Forum » Myślenice

Fury w Myslenicach

• 31 sie 2009

W odpowiedzi na wiadomosci prywatne;
    http://birel.it/en/rk30kfkz.asp
    Zobaczcie tez;
    http://birel.it/en/news.asp?id=90
    Potrafia inni dlaczego nie u nas?

• 31 sie 2009

Ta Kubica na pewno przyjedzie do Myślenic przeciez on jest kilka tygodni w Polsce a jak juz nie będzie jeździł to już nie bedzie Kubicomani.

Pomyśl zanim cos napiszesz

• 31 sie 2009

A jak przyjdzie Zima to bedzie mroz, ale tylko przez trzy miesiace. Takze zastanow sie o kim piszesz, i do kogo.
    Z uszanowaniem, Mysleniczanin007.
    PS: A Rubens Baricello moze byc? ;)

• 31 sie 2009

ostatnio widziałem corvette koło rynku ;) mniam

• 31 sie 2009

Nieee możliweeee, pewnie z Sieprawia.

• 1 wrz 2009

Szczerze wam powiem, że ludzie w naszym mieście są troche "prymitywni". Tylko sportowe "fury" im w głowie. Ja osobiście lubie najbardziej auta luksusowe. Mają one zazwyczaj oprócz dobrej jednostki napędowej, dużą kabine, mnóstwo bajerów elektronicznych i rewelacyjne wnętrze (wykonanie, materiały, opcje, pomysłowość).

Dlaczego w Myślenicach nie ma praktycznie nikogo (oczywiście wśród bogatych ludzi) kto kupi auto luksusowe??!!
    Jak już kogoś stać, to kupuje auto sportowe typu: Lamborghini, Ferrari, itp. (co chyba świadczy, że to nie kwestia finansowa).

Ledwo dopatrzyć się można najnowszej sztuki BMW serii 7 stojęcej od czasu do czasu przy osiedlu...

A gdzie Audi A8, BMW serii 7, VW Pheton, czy choćby: Jaguary, Mercedesy klasy CL, S, ML, Lexusy??
    Oczywiście mam na myśli najnowsze modele, bo te starsze z lat 90-tych mają w wyposarzeniu nie wiele więcej (bądź nic) co dzisiejsze autka co wyjeżdżają z salonu za 40tyś w wersji standardowej... Duch czasu robi swoje. Kiedyś coś było tylko na zamówienie, dziś staje się standardem...

• 1 wrz 2009

Prosze przyjechać na chełm gdzie matka z dwoma synami jeźdxi białym polonezem nikt z nich nie ma prawa jazdy,samochód nazywają DOROŻKĄ

• 1 wrz 2009

Jest na co popatrzeć !!!Pozdrawiam

• 1 wrz 2009

Wojtek, ludzie kupują sportowe samochody, bo te dają więcej emocji. Przyspieszenia, chamowanie, zdolność połykania zakrętów z dużymi prędkościami, tego typu wrażeń nie dają luksusowe limuzyny.
    Nie uważam że kupno sportowego samochodu , to prymityw, nie chcesz Ferrari kup Mercedesa SL, ma klase, nie nachalny design i parametry które zaskoczą kierwce w Ferrari.

• 1 wrz 2009

Jezeli moge cos powiedziec w tej kwestii. Szanowny Wojtku, wyobraz sobie ze jestes szefem duzej firmy ktora zarabia dla Ciebie duzo pieniedzy. Te pieniadze, ktorych masz duzo, wydajesz na Maybacha. I sobie nim jezdzisz jak Umilowany w Duchu Ojciec Protektor. I jestes smieszny. Dlaczego?
    Po pierwsze; Jak Cie stac na auto luksusowe to stac Cie na kierowce. A Ty wygodnie siedzisz z tylu jadac z punktu A do punktu B. Stylowo i wygodnie.
    Po drugie; Jak Cie stac na drugie auto, nie kupujesz luksusu, tylko do zabawy. Bo luksusowe albo Cie nie interesuje, albo juz je masz.
    Podsumowujac. Czesto, przynajmniej dwa razy w roku bywam w Stanach. I zauwazam tam tendencje o ktorej wlasnie przypomniales mi swoim postem. Otoz. Obserwujac Polonie znajoma i mniej znajoma zauwazam ze wiekszosc mlodych ludzi jezdzi samochodami z "wyzszej" polki. Mercedesy S klasy, E klasy, M, G. BMW 7, 5, X5. Oczywiscie ci ktorych stac "mniej" staraja sie nadrabiac tanszymi modelami. Co w tym zlego, ktos zaraz zapyta. Otoz wiekszosc z tych mlodych gniewnych, "wozi" sie w luksusie na kredyt. Nie maja duzych firm, nie maja obfitych kont w bankach. W wiekszosci przypadkow mieszkaja z kolega w wynajetym apartamencie czy domu. Ja zdaje sobie sprawe ze przywiezli ta chec posiadania luksusu z domu, z Polski. Ja rozumiem ped za luksusem. Doskonale. Ale jakim kosztem. I przeraza mnie to ze to imponuje spolecznie. Taka zadra po poprzednim ustroju. Gdzie przewodniczacy wozil sie mercedesem a klasa robotnicza snila o "maluchu". A teraz wszyscy chca tego luksusu. Wiec rozumiesz Wojtek skad bierze sie moja niechec do tego typu zachowan. A jak chce sie poscigac, to nie na ulicach, zagrazajac innym tylko w miejscu do tego przystosowanym. Lecz niestety wiaze sie to z kosztami. Dlatego mlodzi fast and furious spalaja opony pod Hala Sportowa, bo nie stac miasta zeby byl tam straznik na etacie. (A moze juz jest tylko ja o tym jeszcze nie wiem).
    Pasjonat innych czterech kolek, Mysleniczanin007.

• 1 wrz 2009

Ochroniarze są tylko, że siedzą ponoć w środku hali, bo w nocy im zimno jest tak stać na dworze, a jak ludzie kręcą bączki to lepiej widać z okna budynku, nie musi wychodzić, żeby pooglądać :)...tak jak z resztą wszędzie jest

• 1 wrz 2009

Ziomalek - jakbys czasem wystawil nosek za Myslenic do Krakowa, to bys wiedzial ze podczas dluzszych przerw miedzy zawodami, Roberta mozna spotkac na "pewnym" torze gokartowym w Krakowie...

• 2 wrz 2009

to tyko guwniaże podostawali samochody od tatusiuw i się worzą tandeta i frajerstwo!!!

• 2 wrz 2009

Wszystko sie zmienia, kiedyś na małpi wpadało się 125p lub maluchem ze strumienicą, teraz chłopcy i dziewczynki dostają od rodziców lepsze samochody.
    W ogóle troche nam pokolenie zgłupło, ze sie tak wyraże.

• mav 2 wrz 2009

może kogoś zainteresuje artykuł (mało obrazków co prawda ale na prawdę warto).
    http://wyborcza.pl/1,100503,6828746,Morderca_jest_kim_innym_niz_to_opisuja_media.html
    pozdrawiam

• 7 wrz 2009

Cytat z tego atrykulu;
    "Głównymi przyczynami wypadków w Polsce nie są szybkość, brawura, alkohol, dziurawe drogi, kiepskie samochody. Głównymi przyczynami są: bezmyślność, skrajna głupota, kretynizm, debilstwo, idiotyzm i durnota kierujących samochodami osobowymi."
    Powtarzam to od lat. Powtorzylem kilkakrotnie na lamach forum. U podstaw bezmyslnosci leza dwie przyczyny, brak konkretnych przepisow prawnych i fatalna edukacja kierowcow. Nie chodzi mi o merytoryczna strone nauczania, tylko o psychiczne przygotowanie do prowadzenia pojazdu. Przezegnanie sie przed rozpoczeciem jazdy, moze nie wystarczyc zeby ustrzec od wypadku. Powinno sie uczyc ODPOWIEDZIALNOSCI za siebie i innych korzystajacych z drogi, chodnikow, przejsc dla pieszych itp.
    Mysleniczanin007.

• 10 wrz 2009

Gość a może ja nie chce zatyczek może ja wolę ciszę bez zatyczek może ty ściągniesz nogę z gazu albo ściszysz muzykę.

• 10 wrz 2009

Testujemy, testujemy, testujemy. Nie przecze ze z niewatpliwa przyjemnoscia :) Jest jeszcze kilka miejsc ktore chcialbym odwiedzic, ale nie wiem czy zdaze w tym roku. Jednak ciezko pogodzic prace z czyms "pozytecznym" :D
    zdjecie
    Wiecej fotek n moim profilu. Nie chce zasmiecac forum.
    Mysleniczanin007.

• 19 wrz 2009

Dzisiaj na parkingu prze Hala Sportowa mozna bedzie posmakowac troche sportu kartingowego. Zaproszeni sa zawodnicy jezdzacy na kartach firmy Birel firmowanych przez Roberta Kubice, czyli pokaz sprzetu kartingowego Zespolu RKT.
    Zapowiadaja swoje przybycie Wojciech Rzucidło i Bogdan Cebulski – Szefowie zespolu RKT. Tor kartingowy zostanie ustawiony na parkingu przed hala widowiskowo- sportową na Zarabiu od godziny 12 00. Oprocz pokazow jazdy i bezplatnych przejazdow gokartami dla dzieci i mlodziezy bedzie mozna dowiedziec sie wiecej na temat startow Roberta Kubicy w wyscigach formuly pierwszej, a takze zobaczyc kilka rzeczy, uzywanych przez Roberta w czasie tych wyscigow.
    Na pokazie bedzie tez jeden z najmlodszych ligowych zawodnikow dziewiecioletni
    Dawid Hodurek z naszego Miasta,ktory pokaze przejazd ligowym kartem.
    Serdecznie zapraszam.

• 19 paź 2009

Jak by ktoś chciał zobaczyć :) Start w tę sobotę z Myślenickiego rynku.
    http://www.rajdy.v10.pl/Rajd,Zubrow,juz,w,sobote,21821.html

• 20 paź 2009

nastronie www.rajdzubrow.pl są dostępne mapki odcinków specjanych:) do zobaczenia na rynku jak i na trasie:)

• 21 paź 2009

Dopiero teraz zauważyłam ,była już o tym wzmianka http://www.miasto-info.pl/myslenice/43-rajd-zubrow-myslenice---zakopane

• 27 paź 2009

fajny temat MARO ale fury które opisujesz dla przykładu na początku to żal.. jedynie Nissany to klasa .A jak słyszę o maluchu z vw to mam ubaw na maxa !!

• 8 lis 2009

a ma ktos moze fotki dwoch "myslenickich" Skyline'ów?

• 6 gru 2009

Mi najbardziej podobają sie klasyczne vw passaty a konkretnie sa w myslenicach 2 fajne jeden niebieski z chromowanymi listwami drugi srebrny tez z chromowanymi listwami, bez przeróbek a i tak wyglądaja inaczej niz klasyczny passat wie moze ktos co to za modele ?

Odpowiedz