DODATKU SZYNKA KONSERWOWA A PAPRYKA WOGOLE NIE MNIALA SMAKU I WIDAC ZE MROZONA. WIEC NIE POLECAM. MI NIE SMAKOWALA ANI POZOSTALYM DOMOWNIKOM.
[quote=gość: SMAKOSZKA] 45 czy 42 ale wiem jak smakuje konserwowa a jak mrozona. [/quote
Jesteś w błedzie-PAPRYKA JEST ŚWIEŻA. Wiem to od mojej koleżanki ,która jest tam kelnerką.
Papryka jest świeża jak i inne dodatki .
Sosy robione na miejscu
Ciasto robione również na miejscu i na bieżąco
Wszystkie sałatki również są robione
Wszystko jest świeże i zrobione zgodnie ze sztuką.
Faktycznie jest szynka konserwowa ,bo ona jest najlepsza do pizzy ponieważ się nie wysusza i nie wygina tak jak inne np gotowana
A co do ilości plasterków to jest ich ponad 10 WIĘC NIE PISZ BZDUR
JESTEŚ ZAKŁAMANA I FAŁSZYWA ONI NIE MOGĄ DAWAĆ MNIEJ NIŻ MÓWIĄ ICH ZASADY I RECEPTURY.MAJĄ BARDZO CZĘSTO KONTROLE WEWNĘTRZNE
WIĘC NIE ZABIERAJ GŁOSU JAK NIE MASZ NIC WARTOŚCIOWEGO DO POWIEDZENIA
JESTEŚ BARZDO PŁYTKA,FAŁSZYWA,PROSTA SZKODA GADAĆ TO TAK JAK BYŚ W MCDONALDZIE NAPISAŁA ,ŻE COLA JEST PRZYPALONA
NIE ZNASZ BRANŻY I RYNKU GASTRONOMII SIECIOWEJ W POLSCE
ŻENADA
Dziś pierwszy raz jadłam pizzę z da grasso i - wbrew zachwytom wszystkich - stwierdzam, że pizza była dobra, ale bez rewelacji, której notabene się spodziewałam po wcześniejszych komentarzach na forum. To zdanie podzielało 5 osób, które konsumowały razem ze mną :)
Ciasto jest straaasznie grube. I rzeczywiście - jak pisała Smakoszka (na którą nie wiedzieć czemu wszyscy naskoczyli, jak gdyby nie można było mieć zdania odmiennego niż większość) -pizza była trochę gumowata.
Sosy natomiast rewelka.
Ogólnie pizza dobra, ale jak dla mnie Camorra rulez.
I dla uczciwości dodam, że w Camorra też zdarzają się wpadki typu: brak sosu, chłodna pizza, raz zdarzyła mi się przypalona. Dużym plusem jest zaś program lojalnościowy (dziesiąta pizza gratis).
Jak widać pizza to kwestia gustu. Osobiście wolę włoską niż amerykańską.
Jak widzicie lubię pizzę włoską, a jednak InVito to wg mnie jedna wielka pomyłka. Jedliśmy tam 3 razy i już więcej nie zjemy. Pizza zawsze ta sama (Capriciosa), a za każdym razem inna. I za każdym razem przypalona i PRZESOLONA. Wiadro wody do niej nie wystarczało, by ugasić pragnienie. Może ceny niższe niż w Camorra (zresztą w InVito ostatnio podnieśli o bagatela 3 zł), ale wolę dołożyć i zjeść smacznie.
standardowo rozmowa zmieniła się w wytykanie ludziom błędów....a najsmieszniejsze są te komenatrze typu że ktoś niby promuje swoja pizzerie....eh.fakt jest taki że w naszym mieście powstaje coraz więcej knajp z jedzeniem i jak narazie wszystkie sie utrzymują co swiadczy o tym ze ktos do nich chodzi i narazie tylko babcia malina upadła.
Wbrew pozorom takie "wytykanie błędów" może działać na korzyść. Czyją? Oczywiście naszą, konsumentów.
Nie łudzę się, że Da Grasso będzie coś zmieniać, bo jako pizzeria sieciowa mają pewien styl, standard, od którego odejść nie mogą.
Cała zaś reszta myślenickich picmanów :) śledzi wątek z zainteresowaniem i może wyciągnie jakieś wnioski.
Osobiście, jako stały klient Camorry, mam nadzieję, że pizza już zawsze będzie dymiąca :).
Da Grasso- gumowata, niedopieczona, okropna szynka. Jedynie tortilla ok- ale piszemy o pizzach
Legendario- Beznadzieja, jeszcze dawniej była ok
In Vito- bardzo dobra, włoska
Camorra- również pyszna i smakuje jak prawdziwa włoska pizza do tego sosy pyyyszne no i z pieca opalanego drewnem.
Jednak każda z pizzerii w Myślenicach ma całkiem inną pizze pod względem grubości i składników. Więc wydaje mi się absurdalne, że krytykujecie siebie nawzajem. Każdy ma swój gust co do pizzy i ma prawo go wyrazić bo tego wątek dotyczy. Jedni lubią grubą i soczystą, inni cienką i chrupiącą. Dziękuje. Dowidzenia :)
Ciasto jest straaasznie grube. I rzeczywiście - jak pisała Smakoszka (na którą nie wiedzieć czemu wszyscy naskoczyli, jak gdyby nie można było mieć zdania odmiennego niż większość) -pizza była trochę gumowata. DZIĘKUJE "Skakanka" ZE MASZ TAKIE SAMO ZDANIE JAK JA. A ADAM ZARABIE TO CHYBA JEST PRACOWNIKIEM ZE TAKIE ZECZY PISZE. I NIECH SOBIE PISZE LUDZIE I TAK MAJA SWOJA OPINIE KTORA ALBO NAPISZA TU ALBO ZATRZYMAJA DLA SIEBIE. POZDROWIONKA
Trzęsą porami i bardzo dobrze! Konkurencja jest potrzebna, bo wtedy inni muszą się starać, tak, tak niestety, ale bierzemy się do pracy pizzerman i reszta :-)
Konkurencja konkurencją, ale pizzerii w Myślenicach jest ponad 10 - jedna w tą czy drugą stronę może w praktyce za dużo nie zmienić :) wszystko pokaże czas. Chciałbym, żeby faktycznie jakość pizz serwowanych wzrosła.
Odnośnie da grasso to bardzo dobre pizze robią, ale ostatnio jak zamówiliśmy z salami to trochę imo zbyt mało było tego na kawałkach. Popieram za to sosiki, które są chyba trafniejszym dodatkiem. I fakt, że są one za darmo jest niewątpliwie na +.
Co do Kojota - to jadłem raz, zamówiliśmy chyba dwie pizze i jak dla mnie były całkiem fajne - nie za grube ciasto, smak bardzo dobry. Jedynie czas oczekiwania był zbyt długi.
Z mojej strony polecam Ines. Chyba nigdy się nie zawiodłem na nich, a ostatnio takie pizze nam dostarczyli na posiadówkę, że czapki z głów :)
Właśnie sobie zamówiłam pizze z DA GRASSO czekam az mi przywioza.zjem to wam napisze czy była dobra..bo jadłam już od nich w weekend i byłam w pełni zadowolona;-)
kwestia smakow i gustów
moj skromny glos w kwesti ktora najlepsza oddam a camorre, pizze maja przepyszna :)
i jak ta pizza a zamow z da grasso i daj swoja opinie
Muszę przyznać, że dotychczas najbardziej w Myślenicach smakowała mi pizza w Ines. Lokal niestety taki sobie :-) ale pizza mnie zaskoczyła. Jak ktoś się chce nażreć, ale nie koniecznie smacznie, to oczywiście Waldi :-) LeDŻendardio to okropna dla mnie chała i ten napój KOLO podobny - MASAKRA. Koło policji jest całkiem OK, tylko ciasto bardzo cieniutkie, a ja wolę nieco grubsze. Więcej nie eksperymentowałem w Myślenicach:-) Da Grasso...wciąż nie dotarłem do tej w Myślenicach.
zjadlam ta pizze i szczerze polecam
sorry byl ktos w da grasso i jadł pizze jak smakuje odp
OKROPNA GUMIASTA PIZZA. I TO JESZCZE Z SZYNKA KONSERWOWA KTOREJ MIALAM 4 MALE PLASTERKI NA PIZZY 45CM. I PAPRYKA MROZONA. OKROPNA NIE POLECAM
[quote=gość: SMAKOSZKA] OKROPNA GUMIASTA PIZZA. I TO JESZCZE Z SZYNKA KONSERWOWA KTOREJ MIALAM 4 MALE PLASTERKI NA PIZZY 45CM. I PAPRYKA MROZONA. OKROPNA NIE POLECAM [/quote]
jak piszesz to pisz prawdę a nie siej fałszu,kłamstwa.Jesteś obłudnym człowiekiem.Pewnie jesteś z konkurencji,ale pamiętaj że nie tędy droga do sukcesu.
Ja byłem już 3 razy i pizza jest naprawdę dobra.
NIe lubie ludzi fałszywych ,ale to zło i tak się odwróci przeciw tobie.
Daruj sobie z odpisywaniem jestes daremna czy tez daremny
My byliśmy z mężem w da grasso w lokalu i bardzo nam smakowała. Teraz zamawiamy do domu tylko z stamtąd:) raz w zamówionej pizzy z Comorry był sznurek od szynki i się zraziłam na maxa, więcej tam nie zamówię! Dawniej zamawialiśmy w Legendario, ale chyba coś się popsuli bo ta pizza już nie smakuje jak dawniej.
a jest dostawa na telefon w tym da grasso? jak tak to moglbym prosic. chcialbym wasnie sprobowac jak smakuje bo widze ze opinie sa podzielone
Najlepsza jest INVITO! poszedlem poprosilem o Pizze z salami ale nie ma! ... W dodatku powiedzieli ze nie maja ciasta do pizzy xD zal zal zal! xD hahah
CZEMU USUNELI MOJEGO POSTA? CHAMSTWO. CZLOWIEK PISZE PRAWDE. ADAM UWAZAJ CO PISZESZ I NA KOGO BO NIE JESTEM KONKURENCJA TYLKO WYSTAWILAM SWOJA OPINIE NA TEMAT PIZZY W DA GASSO, KTORA ZAMOWILAM NA TEL. DOSTALAM TAKA JAK NAPISALAM CZYLI CIASTO GUMOWE SZYNKI 4 PLASTRY NA PIZZY45CM I W DODATKU SZYNKA KONSERWOWA A PAPRYKA WOGOLE NIE MNIALA SMAKU I WIDAC ZE MROZONA. WIEC NIE POLECAM. MI NIE SMAKOWALA ANI POZOSTALYM DOMOWNIKOM.
[quote=gość: SMAKOSZKA] CZEMU USUNELI MOJEGO POSTA? CHAMSTWO. [/quote]
Posta Ci usunęli właśnie za chamstwo.
Naucz się kultury słowa, a później pisz.
smakoszka a da grasso nie ma 45 tylko 42 cm i papryka jest konserwowa
Krakowskie da grasso to placek z surową szyną. Ciekawe jak wygląda to u nas .
[quote=gość: SMAKOSZKA] 45 czy 42 ale wiem jak smakuje konserwowa a jak mrozona. [/quote
Jesteś w błedzie-PAPRYKA JEST ŚWIEŻA. Wiem to od mojej koleżanki ,która jest tam kelnerką.
Papryka jest świeża jak i inne dodatki .
Sosy robione na miejscu
Ciasto robione również na miejscu i na bieżąco
Wszystkie sałatki również są robione
Wszystko jest świeże i zrobione zgodnie ze sztuką.
Faktycznie jest szynka konserwowa ,bo ona jest najlepsza do pizzy ponieważ się nie wysusza i nie wygina tak jak inne np gotowana
A co do ilości plasterków to jest ich ponad 10 WIĘC NIE PISZ BZDUR
JESTEŚ ZAKŁAMANA I FAŁSZYWA ONI NIE MOGĄ DAWAĆ MNIEJ NIŻ MÓWIĄ ICH ZASADY I RECEPTURY.MAJĄ BARDZO CZĘSTO KONTROLE WEWNĘTRZNE
WIĘC NIE ZABIERAJ GŁOSU JAK NIE MASZ NIC WARTOŚCIOWEGO DO POWIEDZENIA
JESTEŚ BARZDO PŁYTKA,FAŁSZYWA,PROSTA SZKODA GADAĆ TO TAK JAK BYŚ W MCDONALDZIE NAPISAŁA ,ŻE COLA JEST PRZYPALONA
NIE ZNASZ BRANŻY I RYNKU GASTRONOMII SIECIOWEJ W POLSCE
ŻENADA
Ludzie - trochę ogłady i kultury w sieci - nie piszcie z włączonym CAPS-LOCKiem !!!
Dziś pierwszy raz jadłam pizzę z da grasso i - wbrew zachwytom wszystkich - stwierdzam, że pizza była dobra, ale bez rewelacji, której notabene się spodziewałam po wcześniejszych komentarzach na forum. To zdanie podzielało 5 osób, które konsumowały razem ze mną :)
Ciasto jest straaasznie grube. I rzeczywiście - jak pisała Smakoszka (na którą nie wiedzieć czemu wszyscy naskoczyli, jak gdyby nie można było mieć zdania odmiennego niż większość) -pizza była trochę gumowata.
Sosy natomiast rewelka.
Ogólnie pizza dobra, ale jak dla mnie Camorra rulez.
I dla uczciwości dodam, że w Camorra też zdarzają się wpadki typu: brak sosu, chłodna pizza, raz zdarzyła mi się przypalona. Dużym plusem jest zaś program lojalnościowy (dziesiąta pizza gratis).
Jak widać pizza to kwestia gustu. Osobiście wolę włoską niż amerykańską.
Jak widzicie lubię pizzę włoską, a jednak InVito to wg mnie jedna wielka pomyłka. Jedliśmy tam 3 razy i już więcej nie zjemy. Pizza zawsze ta sama (Capriciosa), a za każdym razem inna. I za każdym razem przypalona i PRZESOLONA. Wiadro wody do niej nie wystarczało, by ugasić pragnienie. Może ceny niższe niż w Camorra (zresztą w InVito ostatnio podnieśli o bagatela 3 zł), ale wolę dołożyć i zjeść smacznie.
Pozdrawiam wszystkich miłośników pizzy!!!
standardowo rozmowa zmieniła się w wytykanie ludziom błędów....a najsmieszniejsze są te komenatrze typu że ktoś niby promuje swoja pizzerie....eh.fakt jest taki że w naszym mieście powstaje coraz więcej knajp z jedzeniem i jak narazie wszystkie sie utrzymują co swiadczy o tym ze ktos do nich chodzi i narazie tylko babcia malina upadła.
Wbrew pozorom takie "wytykanie błędów" może działać na korzyść. Czyją? Oczywiście naszą, konsumentów.
Nie łudzę się, że Da Grasso będzie coś zmieniać, bo jako pizzeria sieciowa mają pewien styl, standard, od którego odejść nie mogą.
Cała zaś reszta myślenickich picmanów :) śledzi wątek z zainteresowaniem i może wyciągnie jakieś wnioski.
Osobiście, jako stały klient Camorry, mam nadzieję, że pizza już zawsze będzie dymiąca :).
Da Grasso- gumowata, niedopieczona, okropna szynka. Jedynie tortilla ok- ale piszemy o pizzach
Legendario- Beznadzieja, jeszcze dawniej była ok
In Vito- bardzo dobra, włoska
Camorra- również pyszna i smakuje jak prawdziwa włoska pizza do tego sosy pyyyszne no i z pieca opalanego drewnem.
Jednak każda z pizzerii w Myślenicach ma całkiem inną pizze pod względem grubości i składników. Więc wydaje mi się absurdalne, że krytykujecie siebie nawzajem. Każdy ma swój gust co do pizzy i ma prawo go wyrazić bo tego wątek dotyczy. Jedni lubią grubą i soczystą, inni cienką i chrupiącą. Dziękuje. Dowidzenia :)
najlepsza pizza to w Lisiej Łapce, na kaca najlepsza i bez zbędnej chemii, receptura z przed kilkudziesięciu lat:)
Ciasto jest straaasznie grube. I rzeczywiście - jak pisała Smakoszka (na którą nie wiedzieć czemu wszyscy naskoczyli, jak gdyby nie można było mieć zdania odmiennego niż większość) -pizza była trochę gumowata. DZIĘKUJE "Skakanka" ZE MASZ TAKIE SAMO ZDANIE JAK JA. A ADAM ZARABIE TO CHYBA JEST PRACOWNIKIEM ZE TAKIE ZECZY PISZE. I NIECH SOBIE PISZE LUDZIE I TAK MAJA SWOJA OPINIE KTORA ALBO NAPISZA TU ALBO ZATRZYMAJA DLA SIEBIE. POZDROWIONKA