Forum » Myślenice

Straże Pożarne

• 28 wrz 2011

tak i napewno wszyscy z osp byli pijani :) a z osp było z kilka jednostek: droginia, osieczany, dolne górne, zarabie, poręba, trzemeśnia, bulina
    proszę sie zastanowić czy napewno psp dało by samo rady ?zaraz ktoś napisze że nie paliło się duzo... a gdyby jednak paliła się cała hala ? zagrożeni ludzie jak sądze koło 200 pracowników... trzeba się cieszyć że mamy tyle jednostek gotowych do pracy bo niewiele brakowalo a z hali pozostały by zgliszcza... tyle na ten temat
    myśle że zaraz pojawi się komentarz pewnego użytkownika że jednostki osp były pod wpływem...
    nic tylko dziękować za ich odwage i poswiecenie
    a co robili po akcji to juz ich prywatna sprawa jak dla mnie to mogli sie spic do nieprzytomnosci, a co? im te sie cos nalezy
    strazak tez czlowiek jezli ma za co pic i uwaza ze jest do tego okazja niech swietuje, wazne zeby byl gdy bedzie wezwanie chociaz strazak osp nie musi jezdzic na kazda akcje, mysle ze jesst w jednostkach osp tyle ludzi zeby byla obsada na wszystkie stanowiska, niezapominajmy ze jezeli ktos wie ze jest pod wplywem to powinien nie jechac , jezeli jedzie to na wlasna odpowiedzialnosc, napewno ma swiadomosc ze jezeli cos sie stanie i bedzie pod wplywem to zawinila jego odpowiedzialnosc i na niego spada wina
    dziekuje .

4 1 Cytuj
  • 29 wrz 2011

Co by było gdyby...?
    A co wyprowadzaliście tych zagrożonych pracowników,nie mogli sami się wydostać?

2 Cytuj
  • 29 wrz 2011

"Mój znajomy strażak z jednej z okolicznych OSP był kiedyś u pana właściciela inter-zoo z prośbą o jakiekolwiek wsparcie dla jednostki."

A jak p. Sawicki przed wyborami prosił o głosy to strażacy mieli Go w głębokim poważaniu i zagłosowali na Maciusia !

3 Cytuj
  • 29 wrz 2011

[quote=gość: aaaa] Co by było gdyby...?
    A co wyprowadzaliście tych zagrożonych pracowników,nie mogli sami się wydostać? [/quote]
    Uważam że NA PEWNO, pan właściciel inter zoo niejaki S. w swojej wielce dalece posuniętej wspaniałomyślności na własnych rękach by ich stamtąd wynosił...
    To tyle, dziękuję.

1 1 Cytuj
  • 29 wrz 2011

[quote=gość: nowy] tak i napewno wszyscy z osp byli pijani :) a z osp było z kilka jednostek: droginia, osieczany, dolne górne, zarabie, poręba, trzemeśnia, bulina
    proszę sie zastanowić czy napewno psp dało by samo rady ?zaraz ktoś napisze że nie paliło się duzo... a gdyby jednak paliła się cała hala ? zagrożeni ludzie jak sądze koło 200 pracowników... trzeba się cieszyć że mamy tyle jednostek gotowych do pracy bo niewiele brakowalo a z hali pozostały by zgliszcza... tyle na ten temat
    myśle że zaraz pojawi się komentarz pewnego użytkownika że jednostki osp były pod wpływem...
    nic tylko dziękować za ich odwage i poswiecenie
    a co robili po akcji to juz ich prywatna sprawa jak dla mnie to mogli sie spic do nieprzytomnosci, a co? im te sie cos nalezy
    strazak tez czlowiek jezli ma za co pic i uwaza ze jest do tego okazja niech swietuje, wazne zeby byl gdy bedzie wezwanie chociaz strazak osp nie musi jezdzic na kazda akcje, mysle ze jesst w jednostkach osp tyle ludzi zeby byla obsada na wszystkie stanowiska, niezapominajmy ze jezeli ktos wie ze jest pod wplywem to powinien nie jechac , jezeli jedzie to na wlasna odpowiedzialnosc, napewno ma swiadomosc ze jezeli cos sie stanie i bedzie pod wplywem to zawinila jego odpowiedzialnosc i na niego spada wina
    dziekuje . [/quote]
    i oczywiście OSP Myślenice Śródmieście :)

• 29 wrz 2011

amator obserwator dziękuje za cenzurę adminowi.Kilka moich odpowiedzi zostało usuniętych.
    Gdzie wolność słowa ? nie wiedziałem że pisząc prawdę i łagodnie wypowiadając się naruszam prawo

1 1 Cytuj
  • 30 wrz 2011

A OSP Bulina była na akcji ?

• 30 wrz 2011

byla co prawda nie maja syreny , ale maja powiadamianie telefonicznie, dyspozytor pewnie zapobiegawczo wysylal wszystko jednostki z woda , jezeli kogos nie wymienilem to przepraszam ale mialem inne rzeczy do roboty nic chodzic i sprawdzac kto byl a kto nie
    dziekuje

• 30 wrz 2011

indianie
    szkoda czasu na konwersacje. Jak człowiek ma przynajmniej częściowa rację to odbijanie piłeczki i zalatuje cynizmem...

1 Cytuj
  • 30 wrz 2011

MA ktoś informacje na temat niedzielnych manewrów medycznych w Harbutowicach ?

• 1 paź 2011

Co potrzebujesz wiedzieć na ww. temat??

• 1 paź 2011

tak ja mam jakieś informacje byłem tam jako jednostka osp rudnik hcesz coś wiedzieć zapraszam gg 5992385

• 4 paź 2011

[quote=gość: mateusz] tak ja mam jakieś informacje byłem tam jako jednostka osp rudnik hcesz coś wiedzieć zapraszam gg 5992385 [/quote]

Witam
    Kto miał które miejsca (mogą być pierwsze trzy), :)
    Ogólnie o zawodach.

• 4 paź 2011

Jakie były zadania.

• 5 paź 2011

[quote=gość: maxiu]
    Kto miał które miejsca (mogą być pierwsze trzy), :)
    Ogólnie o zawodach. [/quote]

To nie były zawody tylko manewry medyczne. Bardziej niż o miejsca chodziło o sprawdzenie, utrwalenie, dopracowanie działań ratownictwa medycznego w straży.
    Najwięcej punktów uzyskała OSP Zawada przed OSP Myślenice Śródmieście.

• 28 paź 2011

Witajcie !
    Wiecie cos odnośnie projektów o sprzęt ratowniczy.
    Coś mi wiadomo że są juz rozpaczone prawda ?

2 Cytuj
  • 28 paź 2011

Już wszystko wiadomo :/
    Brak słów :/

2 Cytuj
  • adzygmunt 28 paź 2011

Synek! wypuczone, nie - cytuję: "rozpaczone"!

2 Cytuj
  • 28 paź 2011

?

1 Cytuj
  • 28 paź 2011

A za czym synku! tak chcesz rozpaczać. No chyba że myślisz o rozpatrywaniu.

3 Cytuj
  • 29 paź 2011

* rozpatrzone ? ;p
    sory za błąd.

2 Cytuj
  • 30 paź 2011

A GDZIE POSZŁY TE ROZPATRZONE FUNDUSZE ...BYC MOŻE NA .......

2 Cytuj
  • 30 paź 2011

Wie ktoś jakie odpowiedzi zostały poszczególne jednostki ???

• 3 lis 2011

Ktoś wie co się dzieje bo od pół godziny strażacy jeżdżą w stronę osiedla ?

• 3 lis 2011

Wypadek na 3 maja

1 Cytuj

Odpowiedz